eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Busko-Zdrój › Dostawy produktów mlecznych, pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz przypraw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-13

Busko-Zdrój: Dostawy produktów mlecznych, pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz przypraw
Numer ogłoszenia: 37787 - 2009; data zamieszczenia: 13.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ , ul. Gen. F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3780919, 3780348, faks 041 3780332.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów mlecznych, pieczywa i wyrobów ciastkarskich oraz przypraw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i przetworów mlecznych; Dostawy przypraw do potraw ; Dostawa pieczywa; Dostawa wyrobów ciastkarskich.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 26.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Warunki złożenia Wadium 1. Wadium w wysokości odpowiednio na poszczególne części: Pakiet I - 5000,00 zł.(słownie: pięć tysięcy zł.) Pakiet II - 2000,00 zł. ( słownie : dwa tysiące zł.) Pakiet III - 2000,00 zł. (dwa tysiące złotych) Pakiet IV - 2000,00 zł. (dwa tysiące złotych) może być wniesione najpóźniej do dnia 23 lutego 2009 r. do godz. 11.00, w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy - BPH O Busko Zdrój 68-10600076-0000320001263294; lub: w kasie Zamawiającego - w poręczeniach bankowych; - w gwarancjach bankowych; - w gwarancjach ubezpieczeniowych; 2. Wadium w pieniądzu uważa się za wniesione z chwilą wpłynięcia na konto bankowe Zamawiającego. 4.Przelew musi posiadać nazwę, w zależności od pakietu, na który lub które, składana jest oferta, przy czym, jeżeli Wykonawca składa oferty na kilka pakietów, wadium musi być wpłacone na każdy pakiet oddzielnie z podaniem nazwy pakietu tj: Wadium do oferty na Pakiet I - Dostawy mleka i przetworów mlecznych Pakiet II - Dostawy przypraw do potraw Pakiet III - Dostawa pieczywa Pakiet IV -Dostawa wyrobów ciastkarskich . 5.Zamawiający informuje, iż nie będą przyjmowane wpłaty od Wykonawców, wadium w postaci gotówki do kasy Zamawiającego. 6.Kserokopię dowodu wpłaty(polecenie przelewu) należy dołączyć do oferty. W przypadku wnoszenia wadium w pozostałych dopuszczalnych formach określonych w roz. X pkt 1 oryginał należy złożyć w kasie Zamawiającego przed ustalonym terminem otwarcia ofert, kopię poświadczoną za zgodność z oryginałem należy dołączyć do oferty. UWAGA! Wadium musi być zabezpieczone na okres 30 dni, licząc od daty składania ofert - termin związania ofertą. Oferta zabezpieczona na okres krótszy niż wymagany zostanie odrzucona. Nie wniesienie wadium w wymaganym terminie oraz wymaganej wysokości i formie skutkuje wykluczeniem oferenta z postępowania. Złożone poręczenie lub gwarancja muszą zawierać w swojej treści zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy, a mianowicie: - Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, -zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 4. Zwrot wadium Zamawiający niezwłocznie zwróci wadium, gdy: -upłynął termin związania ofertą, -zawarto umowę; -unieważnił postępowanie, a protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich składania, Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na pisemne zgłoszenie wniosku przez Wykonawcę: a) który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert, b) który został wykluczony z postępowania, c) którego oferta została odrzucona. Złożenie przez Oferenta, którego oferta została odrzucona lub wykluczonego z postępowania, wniosku o zwrot wadium jest równoznaczne ze zrzeczeniem się przez wykonawcę prawa do wniesienia protestu. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszonym o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Oferenta. 5. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:. -odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, -zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.Spełniają warunki zawarte w art. 22 ust.1 Ustawy - Prawo zamówień publicznych. 2.Nie są wykluczeni na podstawie art. 24 Ustawy - Prawo zamówień publicznych. 3.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 4.Posiadają przystosowane środki transportu do przewozu żywności oraz przedłożą wykaz i decyzję sanepidu, iż środki transportu spełniają wymagania higieniczno-sanitarne stawiane przy transporcie żywności. 5.Oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. 6.Posiadają dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (Posiadanie Certyfikatu Systemu ISO - na zgodność z jedną norm standardu ISO 9001:2000 lub i ISO 22000:2005)- dot. pakietu I,III i IV. 7.Przedstawią ofertę zgodną w wymogami ustawy Prawo zamówień publicznych i warunkami Zamawiającego określonymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca winien dostarczyć następujące formularze, oświadczenia i dokumenty: 1.Formularze oferty - stanowiące załącznik nr 5, do niniejszej specyfikacji, oddzielnie dla poszczególnych części zamówienia wyszczególnionych w pkt III stanowiących załączniki: nr 1, 2, 3, 4. Wypełniony, podpisany przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy opieczętowany (pieczątką firmową i imienną ). 2.Wykazy ilościowo - wartościowe z podaniem cen jednostkowych i wartości brutto, oddzielnie dla poszczególnych części zamówienia wyszczególnionych w pkt III stanowiących załączniki: nr 1, 2, 3,4 do niniejszej specyfikacji. 3.Oświadczenie o spełnieniu warunków przez Wykonawcę w zakresie określonym w art.22 ust.1 - stanowiące załącznik Nr 6 do niniejszej specyfikacji. 4.Oświadczenie o spełnieniu warunków przez Wykonawcę w zakresie określonym w art. 24 Ustawy P.z.p. - stanowiące załącznik Nr 7 do niniejszej specyfikacji. 5.Oświadczenie o nie zaleganiu z płatnościami podatku do właściwego Urzędu Skarbowego i składek ZUS - załącznik Nr 8 do niniejszej specyfikacji. 6.Parafowany wzór Umowy (każda stron) - załącznik nr 9. 7.Aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego, lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub poświadczone ich kserokopie wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 8. Wymagane zezwolenia i opinie uprawniające do obrotu produktami żywnościowymi stanowiącymi przedmiot zamówienia. a)Przedstawienie aktualnej decyzji właściwego terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu Zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością (art. 61 Ustawy z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz.U. Nr 171 z 2006 r.). b) Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen. 9.Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (Posiadanie Certyfikatu Systemu ISO - na zgodność z jedną norm standardu ISO 9001:2001 lub i ISO 22000:2006). 10.Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, do uzupełnienia tych dokumentów w określonym terminie, jeżeli ich nie uzupełnienie skutkowałoby unieważnieniem postępowania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: http://21wszur.tbu.pl/bip/.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.02.2009 godzina 11:00, miejsce: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo- Rehabilitacyjny SP ZOZ ul. Gen F. Rzewuskiego 8, 28-100 Busko-Zdrój, sekretariatu szpitala bud. Nr 2 KORAL.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mleka i przetworów mlecznych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i przetworów mlecznych.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 26.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawy przypraw do potraw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy przypraw do potraw.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 26.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa 1.Dostawy towaru odbywać się będą codziennie w godzinach 6 - 6.30 z wyłączeniem świąt, do magazynu Zamawiającego, z rozładunkiem, w oparciu o szczegółowe zamówienia pod względem ilości. 2.Zamówienia zgłoszone telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, potwierdzone pod względem ilości w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 11.00 3.Realizacja dostaw na koszt i ryzyko Dostawcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 26.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. jakość i walory smakowe - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa wyrobów ciastkarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wyrobów ciastkarskich 1.Dostawy towaru odbywać się będą codziennie w godzinach 6 - 6.30 z wyłączeniem świąt, do magazynu Zamawiającego, z rozładunkiem, w oparciu o szczegółowe zamówienia pod względem ilości. 2.Zamówienia zgłoszone telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, potwierdzone pod względem ilości w dniu poprzedzającym dostawę do godz. 11.00 3.Realizacja dostaw na koszt i ryzyko Dostawcy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 26.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. jakość i walory smakowe - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.