Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-12-21
Świercze: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki szkolnej w 2016 roku
Numer ogłoszenia: 349340 - 2015; data zamieszczenia: 21.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Świercze , ul. Pułtuska 47, 06-150 Świercze, woj. mazowieckie, tel. 023 6916045, faks 023 6916045.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.swiercze.biuletyn.net
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki szkolnej w 2016 roku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb stołówki w 2016 roku; Grupa I - Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, nabiał: dostawy raz w tygodniu. Grupa II - Jaja dostawa raz w tygodniu. Grupa III - Warzywa, owoce, kiszonki: dostawa codziennie w dniach pracy stołówki. Grupa IV - Mięso, wędliny, drób i przetwory drobiowe, garmażerka: dostawa codziennie w dniach pracy stołówki Grupa V - Mrożonki, ryby: dostawa dwa razy w tygodniu. Grupa VI - Pieczywo i wyroby cukiernicze: dostawy codziennie w dniach pracy stołówki..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: swiercze.biuletyn.net
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gmina Świercze, ul. Pułtuska 47, 06-150 Świercze.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Gmina Świercze, Pułtuska 47, 06-150 Świercze, Pokój nr 13.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka szymanowska 15612100-2 kg 500;Sól 15872400-2 kg 200; Sól morska 15872400-5 kg 100; Ryż 15614100-6 kg 400;Ryż paraboliczny 15614100-6 kg 300; Makaron świderki Lubella 15851110-2 szt 300; Makaron świderki pełnoziarnisty Lubella 15851110-2 szt 150; Makaron kolorowy Lubella 15851110-2 szt 150; Makaron spaghetti Lubella 15851110-2 szt 200; Makaron spaghetti pełnoziarnisty Lubella 15851110-2 szt 200; Makaron kolanka Lubella 15851110-2 szt 300; Makaron rurki Lubella 15851110-2 szt 50; Makaron nitki Lubella 15851110-2 szt 450; Kasza jęczmienna 15613100-9 kg 250; Cukier 15831000-4 kg 150; Makaron zacierka 15851110-2 szt 50; Kasza gryczana 15613100-9 kg 60; Bułka tarta 15821000-9 szt 450; Miód (1,2kg) 15831300-5 szt 300; Kawa inka 15861200-3 szt 60; Kukurydza w puszce 15331400-1 szt 80; Ocet 1581120-1 szt 40; Cukier puder 15830000-5 szt 520; Cukier waniliowy 15830000-5 szt 520; Papryka mielona 15321000-1 szt 50; Majeranek 15872300-4 szt 65; Ogórki konserwowe 15331500-2 szt 300; Majonez typu Napoleoński 15871273-8 szt 30; Olej 15411200-4 szt 300; Masło śmietankowe 15530000-2 szt 50; Masło roślinne 15530000-2 szt 5 Oregano 15872300-4 szt 200; Liść laurowy 15872000-1 szt 200; Brzoskwinie w puszce 03222332-9 szt 20; Pieprz mielony 15871000-4 szt 140; Soczewica czerwona 03212211-2 szt 100; Groch 01121220-9 kg 60; Kwasek cytrynowy 15871000-4 szt 60; Zakwas białego barszczu szt 60; Ketchup 15871000-4 szt 60; Fasola 01121213-7 kg 50; Dżem truskawkowy1532290-3 szt 98; Pieprz ziołowy 15872300-4 szt 200; Pieprz cytrynowy 15872300-4 szt 200; Zioła prowansalskie 15872000-1 szt 60; Pieprz ziarnisty 15872100-2 szt 15; Ziele angielskie 15872300-4 szt 15; Koncentrat pomidorowy Łowicz 15331427-6 szt 700; Szczaw w słoiku 15331000-7 szt 200; Kurkuma 15872000-1 szt 400; Curry 15872000-1 szt 150; Włoszczyzna suszona 03212000-0 szt 300; Cebulka prażona 03212000-0 szt 100; Estragon 15872300-4 szt 60; Pietruszka suszona 15890000-3 szt 200; Koper suszony 15890000-3 szt 300; Tymianek 15872300-4 szt 200; Sałatka z czerwonej kap. 15331500-2 szt 200; Herbata Saga granulowana 15863000-5 szt 50; Bazylia 15872300-4 szt 200; Czekolada Milka 1584 00-3 szt 243; Kasza jaglana 15613100-1 szt 100; Actimel-napój mleczny 15551320-4 szt 700; Śmietana 12 % 15512100-1 l 300; Śmietana 30% 15512000-0 l 300; Jogurt naturalny 15551300-8 szt 100; Jogurt typu Grecki 15551300-8 szt 200; Gratka do picia 15512000-0 szt 600; Ser biały półtłusty 15542100-0 kg 120; Mleko 2% 15511210-8 l 150;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka świeże - 01242000-5 szt 6700.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa, owoce, kiszonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew świeża 01121112-9 kg 650; Cebula 03221113-1 kg 450;Seler korzeń 01121100-2 kg 100; Pietruszka korzeń 01121110-5 kg 100;Pietruszka natka 15300000-0 pęczek 200; Koper świeży 15300000-0 pęczek 800; Ogórki świeże 01121270-4 kg 250; Pomidory świeże 01121240-5 kg 200; Ogórki kiszone 15331000-7 kg 150; Kapusta kiszona 15331142-4 kg 400; Sałata 01121310-7 szt 500; Kapusta włoska 15331100-0 szt 200; Kapusta biała 01121410-8 kg 200; Por 01121110-5 szt 60; Szczypior 01121111-2 pęczek 70; Rzodkiewka 15300000-0 pęczek 50; Pieczarki świeże 15331135-2 kg 200; Buraki świeże01121111-2 kg 100; Przecier ogórkowy 15331000-7 kg 200; Jabłka 01131321-0 kg 600; Banany 03222111-4 kg 800; Gruszki 03222322-6 kg 250; Cytryny 03222200-5 kg 150; Ziemniaki 01112100-6 kg 3000; Kiwi 03222118-3 kg 150; Nektarynki 03222210-8 kg 150; Pomarańcze 03222200-5 kg 150; Mandarynki 03222200-5 kg 150; Śliwki 03222330-5 kg 150; Czosnek 03221113-1 szt 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso, wędliny, drób i przetwory drobiowe, garmażerka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Żeberka wieprzowe 15110000-2 kg 600; Łopatka b/k 15110000-2 kg 200; Schab b/k 15110000-2 kg 500; Szynka b/k 15110000-2 kg 400; Boczek wieprzowy 15110000-2 kg 50; Szponder 15114000-3 kg 200; Mięso garmażeryjne 15131640-3 kg 700; Boczek wędzony 15131133-6 kg 150; Kiełbasa podwawelska 15131133-6 kg 200; Kiełbasa biała parzona 15131100-6 kg 300; Słonina 15131100-6 kg 30; Skrzydła z indyka 15112220-4 kg 250; Podudzie z kurczaka 15112210-1 kg 450; Filet z kurczaka świeży 15112210-1 kg 600; Kurczak cały 15112130-6 kg 30; Pierogi z mięsem 15894300-4 kg 300; Pierogi z serem 15894300-4 kg 300; Pierogi ruskie 15894300-4 kg 100; Kopytka 15894300-4 kg 500; Kluski śląskie 15894300-4 kg 200; Kopytka ze szpinakiem 15894300-4 kg 200; Kluski leniwe 15894300-4 kg 100;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mrożonki, ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior 15331170-9 kg 100; Fasolka szparagowa 15331170-9 kg 250; Truskawki mrożone 15331170-9 kg 150; Brukselka 15871200-6 kg 50; Bukiet warzyw 158712000-6 kg 300; Buraczki wiórki 15331170-9 kg 600; Wiśnie mrożone 15331170-9 kg 100; Mieszanka chińska 15331170-9 kg 100; Mieszanka 7-składnikowa 15331170-9 kg 200; Marchewka kostka 15331170-9 kg 300; Mini marchewka 15331170-9 kg 100; Barszcz ukraiński 15331170-9 Kg 100; Ryba Miruna 15220000-6 kg 400; Śledzie 15233000-0 kg 80; Marchew z groszkiem 15331170-9 kg 150; Groszek 15331170-9 kg 200;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo i wyroby cukiernicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb krojony 15811100-7 szt 900; Bułka wrocławska 15811400-0 szt 200; Bułka grahamka 15811400-0 szt 4000; Bułka tarta 15821000-9 szt 450;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI ŚWIERCZE
- "Przebudowa drogi gminnej Godacze-Sulkowo"
- "Modernizacja świetlicy wiejskiej w Kowalewicach Włościańskich, Gmina Świercze"
więcej: przetargi ŚWIERCZE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.