eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszalin › Artykuły spożywcze (mleko; przetwory mleczarskie; owoce i warzywa świeże i mrożone, jaja świeże, ziemniaki jadalne, woda mineralna i artykuły spożywcze rożne)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-11-23

Ogłoszenie nr 349690 - 2016 z dnia 2016-11-23 r.

Koszalin: Artykuły spożywcze (mleko; przetwory mleczarskie; owoce i warzywa świeże i mrożone, jaja świeże, ziemniaki jadalne, woda mineralna i artykuły spożywcze rożne)
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Wojewódzki im. Mikołaja Kopernika, krajowy numer identyfikacyjny 33000629200000, ul. ul. T. Chałubińskiego  7, 75581   Koszalin, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 94 34 88 147, e-mail , faks 94 34 88 103.
Adres strony internetowej (URL): www.swk.med.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samodzelny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotej

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
www.swk.med.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.swk.med.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Składanie oferty odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015 r. poz. 1830), osobiście lub za pośrednictwem posłańca
Adres:
Szpital Wojewódzki im. M. Kopernika, ul. T. Chałubińskiego 7, 75-581 Koszalin, Dział Zamówień Publicznych


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły spożywcze (mleko; przetwory mleczarskie; owoce i warzywa świeże i mrożone, jaja świeże, ziemniaki jadalne, woda mineralna i artykuły spożywcze rożne)
Numer referencyjny: TP.382.155.2016 BS
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Dostawa artykułów spożywczych tj.: mleka i przetworów mleczarskich, owoców i warzyw świeżych i mrożonych, jaj świeżych, ziemniaków jadalnych, wody mineralnej oraz różnych artykułów spożywczych.

II.5) Główny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie
Dodatkowe kody CPV:15511000-3, 15300000-1, 03142500-3, 03212100-1, 41100000-0, 15800000-6
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Okres w miesiącach: 12


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Warunki udziału w postępowaniu dla Wykonawców przystępujących do zadania nr 1) Mleko oraz zadania nr 2) Przetwory mleczarskie: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy posiadają zezwolenie Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie przedmiotowego zamówienia
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: -
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: -
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

-

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca, przystępujący do zadania nr 1 i 2, na wezwanie Zamawiającego złoży zezwolenie Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności w zakresie przedmiotowego zamówienia.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

-

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. W celu dokonania wstępnej oceny ofert w przedmiotowym postępowaniu, Wykonawca wraz z ofertą składa: 1) oświadczenie dotyczące danych wykonawcy - Załącznik nr 1 do SIWZ; 2) formularz ofertowy - Załącznik nr 2 do SIWZ; 3) Oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania - Załącznik nr 4 do SIWZ; 4) Oświadczenie wykonawcy składane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu - Załącznik nr 5 do SIWZ - dotyczy zadania nr 1 i 2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena100


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Dopuszcza się możliwość wydłużenia okresu realizacji umowy, w przypadku niezrealizowania przedmiotu umowy w umownym terminie z powodu zmniejszenia potrzeb własnych. 2. Dopuszcza się możliwość zmiany przedmiotu zamówienia wynikającego z oferty na podstawie, której zawarta została umowa, przy niższej lub niezwiększonej cenie, w przypadku, gdy: 1) Wykonawca wstrzyma wprowadzanie przedmiotu umowy do obrotu handlowego i zaproponuje produkt równoważny, spełniający parametry określone w opisie przedmiotu zamówienia; 2) producent przedmiotu umowy wstrzyma produkcję i Wykonawca zaproponuje produkt równoważny, spełniający parametry określone w opisie przedmiotu zamówienia; 3) producent zmieni sposób konfekcjonowania przedmiotu umowy. 3. Dopuszcza się możliwość zmiany numeru katalogowego, kodu produktu i nazwy własnej przedmiotu umowy, w przypadku, gdy wykonawca zaproponuje taką zmianę. 4. Dopuszcza się możliwość obniżenia wielkości ceny, w przypadku, gdy Wykonawca w okresie realizacji umowy zaproponuje ten sam produkt w niższej cenie. 5. Dopuszcza się możliwość zmiany stawki podatku VAT na towary sprzedawane w ramach rozstrzygniętego postępowania. Zmiana ceny następuje nie wcześniej niż z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę podatku VAT.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 01/12/2016, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Mleko

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mleko jadalne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 2,0%, zawartość białka nie mniej niż 2,8% - 70 000 litrów
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15511000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2    Nazwa: ? Produkty mleczarskie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 ) Masło 82% tłuszczu typu extra lub równoważne - 70 kg ; 2 ) Margaryna miękka do smarowania - 1 100 kg ; 3 ) Margaryna typu Kasia lub równoważna - 600 kg ; 4 ) Ser topiony op 50g - 7 500 szt. ; 5 ) Ser topiony (zegary) 140g (8porcji) śmietankowy, Gouda, Edam, ziołowy - 600 op. ; 6 ) Twaróg domowy grani op. 180g - 300 szt. ; 7 ) Twaróg chudy - 600 kg ; 8 ) Twaróg półtłusty 3,5% tłuszczu - 3 700 kg ; 9 ) Ser żółty pełnotłusty - 600 kg ; 10 ) Jogurt naturalny op. 150ml - 22 000 szt. ; 11 ) Jogurt owocowy op. 150ml z kawałkami owoców, bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych - 4 000 szt. ; 12 ) Śmietana 18% bez szkodliwych substancji pomocniczych - 4 100 l ; 13 ) Mleko zagęszczone 200g - 250 szt. ; 14 ) Masło 82% tłuszczu 10g bez soli typu extra lub równoważne - 500 000 szt. ; 15 ) Serek homogenizowany waniliowy 150g dla dzieci - 400 szt. ; 16 ) Śmietanka 30% 0,5l - 150 szt. ; 17 ) Ser półtłusty 270g typu feta lub równoważny - 300 szt. ;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3    Nazwa: Owoce świeże

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 ) Jabłka świeże, soczyste, zdrowe, czyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, jednakowej wielkości - 7 000 kg ; 2 ) Cytryny świeże, soczyste, zdrowe, czyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, kolor żółty, bez zielnych śladów - 600 kg ; 3 ) Pomarańcze świeże, soczyste, zdrowe, czyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o jednakowych średnicach - 50 kg ; 4 ) Banany - świeże, zdrowe, nienadmarznięte, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 200 kg ; 5 ) Mandarynki - świeże, bez pestek, soczyste, zdrowe, czyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o jednakowych średnicach - 50 kg ; 6 ) Kiwi świeże, soczyste, zdrowe, czyste, o dobrym smaku, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o jednakowych średnicach - 50 kg ;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4    Nazwa: Warzywa świeże

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 ) Marchew bez naci, świeża, zdrowa, czysta sucha, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 17 500 kg ; 2 ) Buraki świeże, bez liści, zdrowe, czyste, suche, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 12 500 kg ; 3 ) Pietruszka korzeń świeży, czysty, zdrowy, suchy, nienadmarznięty, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 1 500 kg ; 4 ) Seler korzeń świeży, czysty, zdrowy, suchy, nienadmarznięty, bez korzeni, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 1 500 kg ; 5 ) Por świeży, czysty, zdrowy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 700 kg ; 6 ) Kapusta biała świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 5 500 kg ; 7 ) Kapusta pekińska świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 600 kg ; 8 ) Kapusta włoska świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 600 kg ; 9 ) Kapusta czerwona świeża, czysta, zdrowa, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 1 000 kg ; 10 ) Kapusta kiszona o dobrym smaku, zapachu, nienadmarznięta, w opakowaniach jednorazowych do 5kg, w wiaderkach - 2 000 kg ; 11 ) Ogórki kiszone o dobrym smaku, zapachu, nienadmarznięte, w opakowaniach jednorazowych do 5kg, w wiaderkach - 700 kg ; 12 ) Cebula zdrowa, czysta, sucha, o dobrym smaku, nienadmarznięta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 3 000 kg ; 13 ) Pieczarki świeże, czyste, zdrowe, nienadmarznięte, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 1 000 kg ; 14 ) Pietruszka natka, koper - pęczki 100g, świeże, czyste, zdrowe, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 6 000 szt. ; 15 ) Czosnek świeży - główka - świeży, czysty, zdrowy, suchy, o dobrym smaku, nienadmarznięty, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 150 szt. ; 16 ) Botwina świeża, czysta, zdrowa, bez śladów uszkodzeń mechanicznych - 100 kg ;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5    Nazwa: Warzywa i owoce mrożone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Kalafior mrożony op. 2,5 kg -1500 kg; 2) Marchew - kostka op. 2,5 kg - 800 kg; 3) Truskawka op. 2 kg - 500 kg; 4) Mieszanka owocowa 5-składnikowa (wiśnia, śliwka, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, truskawka) op. 2 kg - 2800 kg; 5) Brokuły op. 2,5 kg - 1500 kg; 6) Fasolka szparagowa op. 2,5 kg - 500 kg; 7) Pyzy ziemniaczane op. 2,5 kg - 200 kg; 8) Pyzy ziemniaczane z mięsem op. 2,5 kg - 200 kg; 9) Szpinak mrożony (liście) op. 2,5 kg - 300 kg;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6    Nazwa: Jaja śweże

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja świeże XL (ok. 76g) - 80 000 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7    Nazwa: Ziemniaki jadalne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ziemniaki jadalne o kalibrażu nie mniejszym niż 40mm, zdrowe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, pakowane w workach do 15kg - 80 ton
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
CNA100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8    Nazwa: Woda mineralna

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Naturalna woda mineralna wysoko mineralizowana wapniowo-magnezowa średnio gazowana w butelkach plastikowych typu PET o poj. 0,5l - 100000 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 41100000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9    Nazwa: Artykuły spożywcze różne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1) Cukier 1kg - 5 000 kg; 2) Sól warzona 1 kg - 2 300 kg; 3) Bułka tarta 1 kg - 400 kg; 4) Kasza gryczana 1 kg - 300 kg; 5) Ryż 1 kg - 3 500 kg; 6) Kasza manna 1 kg - 1 400 kg; 7) Płatki owsiane 1 kg - 1 500 kg; 8) Kasza jęczmienna 1 kg, typu wiejska lub równoważna - 1 800 kg; 9) Mąka 1 kg typu wrocławska lub równoważna - 3 200 kg; 10) Mąka tortowa 1 kg - 800 kg; 11) Fasola Jaś - 300 kg; 12) Groch łuskany - 150 kg; 13) Ocet 0,5 l - 350 szt.; 14) Herbata expres (op. = 50szt.) typu Lipton lub równoważna - 50 op.; 15) Przyprawa do zup 1L typu Maggi lub równoważna - 1 000 szt.; 16) Majeranek 1 pacz. 10g - 300 szt.; 17) Papryka słodka 1 pacz. 20g - 150 szt.; 18) Pieprz mielony czarny 1 pacz. 20g - 2 000 szt.; 19) Czosnek mielony 1 op. 20g - 200 szt.; 20) Przyprawa 250 g (bez glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników, bez konserwantów) typu Vegeta lub równoważna - 200 szt.; 21) Ziele angielskie 1 pacz. 10g - 150 szt.; 22) Herbata miętowa expres (op. = 20 szt.) - 20 op.; 23) Herbata rumiankowa expres (op. = 20 szt.) - 20 op.; 24) Kwasek cytrynowy 50 g - 2 500 szt.; 25) Proszek do pieczenia 18g - 700 szt.; 26) Cukier waniliowy 16g - 500 szt.; 27) Krem karpatka do gotowania 250g - 250 szt.; 28) Kisiel 1 op. 40g dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 7 000 szt.; 29) Budyń 1 op. 40g dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 5 500 szt.; 30) Galaretka owocowa 90g dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 4 500 szt.; 31) Suchary delikatesowe 300 g - 2 000 szt.; 32) Biszkopty 120 g - 400 szt.; 33) Krakersy 180 g - 500 szt.; 34) Herbatniki 50 g dla dzieci typu Petit Bure lub równoważne - 3 000 szt.; 35) Ciastka różne (markizy, pierniki, wafle, kruche z dżemem) itp. - 200 kg; 36) Herbata granulowana 100g - 2 000 szt.; 37) Herbata Yunnan 50g liściasta - 30 szt.; 38) Kawa 150g typu Inka lub równoważna - 2 000 szt.; 39) Kawa rozpuszczalna 100g typu Jacobs lub równoważna - 40 szt.; 40) Kawa 100 g typu Premium lub równoważna - 10 szt.; 41) Kakao 300g dla dzieci typu Puchatek lub równoważne - 50 szt.; 42) Kakao naturalne ciemne 100 g - 300 szt.; 43) Koncentrat pomidorowy 40% 900 g - 350 szt.; 44) Koncentrat pomidorowy 40% 4500 g - 80 szt.; 45) Koncentrat buraczany 240 g - 40 szt.; 46) Olej rzepakowy 1 l - 1 000 litr 47) Olej jadalny rzepakowy op. 5 lub 3 l - 1 550 litr 48) Ogórki konserwowe 0,9 l - 1 200 szt.; 49) Chrzan 300 g - 200 szt.; 50) Musztarda 200 g - 200 szt.; 51) Soki dla dzieci 175 ml bez cukru typu Bobofrut lub równoważne - 1 500 szt.; 52) Soki 310 ml w tym sok pomidorowy dla dzieci typu Kubuś lub równoważne - 4 000 szt.; 53) Soki owocowe 440g (syrop) dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 800 szt.; 54) Soki owocowe 420 g (syrop) dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 800 szt.; 55) Soki dla dzieci 0,25 l kartoniki (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) typu Hortex lub równoważne - 1 000 szt.; 56) Liść laurowy 1 pacz. 10g - 150 szt.; 57) Przyprawa do potraw 1kg (bez glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników, bez konserwantów) typu Jarzynka lub równoważna - 1 000 kg; 58) Sos pieczeniowy 1kg (bez glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników, bez konserwantów) - 20 szt.; 59) Sos pieczarkowy 1kg (bez glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników, bez konserwantów) - 20 szt.; 60) Makarony różne 400 g - 3 500 kg; 61) Dżemy opakowania 25g, różne smaki, wysokosłodzone z owocami dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 4 000 szt.; 62) Miód naturalny 25 g - 4 000 szt.; 63) Dżem różne smaki, wysokosłodzony 1kg z owocami dla dzieci (bez konserwantów, bez sztucznych barwników, bez szkodliwych substancji pomocniczych) - 1 200 kg; 64) Fasola czerwona w zalewie naturalnej 400 g - 80 szt.; 65) Fasola szparagowa zielona cięta po 2,6 kg - 50 szt.; 66) Fasola szparagowa zielona cięta 850 g - 40 szt.; 67) Groszek konserwowy sałatkowy puszka 0,4kg - 450 szt.; 68) Groszek konserwowy sałatkowy puszka 2,6kg - 80 szt.; 69) Kukurydza konserwowa puszka 3 L - 70 szt.; 70) Kukurydza konserwowa puszka 400 g - 450 szt.; 71) Papryka cięta w paski słój 3 L - 20 szt.; 72) Papryka słodka konserwowa słój 0,9L - 400 szt.; 73) Szczaw konserwowy słój 900 g - 200 szt.; 74) Ananas plastry 565 g - 400 szt.; 75) Brzoskwinie połówki puszka 850 g - 300 szt.; 76) Majonez dekoracyjny wiaderko 3 l typu Winiary lub równoważny - 20 szt.; 77) Majonez dekoracyjny słoik 300 ml typu Winiary lub równoważny - 900 szt.; 78) Mąka ziemniaczana 1kg - 150 kg; 79) Żelatyna wieprzowa 50 g - 700 szt.; 80) Kasza kukurydziana 1kg - 500 kg 81) Kleik ryżowy 190g - 150 szt.; 82) Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy 700g (bez glutaminianu sodu, bez sztucznych barwników, bez konserwantów) - 20 szt.; 83) Cynamon 15g - 50 szt.; 84) Żurek 1kg - 30 szt.; 85) Barszcz biały 1kg - 40 szt.; 86) Mak niebieski 200g - 40 szt.; 87) Wiórki kokosowe 70g - 150 szt.; 88) Kawa ziarnista 500g - 40 kg; 89) Rodzynki 100g - 100 szt.; 90) Orzechy wloskie łuskane 70g - 50 szt.; 91) Cukier puder 1kg - 30 kg; 92) Pieprz ziołowy 20g - 300 szt.; 93) Bazylia suszona 10g - 100 szt.; 94) Kasza kuskus 1kg - 50 kg; 95) Żurek 0,5l - 40 litr 96) Kasza jaglana 1kg - 500 kg; 97) Ryż brązowy 1kg - 500 kg; 98) Makaron razowy 400g - 500 kg; 99) Soda oczyszczona 80g - 50 szt.; 100) Pałeczki kukurydziane 60g bez soli, bez konserwantów, bez dodatków, dla dzieci - 300 szt.; 101) Wafle ryżowe 100g bez soli, bez konserwantów, bez dodatków, dla dzieci - 300 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach: 12
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.