eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Miłomłyn › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-13

Miłomłyn: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
Numer ogłoszenia: 42734 - 2012; data zamieszczenia: 13.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczna Szkoła Podstawowa w Miłomłynie im. I Dywizji Tadeusza Kościuszki , ul. Pasłęcka 15, 14-140 Miłomłyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 641 31 23, 641 31 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej na rok 2012. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 8 do SIWZ stanowiącym integralną część niniejszego SIWZ, w którym wskazano asortyment, charakterystykę, parametry zamawianych artykułów oraz przewidywaną maksymalną ich ilość..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wpłaty wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania wiedzy i doświadczenia. Zamawiający uzna, że warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiający uzna, że warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiający uzna, że warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia-nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej. Zamawiający uzna, że warunek ten zostanie spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia-nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo, jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Pełnomocnictwo powinno być złożone w oryginale lub w formie kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza; Formularz oferty sporządzony na podstawie wzoru-zał. nr 6; Wykaz usług, które Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom-zał. nr 4; Oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o przyznanie zamówienia- zał. nr 5

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w następujących przypadkach: ( niepotrzebne skreślić) - Cena mięsa może ulec zmianie tylko w przypadku uzasadnionej konieczności tj. w przypadku wzrostu cen hurtowych artykułów żywnościowych powyżej 5% Wzrost cen wymaga akceptacji zamawiającego wyrażonej na piśmie (jeśli dotyczy) - Zmiana ceny mięsa może nastąpić przy zmianie podatku VAT ( jeśli dotyczy) - Ceny jednostkowe netto warzyw i owoców będą podlegały bieżącej aktualizacji. Aktualizacja cen jednostkowych netto nie wymaga pisemnej zgody Zamawiającego (jeśli dotyczy) - Podstawą aktualizacji ceny jednostkowej netto warzyw i owoców będzie cena hurtowa (nie wyższa niż maksymalna) danego asortymentu opublikowana na dzień przed aktualizacją przez Bronisze - Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy na stronie internetowej www.bronisze.com.pl plus stała marża handlowa (jeśli dotyczy) 2. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spmilomlyn.edupage.org/; www.bip.milomlyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczna Szkoła Podstawowa w Miłomłynie, ul.Pasłęcka 15, 14-140 Miłomłyn - sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2012 godzina 08:30, miejsce: Publiczna Szkoła Podstawowa w Miłomłynie, ul.Pasłęcka 15, 14-140 Miłomłyn - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Karkówka z kością Luz Kg 450 2. Schab z kością Luz Kg 250 3. Łopatka z kością Luz Kg 840 4. Pachwina bez skóry Luz Kg 600 5. Boczek wędzony Luz Kg 90 6. Słonina bez skóry Luz Kg 120 7. Kiełbasa biała surowa Morliny lub równoważna Średnio rozdrobnione, surowe mięso wieprzowe min. 83%; woda; sól; E-325-stabilizator; białko sojowe; przyprawy; E-301-przeciwutleniacz; E-120 -barwnik; E-250 substancja konserwująca. Luz Kg 130 8. Kiełbasa mazurska Morliny lub równoważna Średnio rozdrobnione, wędzone, parzone mięso wieprzowe min. 69%; tłuszcz wieprzowy; skrobia ziemniaczana; sól; białko sojowe; błonnik ziemniaczany, E451, E 452, E 331- stabilizatory; E 621, E 631 - substancje wzmacniające smak i zapach; białko wieprzowe; glukoza, przyprawy; E-407- substancje żelujące; E-316-przeciwutleniacz; ekstrakt drożdży; ekstrakty przypraw; E 250 -substancja konserwująca produkt zawiera soję Luz Kg 200 9. Serdelki wieprzowe pyszne Mazury-Ełk lub równoważne Kiełbasa wieprzowa, homogenizowana, wędzona, parzona. Zawierają: mięso wieprzowe min. 44%, woda, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, sól, białka pszenicy (zboża zawierające gluten), białka soi, błonnik pszenny, E 412 (substancja zagęszczająca); przyprawy, E450, E 451 ( stabilizatory), dekstraoza, E575, E330(regulatory kwasowości), E315 ( przeciwutleniacz), naturalny aromat dymu wędzarniczego, E621 (wzmacniacz smaku), E120 (barwnik), E 250 (substancja konserwująca); mleko z laktozą, seler, gorczyca Luz Kg 100 10. Szynka surowa z kością Luz Kg 200 11. Kości wieprzowe Luz Kg 800 12. Berlinki classic Morliny lub równoważne Kiełbasa homogenizowana, wędzona, parzona. Zawierają: mięso wieprzowe min. 71%, woda, sól, , E1420-skrobia modyfikowana, białko sojowe, przyprawy, E451, E 452-stabilizatory, glukoza, E 621 -wzmacniacz smaku, białko kolagenowe wieprzowe, E 407 substancja żelująca, ekstrakty przypraw, E 301 - przeciwutleniacz, cukier, E 250-substancja konserwująca. Produkt zawiera soję, może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, mleka (łącznie z laktozą), selera, gorczycy Białko max. 12,9g Węglowodany max.2,7g Tłuszcz max.21,0g Luz Kg 230 13. Udziec wołowy Luz Kg 80 MIĘSO DROBIOWE 14. Kotlet drobiowy w kształcie serca Premium Rozdrobnione mięso z kurczaka, uformowane w kształcie serca w panierce. Zawartość mięsa drobiowego z kurczaka min. 63 % Zawiera: mąkę pszenną, ziemniaczaną, skrobię, sól, proszek jajeczny, zagęstnik E450, E500,E503, białko serwatkowe, pieprz, sól, drożdże, wodę, laktozę, olej roślinny, wodę oraz śladowe ilości glutenu, jajek, mleka(laktoza). paczka 1,08 kg Kg 172,80 15. Udko z kurczaka - udziec Luz Kg 220 16. Udko z kurczaka - podudzie Luz Kg 220 17. Filet z kurczaka Luz Kg 800 18. Korpus z kurczaka Luz Kg 150 19. Wątróbka z kurczaka Luz Kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki Irga lub równoważne 30 kg 9000 2. Cebula Luz Kg 450 3. Marchew Luz Kg 900 4. Buraczki czerwone Luz Kg 600 5. Ogórek kiszony 3kg Szt. 50 6. Pomidor Luz Kg 200 7. Papryka czerwona Luz Kg 100 8. Kapusta świeża biała Luz Kg 750 9. Kapusta pekińska Luz Kg 250 10. Kapusta kiszona 5kg Szt. 190 11. Cytryna Luz Kg 40 12. Kalafior Luz Kg 80 13. Por Luz Kg 200 14. Seler Luz Kg 60 15. Pietruszka Luz Kg 60 16. Ogórek zielony Luz Kg 400 17. Jabłka Cortland lub równoważne Luz Kg 900 18. Jabłka zielone Luz Kg 200 19. Sałata Luz Szt 500 20. Pomarańcze Luz Kg 500 21. Mandarynki Luz Kg 200 22. Banan Luz Kg 700 23. Pieczarka Luz Kg 40 24. Truskawka świeża Luz Kg 80 25. Gruszka Luz Kg 500 26. Kapusta Czerwona Luz Kg 120 27. Kapusta włoska Luz Kg 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.