eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród Bobrzański › dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego i produktów głęboko mrożonych



Ogłoszenie z dnia 2005-08-04

POZYCJA 39393

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Nowogród Bobrzański: dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego i produktów głęboko mrożonych Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa nr 3036, do kontaktów: Zygmunt Olkiewicz - 068 32 76 555 w. 108, 169 mjr Zdzisław Szudzichowski - 068 32 76 555 w. 230, Zawiszy Czarnego, 66-011 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 068 3276555 w. 108, 167, fax 068 3216201, e-mail: jw930362@unet.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego i produktów głęboko mrożonych. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Zad nr 1: jaja Zad nr 2: podroby wołowe, produkty ziemniaczane, warzywa zamrożone, produkty głęboko mrożone Zad nr 3: ryby świeże, ryby mrożone, ryby solone, ryby wędzone, gotowe dania z ryb. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Krosno Odrzańskie, Świętoszów, Żagań, Wędrzyn, Czerwieńsk, Sulechów, Międzyrzecz, Nowogród Bobrzański, Dobra n/ Kwisą. Kod NUTS: 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 01.24.20.00 - Jaja Oryginalny kod CPV: 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane Kod CPV wg słownika 2008: 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane Oryginalny kod CPV: 15.21.11.00 - Świeże filety rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.21.11.00 - Świeże filety rybne Oryginalny kod CPV: 15.22.20.00 - Mrożone filety rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.21.10.00 - Filety rybne 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Zad nr 1: netto: 66 164 euro Zad nr 2: netto: 300 053 euro Zad nr 3: netto: 227 969 euro. 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: Razem: 25 400 zł Zad nr 1: 2 700 zł Zad nr 2: 13 400 zł Zad nr 3: 9 300 zł. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: na podstawie faktury - 30 dni od jej otrzymania. 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: Zgodnie z SIWZ. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznycjch i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 w/w ustawy. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia-nie spełnia. Niespełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta bądź odrzuceniem oferty.. 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaswiadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; b) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej dopuszczenia zakładu do prowadzenia produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia c) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej spełnienia wymagań weterynaryjnych (sanitarno-higienicznych) przez środki transportu prowadzącego działalność w zakresie transportu produktów pochodzenia zwierzęcego d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; f) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spełecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych platności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; g) w przypadku podpisywania dokumentów/oświadczeń przez pełnomocnika - oryginał pełnomocnictwa/upoważnienia, wystawiony zgodnie z wymogami ustawowymi, podpisany przez prawnie upoważnionych przedstawicieli wykonawcy do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę o ile takie pełnomocnictwo/upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów h) dokument wystawiony przez właściwy organ weterynarii, sanepidu lub firmę upoważnioną do stwierdzenia,że wykonawca przedmiotu zamówienia posiada w swoim zakładzie wdrożony system HACCP. 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: a) informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy i w tym względzie posiadają stan środków finansowych na rachunku bankowym w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty lub zdolnośc kredytową w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty, a rachunek bankowy nie jest zajęty tytułami egzekucyjnymi - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert b) polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (ubezpieczenie deliktowe i za produkt). 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: a) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw - minimum 3 dostawy, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - w zakresie finansowym o wartości nie mniejszej niż 70% wartości oferty każde b) dokumenty (np referencje, opinie) potwierdzające, że dostawy wymienione w wykazie zostały wykonane należycie - co najmniej 3 dokumenty. 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: 101/2005. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 28.09.2005, cena - 30 PLN. Warunki i sposób płatności: Przelewem na konto bankowe zamawiającego lub osobiście w kasie w siedzibie zamawiającego. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 28.09.2005 godzina 10:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: Komisja Przetargowa. 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 28.09.2005, godzina 10:30, siedziba zamawiającego, budynek nr 745,sala odpraw.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: 5) Data wysłania ogłoszenia: 29.07.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: jaja klasa I. 3) Zakres lub wartość: 1 021 420 sztuk 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00, 15.33.11.70, 15.31.20.00, 15.13.11.32. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: podroby wołowe: flaki wołowe krojone prod. ziemniaczane: pyzy ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka warzywa zamrożone: kapusta brukselska, fasolka szparagowa, kalafior, szpinak produkty głęboko mrożone: pierogi, knedle, uszka, naleśniki, krokiety. 3) Zakres lub wartość: 241 874 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 3 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00, 15.21.11.00, 15.24.20.00, 15.23.40.00, 15.23.20.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: świeże: karp, pstrąg, sandacz mrożone: dorsz filet, morszczuk, mintaj solone: śledzie matiasy wędzone: pstrąg, łosoś, makrela gotowe dania: śledź marynowany, śledź po kaszubsku. 3) Zakres lub wartość: 102 555 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.