eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Końskie › Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA zgodnie z opisem zawartym w rozdziale IV (części zamówienia)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-01

Końskie: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA zgodnie z opisem zawartym w rozdziale IV (części zamówienia)
Numer ogłoszenia: 344125 - 2010; data zamieszczenia: 01.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Konecki , ul. Staszica 2, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 372 41 34, faks 0-41 372 83 20.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej ETOLA zgodnie z opisem zawartym w rozdziale IV (części zamówienia).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dostawa art. żywnościowych 1.1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w grupach I-V 1.2 Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w grupach (np. przyprawa Warzywko, ser żółty Gouda i inne) są tylko przykładowe. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 1.3 Wymogi dodatkowe: - artykuły będące przedmiotem zamówienia powinny być pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty i terminy ważności, być odpowiednio opakowane i transportowane w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne. -dostawa na koszt i ryzyko transportem wykonawcy do magazynu zamawiającego - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie. -zmiana cen w trakcie realizacji umowy może nastąpić tylko na skutek okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili jej zawarcia lub zmiany te są korzystne dla zamawiającego 1.4 Ilości podane w grupach I- V są szacunkowe i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu nie więcej niż o 20%). Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 PZP (wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1A do formularza ofertowego);

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_ruda_pilczycka_zamowienia_publiczne
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ,ETOLA Ruda Pilczycka 57 26-234 Słupia Dział Administracyjno-Gospodarczy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2010 godzina 14:00, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie realizatora zamówienia tj. Dom Pomocy Społecznej ETOLA Ruda Pilczycka 57 ,26-234 Słupia, Dział Administracyjno - Gospodarczy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa I Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Chleb zwykły krojony 1 kg Szt. 11 500 2. Chleb pełnoziarnisty krojony 1kg Szt. 500 3. Chleb razowy krojony 1 kg Szt. 600 4. Bułka typu wrocławska 100 g Szt. 25 000 5. Bułka razowa 100 g Szt. 1 500 6. Bułka pełnoziarnista 100 g Szt. 1 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa II Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, przetwory, napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Cukier 1 kg kg 2 300 2. Mąka pszenna typ 500 1 kg kg 500 3. Kasza jęczmienna 1 kg kg 250 4. Kasza gryczana 1 kg kg 120 5. Kasza manna 1 kg kg 120 6. Ryż biały 1 kg kg 350 7. Sól 1 kg kg 400 8. Bułka tarta 1 kg kg 180 9. Makaron jajeczny nitki 1 kg kg 400 10. Makaron świderki 1 kg kg 300 11. Makaron łazanki 1 kg Kg 100 12. Makaron muszelki 1 kg Kg 160 13. Makaron kokardki 1 kg Kg 50 14. Makaron spaghetti 1 kg Kg 80 15. Zacierki 1 kg kg 120 16. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 10 17. Mąka żytnia typ 500 1 kg kg 100 18. Płatki jęczmienne 1 kg kg 70 19. Płatki kukurydziane 1 kg kg 60 20. Płatki owsiane 1 kg kg 70 21. Kasza kukurydziana 1 kg kg 80 22. Papryka słodka 20 g Szt. 100 23. Papryka ostra 20 g Szt. 50 24. Pieprz naturalny mielony 20 g Szt. 400 25. Pieprz ziołowy 20 g Szt. 350 26. Majeranek 8 g Szt. 110 27. Liść laurowy 7 g Szt. 50 28. Kwasek cytrynowy 20 g Szt. 140 29. Przyprawa typu Warzywko 1 kg kg 45 30. Groszek konserwowy 400 g Szt. 600 31. Kukurydza konserwowa 400 g Szt. 350 32. Ananas plastry 565 g Szt. 150 33. Aromaty 10 g Szt. 100 34. Budyń 68 g Szt. 550 35. Cukier waniliowy 32 g Szt. 150 36. Cynamon 20 g Szt. 30 37. Herbata 1 kg kg 70 38. Kakao 200 g Szt. 40 39. Kawa zbożowa 500 g Szt. 40 40. Kisiel 65 g Szt. 1 400 41. Marmolada 1 kg kg 110 42. Ocet 0,5 l Szt. 10 43. Pasztet typu Mazowiecki 460g Szt. 300 44. Pasztet drobiowy typu podlaski 155 g Szt. 800 45. Konserwa mięsna typu Przysmak Śniadaniowy 300 g Szt. 500 46. Proszek do pieczenia 30 g Szt. 25 47. Szynka konserwowa mielona 110 g Szt. 800 48. Zupa pieczarkowa 35 g Szt. 350 49. Zupa grzybowa 45 g Szt. 450 50. Zupa ogonowa 41 g Szt. 250 51. Galaretka owocowa 79 g Szt. 550 52. Margaryna zwykła 1 kg kg 210 53. Margaryna śniadaniowa 1 kg kg 550 54. Masło roślinne 250 g Szt. 1150 55. Szprot w pomidorach 175 g Szt. 600 56. Szprot w oleju 180 g Szt. 600 57. Paprykarz typu szczeciński 310 g Szt. 30 58. Tuńczyk w oleju 170 g Szt. 800 59. Sałatka rybna 160g Szt. 1300 60. Filety śledziowe w oleju 175 g Szt. 600 61. Filety śledziowe w pomidorach 175 g Szt. 600 62. Ogórki konserwowe 860 g Szt. 420 63. Rodzynki 1 kg kg 5 64. Koncentrat pomidorowy 30% 990g Szt. 150 65. Chrzan tarty 180 g Szt. 210 66. Szczaw konserwowy 300 g Szt. 80 67. Majonez typu kielecki 500 g Szt. 420 68. Musztarda typu stołowa 190 g Szt. 320 69. Fasola typu Jaś 1 kg kg 80 70. Groch łuskany 1 kg Kg 150 71. Przyprawa w płynie 1 l l 90 72. Dżem wiśniowy 280 g Szt. 90 73. Dżem truskawkowy 280 g Szt. 90 74. Dżem wieloowocowy 280 g Szt. 80 75. Powidła węgierkowe 320 g Szt. 30 76. Olej typu uniwersalny 5 l Szt. 80 77. Ketchup 450 g Szt. 190 78. Miód wielokwiatowy 380 g Szt. 90 79. Herbata Earl Grey 100 g Szt. 20 80. Herbata owocowa Saga (op. 25 torebek) op. 50 81. Wafle ryżowe wieloziarniste 75 g Szt. 10 82. Ciastka biszkopty 120 g Szt. 80 83. Suchary delikatesowe 290 g Szt. 10 84. Kostki rosołowe wołowe 60 g Szt. 140 85. Kostki rosołowe drobiowe 60 g Szt. 150 86. Mlekołaki kulki, kółka kakaowe 300 g Szt. 50 87. Brzoskwinie w syropie 820 g Szt. 80 88. Pomidory obierane 400 g Szt. 160 89. Pieczarki marynowane 770 g Szt. 150 90. Papryka konserwowa 660 g Szt. 150 91. Fasola czerwona konserwowa 380g Szt. 200 92. Barszcz czerwony (koncentrat) 330 ml Szt. 70 93. Kaszka mleczno -ryżowa truskawkowa 230g Szt. 20 94. Drożdże świeże 100g Szt. 120 95. Sok pomidorowy 1 l Szt. 10 96. Syrop owocowy typu Premium 490ml różne smaki Szt. 630 97. Wiórki kokosowe 100 g Szt. 15 98. Śliwki suszone 125 g Szt. 20 99. Żelatyna spożywcza 30 g Szt. 60 100. Morele suszone 130 g Szt. 10 101. Imbir mielony 20 g szt. 25 102. Marynata staropolska 20 g Szt. 130 103. Marynata klasyczna 20 g Szt. 100 104. Przyprawa do drobiu 20 g Szt. 120 105. Susz Warzywny 100 g Szt. 40 106. Pietruszka Suszona 10 g Szt. 100 107. Kminek 20 g Szt. 50 108. Ziele angielskie 15 g Szt. 60 109. Gałka muszkatołowa 15 g Szt. 30 110. Zioła prowansalskie 10 g Szt. 70 111. Przyprawa do ziemniaków 20 g Szt. 100 112. Oregano 10 g Szt. 30 113. Bazylia 10 g Szt. 30 114. Przyprawa do ryb 20 g Szt. 60 115. Koperek suszony 10 g Szt. 120 116. Woda mineralna gazowana 1,5 l Szt. 1 000 117. Woda mineralna niegazowana 1,5 l Szt. 200 118. Krem do smarowania pieczywa o smaku czekoladowym 190 g Szt. 80 119. Krem do smarowania pieczywa o smaku orzechowym 190 g Szt. 100 120. Kurkuma (przyprawa) 20 g Szt. 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa III Drób i przetwory drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Kurczak schłodzony kg 560 2. Korpusy z kurczaka kg 450 3. Filet z kurczaka kg 550 4. Ćwiartki z kurczaka kg 1 050 5. Filet z indyka Kg 50 6. Podudzie z indyka Kg 50 7. Wątróbka drobiowa Kg 200 8. Żołądki z kurczaka kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa IV Nabiał i przetwory nabiałowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Mleko w proszku odtłuszczone kg 1 000 2. Śmietana 24 % 400 g Szt. 1 000 3. Twaróg tłusty kg 330 4. Masło typu extra 250 g Szt. 800 5. Ser żółty typu Gouda kg 250 6. Jogurt owocowy 150 g Szt. 6000 7. Jogurt naturalny 450 g Szt. 1 300 8. Serek topiony typu Hochland 100 g Szt. 1 400 9. Serki waniliowe 100 g Szt. 350 10. Serki owocowe 100 g Szt. 350 11. Kefir 400 g Szt. 500 12. Śmietana w kartonie 36% poj. 200 ml Szt. 80 13. Śmietana w kartonie 18% poj. 200 ml Szt. 150 14. Śmietana w kartonie 12% poj. 400ml Szt. 300 15. Ser typu Feta Kg 12.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa V Mięso wieprzowe , mięso wołowe, wędliny i wyroby podrobowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Żeberka wieprzowe kg 350 2. Boczek surowy bez skóry wieprzowy kg 250 3. Schab z bez kości wieprzowy kg 210 4. Szynka bez kości wieprzowa bez skóry kg 240 5. Łopatka bez kości wieprzowa bez skóry kg 250 6. Słonina wieprzowa bez skóry kg 200 7. Podroby wieprzowe bez wątroby kg 250 8. Podgardle wieprzowe kg 20 9. Głowizna wieprzowa kg 350 10. Mięso wieprzowe II kg 360 11. Wątroba wieprzowa kg 150 12. Karczek wieprzowy bez kości Kg 180 13. Udziec wołowy bez kości Kg 80 14. Kiełbasa typu szynkowa wieprzowa kg 150 15. Kiełbasa typu mielonka tyrolska Kg 260 16. Mortadela Kg 300 17. Kiełbasa cienka zwyczajna kg 420 18. Kiełbasa parówkowa wieprzowa kg 400 19. Kiełbasa typu krakowska kg 210 20. Kiełbasa biała żurkowa kg 300 21. Szynka wędzona kg 20 22. Baleron wędzony kg 20 23. Boczek wędzony Kg 90 24. Pasztet pieczony wieprzowy Kg 150 25. Salceson typu włoski kg 200 26. Salceson typu czarny kg 200 27. Pasztetowa kg 220 28. Kaszanka jęczmienna kg 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.