eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rawicz › Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-07

Rawicz: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 398066 - 2010; data zamieszczenia: 07.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468571, faks 065 5452108.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.meblegp.pnet.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Podmiot sektora finansów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania): -zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy mięs i wędlin, -zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego i produktów drobiowych, -zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy pasztetów, konserw i produktów podobnych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. W skład przedmiotu zamówienia wchodzą: Zadanie nr 1:Baleron pieczony3kg Boczek wędzony68kg Farsz klopsowy660kg Golonka peklowana z kością90kg Golonka peklowana bez kości102kg Gulaszowe wieprzowe kl. I22kg Gulaszowe wieprzowe kl.II2kg Karkówka wieprzowa z kością10kg Karkówka wieprzowa bez kości240kg Kabanosy22kg Kiełbasa biała parzona7kg Kiełbasa golonkowa2kg Kiełbasa krakowska parzona5kg Kiełbasa krakowska sucha25kg Kiełbasa parówkowa15kg Kiełbasa polska surowa145kg Kiełbasa szynkowa5kg Kiełbasa śląska175kg Kiełbasa śląska vacum110kg Kiełbasa wiejska pieczona vacum148kg Kiełbasa zwyczajna520kg Kiełbasa chłopska5kg Kaszanka biała5kg Łopatka wieprzowa bez kości5kg Mięso od szynki136kg Mięso mielone wieprzowo - wołowe 5kg Mortadela51kg Polędwica4kg Schab wieprzowy z kością70kg Schab wieprzowy bez kości570kg Serdelki cienkie12kg Szynka wiejska vacum5kg Szynka gotowana126kg Szynka gotowana plasty (vacum)40kg Szynka Królewska5kg Szynka duża typu Mamut5kg Szynka polska extra5kg Szynka wiejska5kg Szynka wędzona5kg Wątroba wieprzowa30kg Wątrobianka5kg Wędzonka bigosowa167kg Żołądek wieprzowy112kg, Zadanie nr 2:Filet z piersi mrożony1150Kg Filet z piersi świeży330Kg Gulaszowe drobiowe kl. I 5Kg Gulaszowe drobiowe kl. II358Kg Kurczak mrożony216Kg Kurczak świeży6Kg Porcja rosołowa mrożona22Kg Porcja rosołowa świeża5Kg Podudzie mrożone5Kg Podudzie świeże240Kg Udko mrożone5Kg Udko świeże5Kg Noga mrożona35Kg Noga świeża195Kg Skrzydełka mrożone5Kg Skrzydełka świeże5Kg Noga wędzona127Kg Skrzydełka wędzone45Kg Wątróbki z kurczaka mrożone9Kg Wątróbki z kurczaka świeże5Kg *Dzielenie i pakowanie po 350g +/- 15% hermetycznie lub próżniowo vacum20szt, Zadanie nr 3:Boczek mielony 130g271szt. Boczek mielony 300g54szt. Gołąbki w sosie pomidorowym 540ml/500g54szt. Konserwa mięsna Tyrolska 130g287szt. Konserwa mięsna Tyrolska 300g264szt. Konserwa turystyczna 130g251szt. Konserwa turystyczna 300g300szt. Leczo 500ml/460g24szt. Pasztet z drobiu 130g4512szt. Pasztet z drobiu 131g252szt. Paprykarz szczeciński 130g444szt. Pulpety w sosie pomidorowym 500ml/460g30szt. Smalec wielkopolski z mięsem drobiowym 130g72szt. Smalec wyborowy kostka 200g1000szt. Smalec z mięsem 120g876szt. Smalec z mięsem 300g5szt. Szynka drobiowa mielona 130g516szt. Szynka mielona 130g516szt. Szynka Polish Ham 120g516szt. Szynka Polish Ham 300g960szt. Szynka Polska mielona trójkąt110g1584szt. Szynka Polska owal 120g887szt. Wszystkie podane ilości są ilościami szacunkowymi..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawcę

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225). Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postepowaniu bedzie dokonana na podstawie wymaganych oswiadczen i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oswiadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postepowaniu bedzie dokonana na podstawie wymaganych oswiadczen i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca jest zobowiązany dołączyć do oferty: - decyzję właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, wydanej na podstawie art. 4 ust. 1 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz. U. z 2006, Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), iż Wykonawca posiada środki transportu spełniające wymagania sanitarno-higieniczne przewidziane przepisami rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 roku srt.1; Dz. Urz. UE, Polskie wydanie specjalne, rozdz.13, tom. 34, str. 319) - wg wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponuje wykonawca, z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 8, (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności). Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postepowaniu bedzie dokonana na podstawie wymaganych oswiadczen i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oswiadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postepowaniu bedzie dokonana na podstawie wymaganych oswiadczen i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oswiadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postepowaniu bedzie dokonana na podstawie wymaganych oswiadczen i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.meblegp.pnet.pl/html/przetargVIIZS2010.html
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym w Rawiczu, ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2010 godzina 09:45, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym w Rawiczu, ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, w Sekretariacie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.