Ogłoszenie z dnia 2013-09-23
Warszawa: Świadczenie usługi restauracyjnej (kolacji w stylu polskim) dla uczestników wizyty studyjnej w ramach projektu Wzmocnienie systemu zarządzania migracjami w Tunezji w obszarze ochrony granic
Numer ogłoszenia: 385722 - 2013; data zamieszczenia: 23.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ministerstwo Spraw Wewnętrznych, ul. Stefana Batorego 5, 02-591 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6015916, 6014537, 6014913, faks 22 8456044, 6463708.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi restauracyjnej (kolacji w stylu polskim) dla uczestników wizyty studyjnej w ramach projektu Wzmocnienie systemu zarządzania migracjami w Tunezji w obszarze ochrony granic.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest organizacja w dniu 24 września 2013 r. kolacji w stylu polskim dla uczestników wizyty studyjnej w ramach projektu: wzmocnienie systemu zarządzania migracjami w Tunezji w obszarze ochrony granic, na zasadach określonych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do Zaproszenia do negocjacji oraz projekcie umowy stanowiącym załączniki nr 2 do Zaproszenia do negocjacji.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.09.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
RESTAURACJA CHŁOPSKIE JADŁO DRZYCIŃSCY SPÓŁKA JAWNA
jakie przetargi wygrała firma
RESTAURACJA CHŁOPSKIE JADŁO DRZYCIŃSCY SPÓŁKA JAWNA
- Restauracja Chłopskie Jadło Drzycinscy Spółka Jawna, Pl. Konstytucji 1, 00-647 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3333,33 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3300,00
Oferta z najniższą ceną: 3300,00 / Oferta z najwyższą ceną: 3300,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotowe zamówienie udzielono na rzecz restauracji Chłopskie jadło, z siedzibą 00-647 Warszawa Plac Konstytucji 1, w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a w związku z art. 5 ustawy, jako zamówienie które może być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Przedmiotem zamówienia jest zakup usług niepriorytetowych - usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków, w związku z organizacją w dniu 24 września 2013 r., kolacji dla uczestników wizyty studyjnej i staży w ramach projektu Wzmocnienie systemu zarządzania migracjami w Tunezji w obszarze ochrony granic. Wizyta studyjna i staże odbywają się w ramach projektu współfinansowanego ze środków Programu Polskiej Pomocy Zagranicznej na rok 2013. Przyjęte jest, iż w czasie wizyt studyjnych strona goszcząca podejmuje uczestników kolacją. Z uwagi na zapewnienie odpowiednich do rangi spotkania warunków, jak również tradycję organizacji wydarzeń tego typu, kolacja powinna być zorganizowana w miejscu gwarantującym wysoką jakość usług i charakteryzującym się oryginalną atmosferą. Wskazana jest organizacja serwowanej kolacji w formule zasiadanej, połączona z promocją polskiej kuchni, tradycji i folkloru, odpowiadającą promocyjnemu charakterowi przedmiotu zamówienia (dania kuchni polskiej, ciekawy wystrój wnętrz nawiązujący do staropolskich izb). Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia zawarł m.in. wymóg, aby restauracja usytuowana była w bliskim sąsiedztwie hotelu, który został wybrany w trybie przetargu nieograniczonego tj. MDM (miejscu zakwaterowania uczestników przedmiotowej wizyty studyjnej), tzw walking distance, pozwalającym na samodzielne dotarcie do niej przez poszczególnych uczestników kolacji oraz na bezpieczny powrót do hotelu po zakończeniu kolacji. Ponadto, mając na względzie promocyjny wymiar imprezy, brane były pod uwagę lokale, które ze względu na dobór menu, wystrój wnętrza, oferowanie ewentualnych atrakcji artystycznych, są w stanie wpisać się w tak sprecyzowane oczekiwanie Zamawiającego. W celu zbadania możliwości organizacji kolacji towarzyszącej wizycie studyjnej wykonano badanie rynku a następnie dokonano oceny obiektów zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia. W okolicy hotelu MDM znajduje się kilka lokali restauracyjnych (gastronomicznych), oferujących różnorodną kuchnię, są to jednak w większości nie odpowiadające promocyjnemu charakterowi przedmiotu zamówienia (dania kuchni polskiej, ciekawy wystrój wnętrz nawiązujący do staropolskich izb). Jedynym takim lokalem usytuowanym w pobliżu hotelu MDM jest restauracja Chłopskie jadło usytuowana przy Placu Konstytucji 1. Restauracja oferuje możliwość zorganizowania kolacji zasiadanej dla 30 osób, w terminie wskazanym we wniosku, we wnętrzu stylizowanym na starą polską gospodę (elementy wystroju tradycyjnej mazowieckiej chłopskiej chałupy z XIX wieku (okiennice, drewniane kolumny podtrzymujące sufit, drewniane bale na suficie, drewniane meble z epoki: szafy, łóżka, stoły, krzesła, okapy, ludowa ceramika, polskie instrumenty ludowe i obrazy na ścianach, ozdoby ze słomy i zbóż i ziół, rekonstrukcja chłopskiej kuchni wewnątrz lokalu: kuchnia węglowa z osprzętem: ceramika, haftowane ręczniki, ekspozycja tradycyjnie przygotowywanych przetworów itp.). Oferowane menu to dania tradycyjnej kuchni polskiej (w lokalu serwowane są pierogi, dania mięsne i rybne przygotowywane według tradycyjnych polskich receptur z typowymi polskimi dodatkami jak brusznica czy chrzan). Restauracja cieszy się dużą popularnością wśród cudzoziemców, ma dobrą opinię oraz posiada fachową obsługę i doświadczenie w organizacji podobnych wydarzeń.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Naprawa 9 świetlików w dachu hali sportowej w budynku Ośrodka Sportu i Rekreacji m.st. Warszawy w Dzielnicy Włochy przy ul. Gładkiej 18, 02-172 Warszawa
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: gen. W. Andersa 13 m 17, Jana Pawła II 32 m 41 (w podziale na 2 części)
- Skwer przy filii Bielańskiego Ośrodka Kultury ul. Estrady
- Remont balkonów wraz z wykonaniem nowej wyprawy elewacyjnej od spodu balkonów (bez balkonów w lokalu nr 15 i 40) w budynku mieszkalnym przy ul. Włókienniczej 51 w Warszawie.
- Remont lokali mieszkalnych - pustostanów na terenie Dzielnicy Ochota m.st. Warszawy
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sali konferencyjnej 22 dorocznego spotkania organizacyjnego pracy polskiego FADN oraz 20-lecia polskiego FADN
- Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) - II etap.
- Obsługa Szkolenia Doskonalenie Audytowania w ramach Systemu KZR INiG organizowanego przez Instytut Nafty i Gazu - Państwowy Instytut Badawczy w dniach 12-13 grudnia 2024 r.
- Świadczenie usługi cateringowej, zakwaterowania, kompleksowego wyposażenia i instalacji sprzętu na stanowiskach konkursowych konkursu SkillsPoland 2024 w konkurencji Piekarstwo 19-20.06.24 r., Poznań.
- Usługa hotelarska i restauracyjna na potrzeby organizacji dorocznej konferencji psychologicznej
- Świadczenie usług pośrednictwa w zakresie zakupu: biletów lotniczych i kolejowych na zagraniczne i krajowe przewozy pasażerskie, miejsc hotelowych oraz usług konferencyjno-gastronomicznych (...)
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.