eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rogoźno › Świadczenie usług cateringowych dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie - numer postępowania 28/2015

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-13

Rogoźno: Świadczenie usług cateringowych dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie - numer postępowania 28/2015
Numer ogłoszenia: 4197 - 2016; data zamieszczenia: 13.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 183711 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie, ul. Wielka Poznańska 89, 64-610 Rogoźno, woj. wielkopolskie, tel. 67 255 23 41, faks 67 255 23 41.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie - numer postępowania 28/2015.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i sukcesywnej dostawi posiłków w postaci śniadań, obiadów, podwieczorków i kolacji dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w wieku od 7- 19 lat, przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie w roku 2016, w szacunkowej ilości 16500 śniadań, obiadów, podwieczorków i kolacji. Zestawy wyżywienia na poszczególne dni dla jednej osoby są następujące: DZIEŃ I: Śniadanie : Pieczywo mieszane z ziarnem, masło 82%tłuszczu, sałata masłowa, kiełbasa biała (zawierająca 70%mięsa i nie więcej niż 10%tłuszczu), pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad : Zupa krupnik (nagotowana na mięsie) , polędwiczki drobiowe 100g w sosie śmietanowym z makaronem penne, marchewka mini gotowana, kompot. Podwieczorek : Mandarynka 2 szt. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, szynka gotowana (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10% tłuszczu w 100g produktu) 3 plastry, sałatka grecka, herbata z cytryną. DZIEŃ II: Śniadanie: Pieczywo mieszane z ziarnami, zupa mleczna z kluseczkami, masło 82% tłuszczu, serek topiony Hochland lub równoważny 3 szt., sałata masłowa, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, herbata z cytryną. Obiad : Zupa gulaszowa z kluseczkami, medalion ze szpinakiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty białej, kompot. Podwieczorek: banan. Kolacja : Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, schab gotowany w galarecie, sałatka brokułowa, herbata z cytryną. DZIEŃ III: Śniadanie: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, sałata, sałatka z kurczaka z ryżem, szynka staropolska, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, herbata z cytryną. Obiad: Zupa krem z brokułów z grzankami, filet panierowany z kurczaka zapiekany z serem i ananasem, ziemniaki, surówka, kompot. Podwieczorek: budyń czekoladowy. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, ryba po grecku z warzywami, szynka konserwowa, dżem, herbata z cytryną. DZIEŃ IV: Śniadanie: Płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane, masło 82% tłuszczu, kiełbasa śląska delikatesowa (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10% tłuszczu) 4 szt., pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, herbata z cytryną. Obiad : Zupa żurek śląski z białą kiełbasą, panierowane rolady drobiowe nadziewane pieczarkami, ziemniaki, warzywa na parze, kompot. Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, klopsiki drobiowe w zalewie pomidorowo-octowej, ruloniki z szynki z musem chrzanowym, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, herbata z cytryną. DZIEŃ V: Śniadanie: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, pasta rybna, twarożek z szczypiorkiem, dżem , herbata z cytryną. Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba karp smażony z pieczarkami, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, kompot. Podwieczorek : Sałatka owocowa. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, śledź po królewsku 100g, sałatka z tuńczykiem, pomidor, herbata z cytryną. DZIEŃ VI: Śniadanie : Pieczywo ciemne z ziarnem, masło 82%tłuszczu, sałata, ser żółty (wyłączając wyrób seropodobny) 3 plastry, pomidor 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad : Zupa ogórkowa nagotowana na mięsie 250g, filet z kurczaka w płatkach migdałowych 100g, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, kompot z świeżych owoców. Podwieczorek : banan. Kolacja: Pieczywo ciemne z ziarnami, masło 82% tłuszczu, kiełbasa śląska (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu), ser żółty (wyłączając wyrób seropodobny) 3 plastry, pomidor, ogórek zielony 3 plastry, herbata z cytryną, dżem, nutella lub równoważny. DZIEŃ VII: Śniadanie: Płatki kukurydziane z owocami i witaminami z mlekiem, pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, szynka (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu) 3 plastry, pomidor, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad : zupa neapolitańska 250g z zacierką, rolady z mięsa chudego (schab, szynka, wołowina) 100g, ziemniaki z koperkiem, sos, kapusta czerwona, kompot. Podwieczorek: pomarańcze. Kolacja : Pieczywo mieszane, masło 82% tłuszczu, kurczak w galarecie z warzywami, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. DZIEŃ VIII: Śniadanie: kakao, pieczywo ciemne z ziarnami, masło 82% tłuszczu, sałatka gyros, szynka (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10% tłuszczu w 100g produktu) 3 plastry, pomidor 3 plastry, rzodkiewka 3 szt., dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad: Zupa pomidorowa nagotowana na mięsie 250g z ryżem, kotlet de-volaille z serem 100g, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. Podwieczorek: winogrono 100g. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, jajecznica ze szczypiorkiem i pieczarkami, ser żółty (wykluczając wyrób seropodobny) 3 plastry, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną, ryba po grecku z warzywami, szynka konserwowa, dżem, herbata z cytryną. DZIEŃ IX: Śniadanie: Płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, polędwica sopocka 3 plastry, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad : zupa rosół z kurczakiem i makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z ananasem, kompot. Podwieczorek: gruszka. Kolacja: Pieczywo mieszane, masło 82% tłuszczu, sałatka jarzynowa z majonezem, parówka (zawierająca 70% mięsa i nie więcej niż 10% tłuszczu) 2 szt., musztarda, sałata zielona, pomidor 3 plastry, herbata z cytryną. DZIEŃ X: Śniadanie: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, dżem, nutella lub równoważny, herbata z cytryną. Obiad: Zupa porowa z ziemniakami nagotowana na mięsie, filet z łososia gotowany na parze 100g z białym sosem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. Podwieczorek : brzoskwinia. Kolacja: Pieczywo mieszane z ziarnami, masło 82% tłuszczu, zapiekana papryka faszerowana ryżem i warzywami, pomidor 3 plastry, ogórek zielony 3 plastry, herbata z cytryną. Jednocześnie w ramach przygotowywanych posiłków Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania: dżemu, nutelli lub równoważnego, miodu, cukru, majonezu, ketchupu i musztardy. Ww. zestawy posiłków są niezmienne co do rodzaju menu i nie mają charakteru przykładowych. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków wg. ww. zastawów począwszy od pierwszego do dziesiątego dnia dostawy a następnie ponownie zobowiązany jest do dostaw wg. zestawu 1 do 10 etc. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany kolejności dostaw ww. zestawów. Wspólny Słownik Zamówień (CPV) 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół - usługi dostarczania posiłków do szkół. Ilość dostarczanych posiłków uzależniona będzie od informacji przekazanej przez Zamawiającego w zależności od faktycznej ilości osób przebywających w Regionalnym Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży w Rogoźnie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania określonej ilości posiłków, po wcześniejszym poinformowaniu Wykonawcy. Rozliczenie za wykonany przedmiot zamówienia nastąpi na podstawie rzeczywistego wykonania przedmiotu umowy nie częściej niż dwa razy w miesiącu. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej są ryczałtowymi cenami jednostkowymi i nie ulegną zmianie przez cały okres obowiązywania Umowy. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1)Przygotowywania i dostarczenia posiłków w obiekcie, dla którego posiada aktualną decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego dzieci i usług cateringowych, zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie, będzie dostarczał posiłki w ilościach i w określone dni oraz do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w jego siedzibie, 2)Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę 3 razy dziennie w dni wskazane przez Zamawiającego (śniadanie o 07.50, obiad łącznie z podwieczorkiem o 13.30, kolacja o 18.00) w ilościach, o których poinformuje Wykonawcę osoba upoważniona przez Zamawiającego, 3)Przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek, za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych. 4)Wykonawca musi gwarantować przygotowanie różnego rodzaju diet - w tym między innymi bezglutenowej i bezmlecznej zgodnie z zaleceniami Zamawiającego a także lekarza, 5)Przygotowane posiłki muszą zawierać odpowiednie ilości składników odżywczych i energetycznych dla danej grupy wiekowej (od lat 7 do 19 roku życia ), zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, obowiązującymi przepisami oraz normami żywieniowymi, 6)Szczegółowy jadłospis obejmujący 5 dniowy lub 3 dniowy okres realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca przedłoży Zamawiającemu do zatwierdzenia na 3 dni wcześniej, 7)Posiłki muszą być zgodne z menu wynikającym z SIWZ, gorące, poporcjowane, 8)Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych(m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U.z 2006r. Nr 171 poz. 1125 ze zmian.). 9)Wykonawca dostarczający gotowe posiłki winien zapewnić: a) odpowiednią temperaturę w chwili dostawy, b) odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne dostaw, 10)Wykonawca dostarczy Zamawiającemu gotowe do spożycia posiłki na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności - transport posiłków powinien odbywać się w termosach - pojemnikach transportowych z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniającymi właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Wykonawca jest zobowiązany posiadać decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego. 11)Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu Regionalnego Centrum Profilaktyki Uzależnień dla Dzieci i Młodzieży wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt i ryzyko. 12)Miejsce do spożywania posiłków zapewnia Zamawiający. 13) Z wybranym Wykonawcą zostanie zawarta umowa za cenę zaoferowaną w złożonej ofercie. 14) Rozliczenie nastąpi powykonawczo zgodnie z rzeczywistym należytym wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz w oparciu o ryczałtowe ceny jednostkowe zawarte w ofercie Wykonawcy.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00-9.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.01.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ADAMUS FIRMA HANDLOWO - USŁUGOWA Adam Błażejewski, Bliżyce, 62-085 Skoki, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 161414,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 226050,00

  • Oferta z najniższą ceną: 225720,00 / Oferta z najwyższą ceną: 247500,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.