eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Połczyn Zdrój › dostawy produktów mięsnych - wędliny oraz produktów mięsnych przez okres 12 miesięcy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-01

Połczyn Zdrój: dostawy produktów mięsnych - wędliny oraz produktów mięsnych przez okres 12 miesięcy
Numer ogłoszenia: 412374 - 2009; data zamieszczenia: 01.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Połczyn S.A. , ul. Zdrojowa 6, 78-320 Połczyn Zdrój, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 3662424; 3662626 w.328, faks 94 3662470.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.uzdrowisko-polczyn.pl/
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: http://www.bip.uzdrowisko-polczyn.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy produktów mięsnych - wędliny oraz produktów mięsnych przez okres 12 miesięcy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Kod CPV : 15.10.00.00 - 9 produkty zwierzęce , mięso i produkty mięsne. 2.2. Przedmiotem zamówienia są dostawy następującego asortymentu : 1. Baleron nie wakowany, 2. Polędwica sopocka nie wakowana 3. Polędwica łososiowa-wędzona nie wakowana 4. Ogonówka wieprzowa parzona nie wakowana 5. Szynka wieprzowa gotowana nie wakowana 6. Kiełbasa krakowska parzona nie wakowana 7. Kiełbasa krakowska sucha nie wakowana 8. Kiełbasa żywiecka nie wakowana 9. Kiełbasa szynkowa wieprzowa nie wakowana 10. Kiełbasa jarmarczna nie wakowana 11. Kiełbasa śląska nie wakowana 12. Kiełbasa biała wieprzowa parzona nie wakowana 13. Kiełbasa jałowcowa nie wakowana 14. Kiełbasa polska nie wakowana 15. Kabanosy suche nie wakowana 16. Kiełbasa toruńska nie wakowana 17. Parówki grube nie wakowane 18. Parówki cienkie nie wakowane 19. Kasanka kaszy -nie wakowana gryczanej,osłonka naturalna.porcja do 150g 20. Salceson ozorkowy nie wakowany 21. Salceson włoski nie wakowany 22. Salami surowo dojrzewające nie wakowane 23. Kiełbasa piwna nie wakowana 24. Boczek wędzony 25. Pasztetowa 26. Szynka wędzona 2.3. Warunki jakościowe w stosunku do przedmiotu zamówienia. 2.3.1. Artykuły żywnościowe objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości ekstra. 2.3.2. Wykonawca obowiązany jest produkty mięsne spełniające wymagania zawarte w odpowiednich normach PN dla każdego asortymentu. - wieprzowina, części zasadnicze spełniające wymagania zawarte w normie PN-66/A-82002 - wołowina, części zasadnicze spełniające wymagania zawarte w normie PN-88/a-82004 - boczek wędzony spełniający wymagania zawarte w normie PN-A-82007 - baleron spełniający wymagania zawarte w normie PN-A-82007 - polędwica pieczona spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82030 - polędwica łososiowa wędzona spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82031 - ogonówka wieprzowa parzona spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82033 - szynka wieprzowa gotowana spełniająca wymagania zawarte w normie PN-86-A-82002 - kiełbasa krakowska parzona PRPN-V-74028 - kiełbasa krakowska podsuszana spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82025 - kiełbasa żywiecka spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82028 - kiełbasa szynkowa wieprzowa spełniająca wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - kiełbasa jarmarczna spełniająca wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - kiełbasa śląska spełniająca wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - kiełbasa biała wieprzowa parzona spełniająca wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - kiełbasa jałowcowa spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82027 - kiełbasa polska spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82024 - kabanosy suche spełniające wymagania zawarte w normie PN-A-82024 - kiełbasa toruńska spełniająca wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - parówki grube spełniające wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - parówki cienkie spełniające wymagania zawarte w normie PRPN-V-74028 - kaszanka z kaszy gryczanej spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82007 - salceson ozorkowy spełniający wymagania zawarte w normie PN-A-82007 - salceson włoski spełniający wymagania zawarte w normie PN-A-82007 - salami surowo dojrzewające spełniające wymagania zawarte w normie PN-A-8200710 - szynka konserwowa spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82022 - szynka wędzona spełniająca wymagania zawarte w normie PN-A-82035 2.3.3. Cechy dyskwalifikujące produkt stanowiący przedmiot zamówienia : - obce posmaki, zapach - obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona lub inna nietypowa - zawilgocenie powierzchni - składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp. Skupiska jednego ze składników - obecność salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości : 1000 zł 2. Wadium należy wnieść przed terminem składania ofert tj. do godziny 10:00 dnia 10 grudnia 2009 r. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: - w pieniądzu przelewem na rachunek bankowy ; - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym , że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; - gwarancjach bankowych; - gwarancjach ubezpieczeniowych; - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 3.1. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy: Bank Zachodni WBK nr 77 1090 2662 0000 0001 0262 0438 4. Zwrot i zatrzymanie wadium następuje zgodnie z art.46 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Opis warunków udziału w postępowaniu:. 1.1. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: 1.1.2. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.1.3.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 1.1.4.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.5. Spełniają warunki określone w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.1.6.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 1.2. Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału Wykonawców w postępowaniu: 1.2.1. Posiadanie przedmiotu działalności gospodarczej, zgodnego z przedmiotem zamówienia, wskazanego w aktualnym odpisie z właściwego rejestru albo aktualnym zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej odpowiadający przedmiotowi zamówienia, 1.2.2. Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie mniejszą niż 200 000,00 zł., 1.2.3. W stosunku do Wykonawcy wydana została pozytywna decyzja przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 1.2.4. W stosunku do Wykonawcy wydana została przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej pozytywna decyzja o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych środków transportu koniecznych przy przewozie mięsa. 1.2.5. Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.2.6. Wniesienie wymaganego wadium 1000 zł 2. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń z formułą spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następujących dokumentów 1.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 1.2. Polisa lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia na kwotę nie mniejszą niż 200 000 zł., 1.3. Decyzja wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 1.4. Decyzja wydana przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych środków transportu koniecznych przy przewozie mięsa. 1.5. Zaświadczenie wystawione przez podmiot uprawniony , że Wykonawca ma wdrożony system HACCP. 1.6. Dowód wniesienia wadium 1000 zł 2. Zamawiający żąda załączenia do złożonej oferty następującego oświadczenia: 2.1. Oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy (w przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku Wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca) - załącznik nr 3 do SIWZ. 2.2. Oświadczenie o akceptacji wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. 3. Dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.uzdrowisko-polczyn.pl/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: UZDROWISKO POŁCZYN Spółka Akcyjna ul. Zdrojowa 6, 78-320 Połczyn Zdrój tel. 094 3662 666; fax. 094 3662 470 sekretariat@uzdrowisko-polczyn.pl poniedziałek - piątek w godzinach 8:00 - 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2009 godzina 10:00, miejsce: UZDROWISKO POŁCZYN Spółka Akcyjna ul. Zdrojowa 6, 78-320 Połczyn Zdrój poniedziałek - piątek w godzinach 8:00 - 15:00.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.