eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Centrum Szkoleniowego w Sulejówku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-26

Warszawa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Centrum Szkoleniowego w Sulejówku.
Numer ogłoszenia: 420186 - 2012; data zamieszczenia: 26.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Rozwoju Edukacji , Al. Ujazdowskie 28, 00-478 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 345 37 00, faks 22 345 37 70.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ore.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Oświata.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Centrum Szkoleniowego w Sulejówku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Centrum Szkoleniowego w Sulejówku. Przedmiot zamówienia został podzielony na następujące części: Część 1 - warzywa i owoce Część 2 - mleko i wyroby mleczarskie Część 3 - pieczywo i ciasto Część 4 - kawa, herbata, napoje Część 5 - jaja Część 6 - różne art. spożywcze: konserwy, cukier, przyprawy, mrożonki, mączne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 (a,b,c,d,e,f) do SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.81.10.00-6, 15.86.00.00-4, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie niezbędnym do wykazania spełniania tego warunku, Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał świadectwo o wdrożonym systemie HACCP,

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a)W przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza w czasie trwania umowy zmianę gramatury produktów - po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Wykonawcy. b)W uzasadnionych przypadkach dotyczących: wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie oferowanego asortymentu z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom co najmniej takim jak oferowany produkt z gwarancją zachowania ceny nie wyższej niż podanej w ofercie za zmieniony produkt.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ore.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Rozwoju Edukacji Aleje Ujazdowskie 28, 00-478 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.11.2012 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Rozwoju Edukacji Aleje Ujazdowskie 28, 00-478 Warszawa pokój 102.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru jedn. miary przewidywana ilość 1 cytryny kg 15 2 jabłka kg 50 3 pomarańcze kg 10 4 banan kg 10 5 grapefruit kg 10 6 winogrona kg 1,8 7 mandarynki kg 10 8 botwina szt 9 9 brokuły szt 20 10 buraki czerwone kg 80 11 cebula kg 50 12 cebula czerwona kg 20 13 cebula dymka szt 10 14 cukinia kg 50 15 czosnek szt 40 16 fasola szparagowa kg 25 17 groch kg 10 18 kalafior szt 20 19 kapusta biała kg 60 20 kapusta biała szt 73 21 kapusta czerwona kg 50 22 kapusta kwaszona kg 80 23 por kg 50 24 kapusta pekińska kg 50 25 kapusta włoska kg 15 26 kapusta włoska szt 25 27 koperek szt 150 28 marchew kg 150 29 natka pietruszki szt 150 30 ogórek świeży kg 89 31 ogórki kwaszone kg 50 32 ogórki małosolne kg 30 33 papryka czerwona kg 40 34 pieczarki kg 60 35 pietruszka kg 50 36 pomidory kg 150 37 por szt 150 38 rzodkiewka szt 50 39 sałata lodowa szt 70 40 sałata masłowa szt 80 41 seler kg 80 42 seler naciowy szt 10 43 seler szt 38 44 szczypior szt 80 45 włoszczyzna szt 5 46 ziemniaki kg 900 47 ziemniaki młode kg 30 48 brukselka kg 30 49 bakłażan kg 40 50 sałata karbowana szt 4 51 sałata rossa szt 6 52 fasola łuskana kg 8.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mleko i wyroby mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru j.m przewidywana ilość 1 jogurt naturalny mały 150 g szt. 20 2 jogurt owocowy Jogobella mały 150 g lub równoważny szt. 10 3 masło ekstra w kostce - 200g szt. 20 4 masło extra procjowane - 10-15g szt. 2000 5 masło roślinne- 250 g szt. 40 6 mleko karton 2% - 1 l szt. 100 7 ser biały tłusty kg 60 8 ser feta- 270 g szt. 30 9 ser mozzarella kulki - 200g szt. 3 10 Ser parmezan - 200g szt. 5 11 ser pleśniowy - lazur-150g szt. 5 12 ser pleśniowy brie kg 5 13 Ser pleśniowy valbon kg 2 14 Ser żółty - rolada ustrzycka szt. 30 15 ser żółty Gouda kg 30 16 Ser żółty wędzony kg 3 17 serek topiony 100g *8 szt. 80 18 serek waniliowy szt. 10 19 śmietana 30% - 1l szt. 30 20 śmietana 36% , o.5 l szt. 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: pieczywo i ciasto.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru jedn.miary przewidywana ilość 1 bułka ciabata mała szt. 50 2 bułka kajzerka mała szt. 2000 3 bułka kajzerka duża szt. 500 4 bułka paryska szt. 19 5 bułka sojowa szt. 50 6 bułka sznytka szt. 200 7 bułki sojowe szt. 25 8 bułki śniadaniowe szt. 50 9 bułki dyniowe szt. 50 10 bułki bankietowe szt. 300 11 chleb baltonowski duży szt. 150 12 chleb razowy szt. 40 13 chleb tostowy szt. 13 14 chleb Eko szt. 20 15 chleb z domowy szt. 13 16 chleb ze słonecznikiem szt. 200 17 ciastka - ptysie mini kg 2 18 ciastka babeczki szt. 30 19 ciastka baletki kg 30 20 ciastka kokosowe kg 30 21 ciastka koperty kg 30 22 ciastka kruche kg 30 23 ciastka małe pączki kg 30 24 ciastka kwiatuszki kg 4 25 ciastka orzechowe kg 12 26 ciastka serniczki szt. 30 27 ciastka szarlotka szt. 30 28 ciastko W-Z szt. 30 29 cistaka szachownica kg 20 30 ciastka deser makowy szt. 30 31 ciastko drożdżówka z serem szt. 30 32 ciastka francuskie z tofii kg 15 33 ciastka deser owocowy szt. 30 34 ciastka francuskie z budyniem kg 30 35 ciastka francuskie z czekoladą kg 10 36 ciastka jagodzianki szt. 30 37 ciastka morelowe kg 2 38 ciasto makowiec szt. 3,5 39 ciastka łapa niedźwiedzia szt. 10 40 ciastka owocowy raj szt. 35 41 ciastka pączki szt. 20 42 ciastka pączki z jagodami szt. 25 43 ciastka krajanka kg 2 44 ciastka rogaliki kruche kg 3 45 ciastka rogaliki maślane kg 7 46 ciastka rożki francuskie kg 10 47 ciastka słomka ptysiowa kg 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.22.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: kawa, herbata, napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru jm przewidywana ilość 1 herbata ekspresowa czarna - 25 bag szt. 30 2 herbata ekspresowa czarna -50 bag szt. 50 3 herbata ekspresowa smakowa -25 torebek szt. 14 4 herbata ekspresowa zielona- 25 torebek szt. 5 5 kawa rozpuszczalna -50 g szt. 20 6 kawa ziarnista mielona - 80g szt. 500 7 sok jabłkowy - karton 1 l szt. 30 8 sok pomarańczowy - karton 1 l. szt. 30 9 woda mineralna niegazowana aro lub równoważny - 6 l szt. 30 10 woda mineralna niegazowana cisowianka lub równoważny- 0,5l szt. 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.98.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru jedn. miary przewidywana ilość 1 jaja szt. 1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: różne art. spożywcze: konserwy, cukier, przyprawy, mrożonki, mączne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: lp. nazwa towaru jm przewidywana ilość 1 barszcz biały torebki szt. 5 2 bułka tarta- 450g szt. 30 3 chrzan w słoiku Rolnik lub równoważny 290g szt. 20 4 cukier kryształ Aro lub równoważny 1000g kg 50 5 cukier waniliowy Cykoria lub równoważny 32 g szt. 40 6 dżem mini -Tymbark lub równoważny 25g szt. 100 7 grzyby suszone Aro lub równoważny 20g szt. 15 8 kasza gryczana 900 g kg 20 9 kasza jęczmienna Cenos lub równoważny 500g kg 10 10 kasza pęczak 450g kg 10 11 ketchup pikantny- 1g Kotlin lub równoważny szt. 10 12 ketchup porcjowany w saszetkach Hellmans lub równoważny 15 ml szt. 10 13 kon ananas kawałki w puszcze Aro lub równoważny 340 g szt. 30 14 kon brzoskwinie połowki w puszcze Aro lub równoważne 465,g szt. 15 15 kon fasolka biała w puszce Dawtona lub równoważny 400g szt. 10 16 kon fasolka czerwona w puszce Dawtona lub równoważny 400 g szt. 20 17 kon groszek Rolnik lub równoważny 400 g szt. 20 18 kon kapary Goya lub równoważny 100g szt. 16 19 kon kukurydza Rolnik lub równoważne 340g szt. 50 20 kon ogórki Krokus lub rownoważne 900 ml szt. 10 21 kon oliwki czarne w zalewie Bakaland lub równoważne 900 ml szt. 10 22 kon papryka 1700 ml szt. 10 23 kon pieprz w zalewie Goya lub równoważny 100 g szt. 4 24 kon pomidory krojone w puszce Dawtona lub równoważne 400 g szt. 50 25 kon pomidory suszone w zalewie Pugliese lub rownowazne 290g szt. 30 26 kon sałatka szwedzka Urbanek lub równoważna szt. 10 27 kon seler krojony Rolnik lub równoważny 1700ml szt. 10 28 kon tuńczyk w puszce w sosie własnym szt. 5 29 koncentrat pomidorowy Pudliszki lub równoważny 200g szt. 50 30 konserwowy szczaw Urbanek lub równoważny 350 g szt. 20 31 majonez Kielecki lub równowazny 310 ml szt. 50 32 makaron łazanki Lubella lub rownoważny 500g szt. 10 33 makaron nitki Knor lub równoważny 2500 g kg 5 34 makaron penne Knor lub równoważny 3000g szt. 5 35 makaron spagetti Lubella lub rownowazny 500g szt. 5 36 makaron świderki Lubella lub równoważny 500g szt. 10 37 makaron zacierki Gdiard lub równoważny 250g szt. 20 38 mąka szymanowska 1000g kg 40 39 mąka ziemniaczana 500g kg 5 40 mrożona fasola szparagowa zielona 2500 g szt. 5 41 mrożona marchewka kostka 2500 g szt. 5 42 mrożona merchewka baby Horeca lub równoważna 2500g szt. 5 43 mrożona mieszanka chińska 2500 g szt. 5 44 mrożona porzeczka 2500g szt. 5 45 mrożone jarzyny 2500g szt. 5 46 mrożony brokuł 2500g szt. 5 47 mrożony kalafior 2500 g szt. 5 48 mrożony kompot wielowocowy 2500 g szt. 8 49 musztarda Kamis lub równowazna 180g szt. 10 50 ocet balsamico 500ml szt. 5 51 olej słonecznikowy Bartek lub równoważny- 1l szt. 30 52 oliwa z oliwek- 900ml szt. 5 53 płatki kukurydziane Nestle lub równoważne 250g szt. 10 54 przyprawa bazylia-10g szt. 2 55 przyprawa do kurczaka-10g szt. 20 56 przyprawa do mięsa-10g szt. 20 57 przyprawa do zup w butelce 210g szt. 20 58 przyprawa estragon-10g szt. 15 59 przyprawa kardamon - 10g szt. 19 60 przyprawa kostki rosołowe drobiowe 120g szt. 10 61 przyprawa kostki rosołowe wołowe 120g szt. 10 62 przyprawa kurkuma-10g szt. 5 63 przyprawa kwasek cytrynowy-10g szt. 20 64 przyprawa liść laurowy-10g szt. 20 65 przyprawa majeranek-10g szt. 20 66 przyprawa mięta w doniczce szt. 2 67 przyprawa oregano-10g szt. 20 68 przyprawa papryka słodka-10g szt. 20 69 przyprawa pestki dyni łuskane 100g szt. 10 70 przyprawa pieprz czarny mielony-1000g szt. 2 71 przyprawa pieprz czarny w ziarnach-10g szt. 10 72 przyprawa rozmaryn - 10g szt. 10 73 przyprawa tymianek - 10g szt. 10 74 przyprawa warzywna kucharek -1 kg szt. 10 75 przyprawa zaprawa cytrynowa w butelkach 250ml szt. 1 76 przyprawa ziele angielskie-10g szt. 10 77 przyprawa zioła prowansalskie-10g szt. 10 78 przyprawy chińszczyzna 10g szt. 5 79 przyprawy curry-10g szt. 5 80 przyprawy cynamon 10g szt. 10 81 przyprawy imbir 10g szt. 10 82 przyprawy migdały Aro lub równoważne 100g szt. 10 83 przyprawy morele suszone Aro lub równoważne 100g szt. 10 84 przyprawy pestki słonecznika łuskanego Aro lub równoważne 100g szt. 10 85 przyprawy rodzynki Aro lub równoważne 100g szt. 10 86 przyprawy śliwki suszone Aro lub równoważne 100g szt. 10 87 ryż biały Sonko lub równoważny 1000g kg 10 88 sojowe kotlety Sante lub równoważne 100g szt. 5 89 sojowy pasztet Sonte lub równoważny 113 g szt. 10 90 sos sojowy w butelce 623 ml szt. 6 91 sól jodowana 1000g kg 20 92 pierogi kg 2 93 mrożony szpinak szt. 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.85.10.00-8, 15.33.11.70-9, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.