eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-20

Bytom: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu
Numer ogłoszenia: 34717 - 2008; data zamieszczenia: 20.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny Nr 2, ul. Stefana Batorego 15, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 7861400, fax 032 7861646.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpitalspec2.bytom.ids.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest dostawa mięsa, wędlin, podrobów, flaków wołowych oraz drobiu i podrobów mrożonych określonego przez Zamawiającego według grup asortymentowo - cenowych zgrupowanych w Pakietach nr 1 i 2 stanowiących załącznik A do specyfikacji istotnych warunków zamówienia : Pak. 1 - Mięso i wędliny, flaki i podroby Pak. 2 - Drób i podroby głęboko mrożone

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.00.00 - Produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.00.00 - Produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do przetargu jest obowiązany wnieść wadium: w przypadku złożenia oferty na wszystkie pakiety wadium w wysokości 1840,00 zł. (słownie: jeden tysiąc osiemset czterdzieści złotych ), w przypadku złożenia oferty na pakiet nr 1 wadium w wysokości 1140,00 zł ( słownie : jeden tysiąc sto czterdzieści złotych ), w przypadku złożenia oferty na pakiet nr 2 wadium w wysokości 700,00 zł ( słownie : siedemset złotych )..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych tzn. że: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.- Prawo zamówień publicznych. oraz niżej wymienione warunki dodatkowe : a) znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, przy założeniu, że zapłata za zrealizowane zamówienie następować będzie w terminie nie krótszym, niż 30 dni od daty dostawy i równoczesnego otrzymania faktury. b) Zapoznali się z warunkami handlowymi, technicznymi oraz SIWZ i nie wnoszą w tym zakresie zastrzeżeń c) zapewnią termin dostawy nie dłuższy, niż 2 dni robocze., d) zapewnią 6 miesięczny termin stałości cen od daty podpisania umowy Wykonawcy składają stosowne oświadczenia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne w celu potwierdzenia iż posiada uprawnienia do wykonywania działalności będącej przedmiotem zamówienia oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych spełni warunki przedstawione w ust. 1 składając ofertę i załączając do załącznika nr 3 oferty ( Oświadczenie o spełnieniu warunków art.. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych niżej wymienione dokumenty we wskazanej kolejności: a) Aktualny - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - odpis z właściwego dla danego podmiotu rejestru : rejestru handlowego , rejestru ewidencji działalności gospodarczej itp. potwierdzający, że profil działania Oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia, a także wskazujący osoby upoważnione do dokonywania czynności prawnych w imieniu Wykonawcy - oryginał lub kopia potwierdzona przez podmiot upoważniony do reprezentowania wykonawcy. b) W przypadku, gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu o którym mowa w pkt. a .aktualny dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. oraz : c) Wypełnione i podpisane formularze ofertowe ( dla każdego oferowanego pakietu ) wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ z załączonymi dokumentami o których mowa w ust. 2 litera . j . d) Oświadczenie o stałości cen oraz warunki płatności wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ e) Zaświadczenie o złożeniu wymaganego wadium - oryginał lub kopia potwierdzona przez podmiot upoważniony do reprezentowania Wykonawcy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalspec2.bytom.ids.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Specjalistyczny nr 2 w Bytomiu ul. St. Batorego 15 41-902 Bytom.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.03.2008 godzina 09:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w Sekretariacie Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu przy ul. Batorego 15 ( pokój nr 15 I piętro).

IV.3.5) Termin związania ofertą: 01.04.2008.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny, flaki i podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p Nazwa towaru J.m Szacunkowa ilość w skali 1 roku 1 Boczek wędzony luz kg 60 2 Golonko świeże kg 50 3 Karczek wieprzowy z/k kg 700 4 Kaszanka luz kg 300 5 Kiełbasa zwyczajna luz kg 200 6 Kiełbasa śląska kg 40 7 Kiełbasa mortadela kg 40 8 Kiełbasa parówkowa kg 30 9 Kiełbasa biała surowa kg 40 10 Kości świeże różne kg 160 11 Kości wędzone różne kg 140 12 Łopata z/k kg 550 13 Pieczeń wieprzowa kg 350 14 Pręga wołowa kg 50 15 Mięso wołowe b/k II kl. kg 900 16 Pieczeń wołowa zwykła II kl kg 400 17 Rostbratel kg 500 18 Antrykot kg 700 19 Schab z/k kg 700 20 Podgardle wędzone kg 150 21 Słonina świeża luz kg 10 22 Słonina wędzona kg 5 23 Smalec luzem w bloku kg 120 24 Szynka ( blok ) kg 60 25 Wątroba wieprzowa świeża kg 80 26 Żeberka wieprzowe kg 250 27 Żeberka wędzone kąty kg 50 28 Nogi wieprzowe kg 50 29 Flaki wołowe świeże kg 300 30 Ogony wołowe świeże kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i podroby głęboko mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p Nazwa towaru J.m Szacunkowa ilość w skali 1 roku 1 Ćwiartki kurczaka mrożone kg 600 2 Filet z kurczaka mrożony kg 900 3 Kaczka mrożona kg 100 4 Nogi z kaczki mrożone kg 60 5 Kurczaki mrożone kg 1500 6 Ozorki wieprzowe mrozone kg 80 7 Korpusy drobiowe mrożone kg 600 8 Wątróbka drobiowa mrożona kg 800 9 Żołądki drobiowe mrożone kg 500 10 Żołądki z gęsi mrożone kg 50 11 Filet z indyka mrożony kg 100 12 Skrzydła z indyka mrożone kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.