eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Dostawy mleka i przetworów mleczarskich ( Oznaczenie sprawy 605/PN/13)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-06

Olsztyn: Dostawy mleka i przetworów mleczarskich ( Oznaczenie sprawy 605/PN/13)
Numer ogłoszenia: 452008 - 2013; data zamieszczenia: 06.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3674 , ul. Saperska 1, 10-073 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5422815; 5423866; 5423856, faks 89 5422815.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.22wog.wp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: obrona.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i przetworów mleczarskich ( Oznaczenie sprawy 605/PN/13).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mleka i przetworów mleczarskich zwane dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat szczycieński, w następującym asortymencie i ilościach: mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 5400 l, mleko spożywcze UHT 2% tł. - 2000 l, śmietana 18% tł. - 1475 l, śmietana kremowa 30% tł. - 20 l, jogurt naturalny - 670 kg, jogurt owocowy - 1310 kg, deser mleczny - 500 kg, deser jogurtowy - 500 kg, serek homogenizowany naturalny - 360 kg, serek homogenizowany waniliowy - 540 kg, serek homogenizowany owocowy - 480 kg, serek twarogowy - 25 kg, serek naturalny do smarowania - 25 kg, kefir - 880 kg, ser twarogowy półtłusty - 690 kg, ser twarogowy ziarnisty - 192 kg, ser typu fromage - 272 kg, ser edamski pełnotłusty - 415 kg, ser gouda pełnotłusty - 350 kg, ser salami pełnotłusty - 270 kg, ser camembert - 180 kg, ser topiony z szynką - 80 kg, ser topiony z papryką - 80 kg, ser topiony pełnotłusty - 170 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 180 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 100 kg, masło ekstra jednoporcjowe -1675 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy )

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną , akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r..W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.22wog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: JW 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.11.2013 godzina 10:00, miejsce: JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mleka i przetworów mleczarskich do garnizonu Olsztyn , ul. Saperska 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Olsztyn w następującym asortymencie i ilościach:mleko spożywcze UHT 2% tł. - 1000 l, śmietana 18% tł. - 300 l, śmietana kremowa 30% tł. - 20 l, jogurt naturalny - 80 kg, jogurt owocowy - 120 kg, deser mleczny - 100 kg, deser jogurtowy - 100 kg, serek homogenizowany waniliowy - 120 kg, serek homogenizowany owocowy - 80 kg, serek twarogowy - 25 kg, serek naturalny do smarowania - 25 kg, kefir - 100 kg, ser twarogowy półtłusty - 50 kg, ser twarogowy ziarnisty - 32 kg, ser typu fromage - 32 kg, ser edamski pełnotłusty - 25 kg, ser gouda pełnotłusty - 40 kg, ser salami pełnotłusty - 40 kg, ser camembert - 20 kg, ser topiony pełnotłusty - 10 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 20 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 20 kg, masło ekstra jednoporcjowe -160 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-6, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Lidzbark Warmiński , ul. Ornecka 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Lidzbark Warmiński w następującym asortymencie i ilościach:mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 4500 l, śmietana 18% tł. - 1000 l, jogurt naturalny - 400 kg, jogurt owocowy - 1000 kg, deser mleczny - 320 kg, deser jogurtowy - 320 kg, serek homogenizowany naturalny - 280 kg, serek homogenizowany waniliowy - 340 kg, serek homogenizowany owocowy - 320 kg, kefir - 400 kg, ser twarogowy półtłusty - 560 kg, ser twarogowy ziarnisty - 80 kg, ser typu fromage - 160 kg, ser edamski pełnotłusty - 240 kg, ser gouda pełnotłusty - 160 kg, ser salami pełnotłusty - 80 kg, ser camembert - 120 kg, ser topiony pełnotłusty - 80 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 80 kg, ser topiony kremowy wielosmakowy - 80 kg, masło ekstra jednoporcjowe -1200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy mleka i wyrobów mleczarskich do garnizonu Lipowiec, 12-100 Szczytno.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 900 l, mleko spożywcze UHT 2% tł. - 1000 l, śmietana 18% tł. - 175 l, jogurt naturalny - 190 kg, jogurt owocowy - 190 kg, deser mleczny - 80 kg, deser jogurtowy - 80 kg, serek homogenizowany naturalny - 80 kg, serek homogenizowany waniliowy - 80 kg, serek homogenizowany owocowy - 80 kg, kefir - 380 kg, ser twarogowy półtłusty - 80 kg, ser twarogowy ziarnisty - 80 kg, ser typu fromage - 80 kg, ser edamski pełnotłusty - 150 kg, ser gouda pełnotłusty - 150 kg, ser salami pełnotłusty - 150 kg, ser camembert - 40 kg, ser topiony z szynką - 80 kg, ser topiony z papryką - 80 kg, ser topiony pełnotłusty - 80 kg, ser topiony tłusty plasterkowany - 80 kg, masło ekstra jednoporcjowe - 315 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.