eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów Opolski › Zakup żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim. Nr sprawy DDZ.TO. 2420.2.2015

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-14

Tarnów Opolski: Zakup żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim. Nr sprawy DDZ.TO. 2420.2.2015
Numer ogłoszenia: 342228 - 2015; data zamieszczenia: 14.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Dziecka im. Janusza Korczaka , ul. Korczaka 1, 46-050 Tarnów Opolski, woj. opolskie, tel. 0 77 46 44 112, faks 0 77 46 44 112.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.domdziecka.tarnowopolski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa Jednostka Budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim. Nr sprawy DDZ.TO. 2420.2.2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest Zakup żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim. - CZĘŚĆ I : RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - CPV 15.800000-8, CPV-01.2 CPV- 15.3, CPV-15.4, CPV-15.6 , CPV -15.2, CPV-03.1 - CZĘŚĆ II: PIECZYWO CPV 15810000-9 - CZĘŚĆ III: MROŻONKI CPV -15222000-0, 15331170-9 , - CZĘŚĆ IV: MIĘSO I WĘDLINY CPV-15.1 - CZĘŚĆ V: NABIAŁ MLEKO I PRZETWORY MLECZNE CPV- 15.5 - CZĘŚĆ VI: JAJA CPV 03.1 - Część VII: DRÓB MROŻONY 15.1 -Część VIII. OWOCE I WARZYWA 011, 012, 013, 153..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Wykonawca powinien posiadać uprawnienia do wykonywania dostaw żywności, w szczególności zezwolenie, koncesję, licencję wynikające z właściwego rejestru albo wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona sprawdzając kompletność, poprawność i aktualność złożonych dokumentów metodą : spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Wykonawca powinien posiadać wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności. Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona sprawdzając kompletność, poprawność i aktualność złożonych dokumentów metodą : spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Wykonawca powinien dysponować transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę) odpowiadającym wymogom HACCP. Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona sprawdzając kompletność, poprawność i aktualność złożonych dokumentów metodą : spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Wykonawca powinien dysponować osobami zdolnymi do dostawy żywności, Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona sprawdzając kompletność, poprawność i aktualność złożonych dokumentów metodą : spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Wykonawca powinien posiadać środki finansowe lub zdolności kredytowe umożliwiającej realizację zamówienia w przeciągu 12 m-cy. Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona sprawdzając kompletność, poprawność i aktualność złożonych dokumentów metodą : spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Formularz ofertowy 2.Oferta Wykonawcy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.domdziecka.tarnowopolski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim ul. Korczaka 1, 46-050 Tarnów Opolski w godz. 7.30-15.30..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2015 godzina 09:30, miejsce: Dom Dziecka im. J. Korczaka w Tarnowie Opolskim ul. Korczaka 1, 46-050 Tarnów Opolski.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE - CPV 15.800000-8, CPV-01.2 CPV- 15.3, CPV-15.4, CPV-15.6 , CPV -15.2, CPV-03.1,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananas w syropie ok.500g szt. 40 Budyń w proszku różne smaki ok. 35g szt. 150 Brzoskwinia w syropie ok. 800g szt. 60 Cukier 1kg kg. 500 Ciastka kruche mix smaków kg. 100 Cukier waniliowy ok. 20g szt. 100 Cynamon ok.20g szt. 30 Cukier puder ok. 0,5kg szt. 20 Dżemy różne smaki ok.300g szt. 200 Dżemy mix smaków ok.25g szt. 1500 Groszek konserwowy ok.400g szt. 100 Galaretka w proszku różne smaki ok 90g szt. 200 Herbata owocowa rozpuszczalna ok 300g szt. 80 Herbata owocowa exspresowa ok. 30 szt. w op op. 100 Herbata czarna exspresowa 100 szt. w op. op. 50 Kasza jęczmienna 1kg kg. 20 Kasza gryczana 1kg kg. 25 Kasza manna 1kg kg. 20 Kasza jaglana ok. 400g szt. 30 Kasza kukurydziana 1kg kg. 10 Kakao rozpuszczalne ok. 350g szt. 70 Kakao ciemne 100g szt. 20 Kawa zbożowa exspresowa ok 20 szt. w op. op. 30 Kawa zbożowa rozpuszczalna ok.150g szt. 30 Koncentrat pomidorowy 30% ok.170g szt. 180 Kukurydza konserwowa ok.400g szt. 200 Keczup łagodny 500g szt. 200 Konserwa rybna w sosie pomidorowym ok.170g szt. 150 Konserwa rybna w oleju ok.170g szt. 50 Krem czekoladowy ok.400g szt. 100 Kisiel w proszku różne smaki ok.40g szt. 200 Kwasek cytrynowy ok.20g szt. 40 Liść laurowy ok.6g szt. 30 Mąka pszenna typ 500 1kg kg. 250 Mąka ziemniaczana 1kg kg. 30 Makaron kolanka i świderki ok. 500g szt. 150 Makaron rosołowy ok.250g szt. 50 Makaron zacierka ok. 250g szt. 30 Majonez ok 300g szt. 150 Majeranek ok 8g szt. 40 Musztarda ok 170g szt. 80 Miód naturalny wielokwiatowy ok.400g szt. 70 Miód naturalny 25g szt. 1500 Musli owocowe ok.300g szt. 70 Olej rzepakowy 1l szt. 150 Oliwa z oliwek extra virgin 0,5l szt. 20 Proszek do pieczenia ok 20g szt. 100 Płatki owsiane 0,5 kg szt. 20 Płatki kukurydziane ok 250g szt. 80 Pasztet drobiowy ok. 130g szt. 500 Pieprz czarny mielony ok.20g szt. 60 Papryka słodka mielona ok.20g szt. 80 Paluszki ok.100g szt. 350 Przyprawa oregano ok.10g szt. 20 Przyprawa bazylia ok.10g szt. 20 Paprykarz rybny ok.130g szt. 100 Ryż 1kg kg. 80 Sól spożywcza jodowana 1kg kg. 80 Suchary ok.290g szt. 60 Sok owocowy wysokosłodzony ok 420 ml. szt. 150 Sok owocowy przecierowy ok 300ml.różne szt. 1200 Woda mineralna gazowana i niegazowana 0,5l szt. 1000 Wafle różne smaki kg. 50 Ziele angielskie ok.15g szt. 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo CPV 15810000-9,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka tarta kg 30,00 Bułka zwykła ok.90g szt. 2500,00 Bułka paluch ok.40g szt. 500,00 Bułka śniadaniowa ok70g szt. 1000,00 Bułka grahamka ok. 70 g szt. 1000,00 Rogal maślany ok.80g szt. 1200,00 Drożdżówka różne nadzienie ok.90g szt. 600,00 Pączki z marmoladą ok 90g szt. 300,00 Bułka weka ok 400g szt. 150,00 Chleb zwykły ok. 1kg szt. 800,00 Chleb wieloziarnisty ok 450g szt. 500,00 Chleb razowy ok.500g szt. 400,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mrożonki CPV -15222000-0, 15331170-9 ,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet rybny z miruny nieglazurowany kg. 80 Filet rybny z soli nieglazurowany kg. 70 Fasolka szparagowa zieona kg. 30 Fasolka szparagowa żółta kg. 40 frytki do piekarnika op. Do 2,5 kg. kg. 130 Kalafior op.do 2,5 kg. kg. 40 Włoszczyzna paski op. do 2,5 kg kg. 250 Bukiet warzyw 3 skł. Brokuł,kalafior,marchew op.do 2,5 kg kg. 80 Mieszanka kompotowa co najmniej 3 skład. Op. do 2,5 kg kg. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny CPV-15.1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek wędzony wp. kg. 20 Kiełbasa krakowska sucha wp. kg. 40 Kiełbasa szynkowa wp. kg. 50 Kiełbasa śląska wp. kg. 130 Parówka cienka wp. kg. 70 Kiełbasa żywiecka kg. 40 Kiełbasa biała parzona wp. kg. 20 Szynka gotowana wp. kg. 30 Szynka cygańska wp. kg. 20 Schab pieczony wp. kg. 20 Mięso łopatka wp.b/k kg. 150 Mięso szynka wp., b/s b/k kg. 100 Mięso schab wp., z kością kg. 60 Mięso wołowe gulaszowe b/k kg. 80 Słonina surowa wp. kg. 15 Wątroba wp. kg. 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Nabiał mleko i przetwory mleczne CPV- 15.5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt owocowy ok.150g różne smaki szt. 1500 Kefir ok.400g szt. 100 Masło extra 82%tłuszczu 200g szt. 1500 Mleko folia 2%tł., ok.0,9 l szt. 3000 Maślanka naturalna 1 l szt. 100 Ser żółty ok.45% tłuszczu kg. 200 Serek topiony 100g różne smaki szt. 700 Serek homogenizowany ok.125g różne szt. 1000 Śmietana 18% tł.ok.400g szt. 400 Śmietana kremówka 30%tł. Ok180g szt. 20 Twaróg półtłusty kg. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja CPV 03.1,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze kl. M szt. 5000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Drób mrożony 15.1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z piersi kurczaka kg. 100 Ćwiartka z kurczaka kg. 120 Porcja rosołowa kg. 70 Skrzydełka z kurczaka kg. 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: OWOCE I WARZYWA CPV 011, 012, 013, 153.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Arbuz kg. 150 Banan kg. 500 Brzoskwinia kg. 50 Buraki kg. 120 Brokuły szt. 50 Botwinka pęcz. 20 Cebula kg. 50 Czosnek szt. 20 Cytryna kg. 50 Czereśnie kg. 30 Fasola sucha Jaś kg. 40 Gruszki kg. 100 Jabłka kg. 1000 Kapusta kw.0.5kg szt. 200 kapusta biała kg. 60 kapusta biała szt. 30 Kapusta czerwona kg. 40 Kapusta czerwona szt. 10 Kapusta pekińska kg. 50 Kalafior szt. 38 Kiwi kg. 80 Marchew kg. 150 Mandarynka kg. 120 Nektaryna kg. 40 Ogórek kw.0,5kg szt. 200 ogórek zielony kg. 130 Papryka czerwona kg. 60 Pomidor kg. 130 Pomarańcza kg. 120 Pieczarki kg. 20 Rzodkiewka pęcz. 100 Pietruszka natka pęcz. 100 Koperek pęcz. 50 Szczypiorek pęcz. 60 Sałata masłowa szt. 80 Sałata lodowa szt. 50 Truskawki kg. 100 Ziemniaki kg. 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.