eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kętrzyn › Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-13

Kętrzyn: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej
Numer ogłoszenia: 42798 - 2012; data zamieszczenia: 13.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej w Kętrzynie , ul. Gen. Władysława Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 750 31 88, faks 89 750 37 54.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wm.strazgraniczna.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i przetworów mięsnych; drobiu i przetworów drobiowych z indyka i kurczaka; konserw mięsnych i pasztetów w puszkach do Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Straży Granicznej. 2. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ. 3. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jeden lub więcej zestawów: 3.1. Zestaw nr 1 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne w ilości 12 800 kg (załącznik nr 1a do SIWZ). 3.2. Zestaw nr 2 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka w ilości 11 100 kg (załącznik nr 1b do SIWZ). 3.3. Zestaw nr 3 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach w ilości 8 300 kg (załącznik nr 1c do SIWZ)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wykonawca ma obowiązek wnieść wadium. Zamawiający określa wadium w wysokości: 1. Zestaw nr 1 - Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne- 1 700,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100) 2. Zestaw nr 2 - Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka - 1 300,00 zł (słownie: jeden tysiąc trzysta złotych 00/100) 3. Zestaw nr 3 - Konserwy mięsne i pasztety w puszkach - 1 100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100)

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Nie dotyczy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana nazwy firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 2) zmiana adresu siedziby firmy Wykonawcy i Zamawiającego, 3) zmiana osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego. 2. O zmianach określonych w ust. 1 strony informują się w formie pisemnej. Zmiany określone w ust.1 pkt 2, 3 nie wymagają zawarcia aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wm.strazgraniczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warmińsko-Mazurski Oddział Straży Granicznej im. gen. bryg. Stefana Pasławskiego, ul. Gen. Władysława Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2012 godzina 11:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego - Kancelaria Jawna - pokój 120 W-MOSG lub przesłać na adres: W-MOSG, ul. Gen.Władysława Sikorskiego 78, 11-400 Kętrzyn.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, wołowe i przetwory mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Schab wieprzowy (bez kości) - 700 kg 2. Karkówka wieprzowa (bez kości) - 800 kg 3. Łopatka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) - 1200 kg 4. Szynka wieprzowa (bez kości, tłuszczu i skóry) - 1000 kg 5. Udziec wołowy (bez kości, Extra) - 500 kg 6. Antrykot wołowy (bez kości, krąg) - 500 kg 7. Goleń wołowa przednia (bez kości, pręga wołowa b/k) - 300 kg 8. Wątroba wieprzowa (świeża) - 500 kg 9. Boczek surowy świeży (bez skóry) - 200 kg 10. Słonina świeża (bez skóry, I- klasa) - 300 kg 11. Żeberka wieprzowe (paski, Ekstra) - 500 kg 12. Smalec - 300 kg 13. Szynka wiejska - 500 kg 14. Szynka z beczki - 300 kg 15. Baleron wieprzowy - 500 kg 16. Polędwica sopocka - 500 kg 17. Polędwica z beczki - 300 kg 18. Kiełbasa żywiecka podsuszana - 400 kg 19. Kiełbasa szynkowa - 400 kg 20. Kiełbasa podwawelska wieprzowa - 700 kg 21. Kiełbasa śląska - 200 kg 22. Schab w posypce - 400 kg 23. Karczek - 200 kg 24. Parówki śniadaniowe - 500 kg 25. Kiełbasa biała, parzona - 200 kg 26. Boczek wędzony - 400 kg 27. Pasztet wieprzowy, pieczony - 200 kg 28. Kiełbaski - 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe z indyka i kurczaka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z piersi indyka, surowy ( świeży bez kości) - 800 kg 2. Filet z piersi kurczaka, surowy, (świeży bez kości) - 1300 kg 3. Noga kurczaka - 2000 kg 4. Podudzie z kurczaka - 500 kg 5. Kurczak, surowy, ( świeży) - 200 kg 6. Skrzydełka z kurczaka, surowe, (świeże) - 1000 kg 7. Filet z piersi indyka - 500 kg 8. Kiełbasa złota - 500 kg 9. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 700 kg 10. Szynka z piersi indyka - 300 kg 11. Szynka mozaika - 600 kg 12. Polędwica miodowa - 400 kg 13. Szynka konserwowa drobiowa - 500 kg 14. Parówki drobiowe Hot-dog - 1000 kg 15. Serdelki z indyka - 300 kg 16. Mortadela z papryką lub z pieczarkami - 200 kg 17. Pasztet drobiowy - 300 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy mięsne i pasztety w puszkach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna - szynka wieprzowa konserwowa - 4000 kg 2. Konserwa mięsna Luncheon-meat - 3000 kg 3. Konserwa mięsna - gulasz angielski (opakowanie puszka okrągła 300g - łatwo otwieralna, skład: mięso wieprzowe min. 85%) - 300 kg 4. Konserwa mięsna - gulasz angielski -(opakowanie puszka okrągła 190 -200g - łatwo otwieralna, skład: mięso wieprzowe min. 85%) - 200 kg 5. Pasta sandwiczowa z kurcząt - 200 kg 6. Pasztet z kurcząt - 200 kg 7. Konserwa - szynka z indyka - 400 kg Opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1c do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.