eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koczała › Dostawa żywności do Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-10-28

Koczała: Dostawa żywności do Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale.
Numer ogłoszenia: 356130 - 2011; data zamieszczenia: 28.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Kształcenia i Wychowania , ul. Szkolna 16, 77-327 Koczała, woj. pomorskie, tel. 059 8574275, faks 059 8574275.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do siwz są przykładowe, należy rozumieć jako typu Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Przedmiot zamówienia musu spełniać Polskie Normy oraz wszelkie inne wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach , a w szczególności: - ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), -ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr Nr 17, poz. 127), - rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137,poz. 966 z poźn. zm.) Szczegółowy przedmiot zamówienia określa Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia wraz z załącznikami. Wspólny Słownik Zamówień Przedmiot główny : Kod CPV 1500000-8, 0300000-1 Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne pakiety podzielone asortymentowo. Wykonawca może złożyć ofertę na jeden dowolnie wybrany pakiet lub kilka, czy też na wszystkie . Pakiet Nr I Mięso i wyroby wędliniarskie CPV :15100000-9,15131130-5 Pakiet Nr II Produkty mleczarskie CPV: 15500000-3 Pakiet Nr III Ryby i mrożonki CPV:15220000-6, 15331100-8 Pakiet Nr IV Różne produkty spożywcze CPV:15800000-6,15400000-2 CPV: 15600000-4, 15870000-7 Pakiet Nr V Jaja kurze CPV: 03142500-3 Pakiet Nr VI Warzywa, owoce, ziemniaki CPV: 15300000-1,15310000-4 Pakiet Nr VII Mięso drobiowe świeże CPV: 15112000-6 Pakiet Nr VIII Pieczywo i wyroby ciastkarskie CPV: 15810000-9 Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jak niżej : Pakiet nr I - dwa razy w tygodniu Pakiet nr II - jeden-dwa razy w tygodniu Pakiet nr III - jeden raz w tygodniu Pakiet nr IV- jeden raz w tygodniu Pakiet nr V - cztery razy w miesiącu Pakiet nr VI - dwa razy w tygodniu Pakiet nr VII - jeden raz w tygodniu Pakiet nr VIII - codziennie b) Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilości i jakość dostarczanej żywności . Dostarczone produkty winny być wydane w nieuszkodzonych opakowaniach i aktualna datą ważności do spożycia. c) Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy głównie: - świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, oraz przy dostawie jaj - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli. - dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. - wykonawca załączy do oferty aktualna decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienie właściwej jakości tych artykułów wydana prze właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. d) Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości .Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. e) Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych ( ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności. f) Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od części zamówienia w zależności od ilości dożywianych dzieci lub zmiany dotacji finansowej na dożywianie oraz zwiększenia zamówienia w przypadku zwiększenia ilości osób dożywianych - z tego tytułu Zamawiający nie ponosi ujemnych skutków finansowych. g) Zmiana cen uzyskanych w przetargu jest możliwa tylko z powodu czynników obiektywnych niezależnych od Dostawcy: zmiana cen producenta, zmiana cen urzędowych, których nie można było przewidzieć w chwili składania oferty..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.50.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.33.11.00-8, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.11.20.00-6, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy którzy złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz nie podlegają wykluczeniu z powodu nie spełnienia warunków o których mowa w Art. 24 ust 1 ustawy Pzp. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie spełnienia tego warunku wymaga się aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i nie żąda dokumentów wykazujących spełnienie przez wykonawcę ww warunku. Za wystarczające uznaje się złożenie przez Wykonawcę oświadczenia wg wzoru z załącznika nr 2 do SIWZ.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia- nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W zakresie spełnienia tego warunku wymaga się aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i nie żąda dokumentów wykazujących spełnienie przez wykonawcę ww warunku. Za wystarczające uznaje się złożenie przez Wykonawcę oświadczenia wg wzoru z załącznika nr 2 do SIWZ.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia- nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W zakresie spełnienia tego warunku wymaga się aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i nie żąda dokumentów wykazujących spełnienie przez wykonawcę ww warunku. Za wystarczające uznaje się złożenie przez Wykonawcę oświadczenia wg wzoru z załącznika nr 2 do SIWZ.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia- nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. W zakresie spełnienia tego warunku wymaga się aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i nie żąda dokumentów wykazujących spełnienie przez wykonawcę ww warunku. Za wystarczające uznaje się złożenie przez Wykonawcę oświadczenia wg wzoru z załącznika nr 2 do SIWZ.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia- nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.koczala.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Kształcenia i Wychowania ul. Szkolna 16 77-220 Koczała.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Zespół Kształcenia i Wychowania ul. Szkolna 16 77-220 Koczała Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wyroby wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jak niżej :dwa razy w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jak niżej Pakiet nr II - jeden lub dwa razy w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.31.20.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jeden raz w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.31.20.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jeden raz w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja Kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem cztery razy w miesiącu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa, owoce, ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem - dwa razy w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso drobiowe świeże..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem jeden raz w tygodniu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo i wyroby ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych musi odbywać się środkami transportu spełniającymi warunki do przewozu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi określonymi w obowiązujących przepisach i składowane w miejscu wskazanym przez zamawiającego zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym telefonicznie przez zamawiającego z wyprzedzeniem na co najmniej dwóch dni roboczych na koszt Wykonawcy a) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem - codziennie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.