eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród Bobrzański › dostawa produktów wytwarzanych z przemiału ziarna i skrobi



Ogłoszenie z dnia 2005-08-03

POZYCJA 38968

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Nowogród Bobrzański: dostawa produktów wytwarzanych z przemiału ziarna i skrobi Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa nr 3036, do kontaktów: Zygmunt Olkiewicz - 068 32 76 555 w. 108, 169; mjr Zdzisław Szudzichowski - 068 32 76 555 w. 230, Zawiszy Czarnego, 66-011 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 068 3276555 w. 108, 167, fax 068 3216201, e-mail: jw930362@unet.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów wytwarzanych z przemiału ziarna i skrobi. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Zad nr 1: przetwory zbożowe Zad nr 2: soki i kompoty owocowe Zad nr 3: przetwory warzywne Zad nr 4: przetwory ziemniaczane, owoce suszone, grzyby jadalne, przetwory sojowe, sosy i zupy Zad nr 5: oleje i tłuszcze roślinne. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Krosno Odrzańskie, Świętoszów, Żagań, Wędrzyn, Czerwieńsk, Sulechów, Międzyrzecz, Nowogród Bobrzański, Dobra n/ Kwisą. Kod NUTS: 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Oryginalny kod CPV: 15.32.17.00 - Mieszanki soków nieskoncentrowanych Kod CPV wg słownika 2008: 15.32.17.00 - Mieszanki soków nieskoncentrowanych Oryginalny kod CPV: 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/ lub puszkowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane Oryginalny kod CPV: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze gdzie indziej niesklasyfikowane, nawet suszone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone Oryginalny kod CPV: 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.43.10.00 - Margaryna i podobne produkty 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Zad nr 1: netto: 26 651,26 euro Zad nr 2: netto: 181 481,46 euro Zad nr 3: netto: 79 958,15 euro Zad nr 4: netto: 22 741,96 euro Zad nr 5: netto: 64 194,53 euro. 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: Razem: 16 700 zł Zad nr 1: 1 200 zł Zad nr 2: 8 000 zł Zad nr 3: 3 500 zł Zad nr 4: 1 000 zł Zad nr 5: 3 000 zł. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: na podstawie faktury VAT - płatność 30 dni od jej otrzymania. 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: zgodnie z SIWZ. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznycjch i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 w/w ustawy. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia-nie spełnia. Niespełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta bądź odrzuceniem oferty. 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaswiadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; b) decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej dopuszczenia zakładu do prowadzenia produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia c) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spełecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych platności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; f) w przypadku podpisywania dokumentów/oświadczeń przez pełnomocnika - oryginał pełnomocnictwa/upoważnienia, wystawiony zgodnie z wymogami ustawowymi, podpisany przez prawnie upoważnionych przedstawicieli wykonawcy do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę o ile takie pełnomocnictwo/upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów g) dokument wystawiony przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub firmę upoważnioną do stwierdzenia,że wykonawca przedmiotu zamówienia posiada w swoim zakładzie wdrożony system HACCP. 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: a) informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy i w tym względzie posiadają stan środków finansowych na rachunku bankowym w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty lub zdolnośc kredytową w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty, a rachunek bankowy nie jest zajęty tytułami egzekucyjnymi - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert b) polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (ubezpieczenie deliktowe i za produkt). 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: a) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw - minimum 3 dostawy, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - w zakresie finansowym o wartości nie mniejszej niż 70% wartości oferty każde b) dokumenty (np referencje, opinie) potwierdzające, że dostawy wymienione w wykazie zostały wykonane należycie - co najmniej 3 dokumenty. 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: 100/2005. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 22.09.2005, cena - 30 PLN. Warunki i sposób płatności: Przelewem na konto bankowe zamawiającego lub osobiście w kasie w siedzibie zamawiającego. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 22.09.2005 godzina 10:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: Komisja Przetargowa. 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 22.09.2005, godzina 10:30, siedziba zamawiającego: budynek nr 745,sala odpraw.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: 5) Data wysłania ogłoszenia: 28.07.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00, 15.61.31.00, 15.61.33.80, 15.61.33.11. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Mąka pszenna typ 750, kasza manna, płatki owsiane, płatki kukurydziane. 3) Zakres lub wartość: 61 682 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.17.00, 15.33.21.00, 15.32.12.00, 15.32.16.00, 15.32.10.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: soki: jabłkowy, z czarnej porzeczki,grejpfrutowy, pomarańczowy, wieloowocowy kompoty: śliwkowy, wiśniowy, truskawkowy. 3) Zakres lub wartość: 261 800 l 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 3 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00, 15.33.11.42, 15.33.10.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: kapusta i ogórki kwaszone, ogórki, papryka i szczaw konserwowy, sałatka szwedzka, chrzan tarty, leczo pieczarkowe. 3) Zakres lub wartość: 215 188 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 4 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00, 15.31.20.00, 15.33.24.10, 15.89.14.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: mąka ziemniaczana, jabłka, morele i śliwki suszone, grzyby suszone, stek, kotlet i gulasz sojowy, żurek. 3) Zakres lub wartość: 8 409 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 5 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00, 15.43.10.00, 15.43.11.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: Olej jadalny słonecznikowy, sojowy, masło roślinne, margaryna. 3) Zakres lub wartość: olej: 22 430 l masło, margaryna: 45 540 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.