eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole › Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi - w siedzibie szkoły (Opole, ul. gen. K. Pułaskiego 3) - postępowanie powtórzone



Ogłoszenie z dnia 2008-12-16

Opole: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi - w siedzibie szkoły (Opole, ul. gen. K. Pułaskiego 3) - postępowanie powtórzone
Numer ogłoszenia: 367953 - 2008; data zamieszczenia: 16.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej , ul. gen. K. Pułaskiego 3, 45-048 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4542286, 0774021888, faks 0774021887.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lo2.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła prowadzona przez organ samorządu lokalnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi - w siedzibie szkoły (Opole, ul. gen. K. Pułaskiego 3) - postępowanie powtórzone.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułow spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzu ofertowym dołączonym do specyfikacji i.w.z. Dostawy realizowane będa w okresie od 05.01.2009 do 31.12.2009 - za wyjątkiem ferii i wakacji. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiająceo. Dowóz transportem Wykonawcy i na jego koszt. Wartośc zamówienia - poniżej 211.000 euro..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Do udziału w postepowaniu o udzielenie zamówienia dopuszczeni są Wykonawcy, którzy: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności (produkcja i/lub sprzedaż środków spożywczych); - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia tychże, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podst. art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu (wypełniony zał. do s.i.w.z.); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalnosci gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 mies. przed upływem terminu składania ofert; 3) Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi przedłożyć kserokopię aktualnej decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dot. mozliwości produkcji lub obrotu produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; 4)Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat lub zaświadczenie); 5) wypełnione druki OFERTA i FORMULARZ CENOWY; 6) podpisany projekt umowy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lo2.opole.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Liceum Ogólnokształcące Nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi, 45-048 Opole, ul. Pułaskiego 3 sekretariat - pok. 120.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat PLO Nr II w Opolu, ul. Pułaskiego 3 - pok. 120.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe, podroby, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab wieprz. b/k - 520 kg, łopatka wieprz. z kością - 860 kg, łopatka b/k - 150 kg, gulasz wieprz. - 920 kg, kiełbasa śląska - 275 kg i inne w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Trwałe artykuły spożywcze (bez nabiału, jaj i pieczywa).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka pszenna - 900 kg, cukier - 800 kg, olej roslinny uniwersalny - 500 l, makarony rózne - 345 kg, margaryna - 320 kg, sok truskawkowy - 110 l i inne artykuły w mniejszych ilościach.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2, 15.83.00.00-5, 15.43.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.