eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Torzym › Numer sprawy8/żywienie/14. Nazwa zadaniausługa żywienia

Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie



Ogłoszenie z dnia 2014-10-09

Numer ogłoszenia: 335610 - 2014; data zamieszczenia: 09.10.2014

OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 335530 - 2014 data 09.10.2014 r.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny w Torzymiu Sp. z o.o.- Lubuski Szpital Specjalistyczny Pulmonologiczno-Kardiologiczny NZOZ w Torzymiu, ul. Wojska Polskiego 52, 66-235 Torzym, woj. lubuskie, tel. 68 3416300, fax. 68 3416301.

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

  • Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.3).
  • W ogłoszeniu jest: Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w ilości około 64 000 osobodni w ciągu roku (12 miesięcy od podpisania umowy). Wykonawca przygotowuje posiłki z własnych produktów i surowców, z uwzględnieniem obowiązujących norm żywienia oraz zaleceń dietowych według nomenklatury diet obowiązującej w LSSPK w Torzymiu Sp. z o.o. Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U.Nr 171, poz.1225 z póź. zm.) oraz z obowiązującymi normami HACCP i GHP. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów w zakresie wywozu i unieszkodliwiania opadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z 14 grudnia 2012 roku o odpadach (Dz. U. z 2013, poz 21 z późn. zm.). Świadczenie usługi w zakresie całodobowego żywienia pacjentów obejmuje: 1. Przygotowanie, gotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do siedziby Zamawiającego z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych Oddziałów. 2. Rodzaje diet stosowanych w okresie 2013/2014 w LSS P-K Sp. z o.o. w Torzymiu : a)dieta podstawowa - 37,3% b)dieta łatwo strawna - 6,85% c)dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu - 1,4% d)dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego - 0,2% e)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskotłuszczowa, łatwo strawna- 17% f)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskocholesterolowa, bogatoresztkowa - 36 % g)dieta niskobiałkowa - 0% h)dieta wysokobiałkowa - 0,5% i)diety specjalne - eliminujące składniki nie tolerowane przez organizm - 0,14% j)kleik- 0,02% k)dieta do żywienia przez zgłębnik - 0,5 % l)pozostałe diety o zmienionej konsystencji stanowią 7,9% diet stałych , z czego: 1)dieta papkowata - 6,3 % 2)dieta płynna wzmocniona - 1,6 % 3.Dystrybucję posiłków, w tym: a)dowóz posiłków na oddział i dostarczenie ich do kuchni oddziałowej. b)odbiór odpadów pokonsumpcyjnych.
  • W ogłoszeniu powinno być: Przedmiotem umowy jest realizacja przez Wykonawcę usługi całodobowego żywienia pacjentów Zamawiającego - w ilości około 64 500 osobodni w ciągu roku (12 miesięcy od podpisania umowy). Wykonawca przygotowuje posiłki z własnych produktów i surowców, z uwzględnieniem obowiązujących norm żywienia oraz zaleceń dietowych według nomenklatury diet obowiązującej w LSSPK w Torzymiu Sp. z o.o. Przygotowanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U.Nr 171, poz.1225 z póź. zm.) oraz z obowiązującymi normami HACCP i GHP. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów w zakresie wywozu i unieszkodliwiania opadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z 14 grudnia 2012 roku o odpadach (Dz. U. z 2013, poz 21 z późn. zm.). Świadczenie usługi w zakresie całodobowego żywienia pacjentów obejmuje: 1.Przygotowanie, gotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do siedziby Zamawiającego z podziałem na diety według zamówień z poszczególnych Oddziałów. 2.Rodzaje diet stosowanych w okresie 2013/2014 w LSS P-K Sp. z o.o. w Torzymiu : a)dieta podstawowa - 37,3% b)dieta łatwo strawna - 6,85% c)dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu - 1,4% d)dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego - 0,2% e)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskotłuszczowa, łatwo strawna- 17% f)dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, niskocholesterolowa, bogatoresztkowa - 36 % g)dieta niskobiałkowa - 0% h)dieta wysokobiałkowa - 0,5% i)diety specjalne - eliminujące składniki nie tolerowane przez organizm - 0,14% j)kleik- 0,02% k)dieta do żywienia przez zgłębnik - 0,5 % l)pozostałe diety o zmienionej konsystencji stanowią 7,9% diet stałych , z czego: l.1)dieta papkowata - 6,3 % l.2)dieta płynna wzmocniona - 1,6 % 3.Dystrybucję posiłków, w tym: a)dowóz posiłków na oddział i dostarczenie ich do kuchni oddziałowej. b)odbiór odpadów pokonsumpcyjnych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.