Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-02-17
Warszawa: Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie
Numer ogłoszenia: 39409 - 2012; data zamieszczenia: 17.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 0-22 811 00 51, faks 0-22 321 73 57.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej-wymiar sprawiedliwośc.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka pow. wyszkowski woj. mazowieckie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 - mięso i wędliny Baleron 40 kg; Boczek wędzony b/ż 40 kg,Szynka wędzona 40 kg, Kiełbasa kanapkowa 600 kg, Mortadela 2 600 kg, Kiełbasa parówkowa 1200 kg,Kiełbasa zwyczajna 2200 kg,Luncheon 880 kg, Parówki 1000 kg,Kiełbasa żywiecka40 kg,Kiełbasa litewska /regionalna1000 kg,Salceson włoski 880 kg, Pasztetowa wieprzowa 880 kg,Kaszanka gryczana1200 kg,Pasztet mięsny880 kg, Pieczeń wiedeńska 880 kg, Mięso mielone wieprzowe wołowe 1600 kg, Słonina500kg, Podgardle200 kg, Boczek surowy b/ż 200 kg, Łopatka wieprzowa b/k 800 kg, Żeberka paski 300 kg, Wątroba wieprzowa 2 300 kg, Mięso wołowe b/k z łopatki1 100 kg, Kości 2000 kg. Część nr 2 - konserwy mięsne Konserwa turystyczna (puszka z samootwieraczem 300-330 g )700 kg, Pasztet wieprzowy konserwowy (puszka z samootwieraczem 130-140 g )400 kg, Pasztet drobiowy konserwowy (puszka z samootwieraczem 130-140g )600 kg Zamawiający przewiduje realizację zamówienia w części nr 2 - konserwy mięsne: pasztet drobiowy i pasztet wieprzowy o gramaturze 130-140 g z otwieranym wieczkiem w tzw. alu-paku. Zamawiający nie przewiduje zwiększenia lub zmniejszenia gramatury konserw. Konserwy o podanej wyżej gramaturze tj. 130-140 g są wystarczające i zabezpieczają jedna rację żywnościową. Część nr 3 - konserwy rybne Paprykarz konserwowy 300-330g (puszka z samootwieraczem) 1 100 kg, Śledź w pomidorach 300-330g (puszka z samootwoeraczem) 500 kg. Część nr 4 - ryby mrożone Filet z mintaja w opakowaniu zbiorczym do 10 kg , mrożony oddzielnie o zawartości glazury 30%-40% 800 kg, Burger rybny opakowanie zbiorcze do 10kg 900 kg..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.00.00-2, 15.13.10.00-5, 15.24.30.00-3, 15.22.10.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art 22 ust1 ustawy - dotyczące: posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, i nie podlegają wykluczeniu na podstawi art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca: 1)posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru; 2)posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1; 3)dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia -załącznik nr 1 4)spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 5)Ponadto Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia/nie spełnia, na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w pkt. VI SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości zamówienia. W trakcie trwania umowy - ceny jednostkowe mogą ulec zmianie na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, na warunkach określonych w § 2 ust.5. W przypadku zmiany stawki podatku VAT dopuszczalna jest zmiana ceny brutto na warunkach okreslonych w § 2 ust 2 i ust.3.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http/www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie Białołęce 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Warszawa Białołęka 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b, sekretariat. Godziny pracy Sekretariatu: od poniedziałku do piątku w godz.: 08:00-16:00.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron 40 kg; Boczek wędzony b/ż 40 kg,Szynka wędzona 40 kg, Kiełbasa kanapkowa 600 kg,Mortadela 2 600 kg, Kiełbasa parówkowa 1200 kg,Kiełbasa zwyczajna 2200 kg,Luncheon 880 kg, Parówki 1000 kg,Kiełbasa żywiecka40 kg,Kiełbasa litewska /regionalna1000 kg,Salceson włoski 880 kg, Pasztetowa wieprzowa 880 kg,Kaszanka gryczana1200 kg,Pasztet mięsny880 kg,Pieczeń wiedeńska 880 kg, Mięso mielone wieprzowe wołowe 1600 kg, Słonina500kg, Podgardle200 kg, Boczek surowy b/ż 200 kg, Łopatka wieprzowa b/k 800 kg, Żeberka paski 300 kg, Wątroba wieprzowa 2 300 kg, Mięso wołowe b/k z łopatki1 100 kg, Kości 2000 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwy mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa turystyczna (puszka z samootwieraczem 300-330 g )700 kg, Pasztet wieprzowy konserwowy (puszka z samootwieraczem 130-140 g )400 kg,Pasztet drobiowy konserwowy (puszka z samootwieraczem 130-140g )600 kg Zamawiający przewiduje realizację zamówienia w części nr 2 - konserwy mięsne: pasztet drobiowy i pasztet wieprzowy o gramaturze 130-140 g z otwieranym wieczkiem w tzw. alu-paku. Zamawiający nie przewiduje zwiększenia lub zmniejszenia gramatury konserw. Konserwy o podanej wyżej gramaturze tj. 130-140 g są wystarczające i zabezpieczają jedna rację żywnościową..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Paprykarz konserwowy 300-330g (puszka z samootwieraczem) 1 100 kg, Śledź w pomidorach 300-330g (puszka z samootwoeraczem) 500 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ryby mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z mintaja w opakowaniu zbiorczym do 10 kg , mrożony oddzielnie o zawartości glazury 30%-40% 800 kg, Burger rybny opakowanie zbiorcze do 10kg 900 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Naprawa 9 świetlików w dachu hali sportowej w budynku Ośrodka Sportu i Rekreacji m.st. Warszawy w Dzielnicy Włochy przy ul. Gładkiej 18, 02-172 Warszawa
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: gen. W. Andersa 13 m 17, Jana Pawła II 32 m 41 (w podziale na 2 części)
- Skwer przy filii Bielańskiego Ośrodka Kultury ul. Estrady
- Remont balkonów wraz z wykonaniem nowej wyprawy elewacyjnej od spodu balkonów (bez balkonów w lokalu nr 15 i 40) w budynku mieszkalnym przy ul. Włókienniczej 51 w Warszawie.
- Remont lokali mieszkalnych - pustostanów na terenie Dzielnicy Ochota m.st. Warszawy
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Zespole Placówek Oświatowych im. Unii Europejskiej w Boronowie w okresie od lipca do grudnia 2024 r."
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.