eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Biesiekierz › Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-08-19

Biesiekierz: Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz
Numer ogłoszenia: 332262 - 2013; data zamieszczenia: 19.08.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 257946 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Biesiekierz 13, 76-039 Biesiekierz, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3180316, faks 094 3180136.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dożywianie uczniów w szkołach oraz innych osób w ramach programu wieloletniego pomoc Państwa w zakresie dożywiania na terenie gminy Biesiekierz. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowywanie oraz dostarczanie posiłków - obiadów jednodaniowych do: Szkoły Podstawowej w Świeminie, Szkoły Podstawowej w Biesiekierzu, Gimnazjum w Biesiekierzu, Szkoły Podstawowej w Parnowie, Szkoły Podstawowej w Starych Bielicach, Środowiskowego Domu Samopomocy w Biesiekierzu. Łączna, maksymalna ilość posiłków objęta zamówieniem wynosi 48413 posiłków dla 260 osób. Temperatura dostarczonych posiłków: zupy - minimum 75°C, gorące drugie dania - minimum 63°C, potrawy serwowane na zimno - optymalnie + 4°C.Temperatura dostarczonych posiłków nie może być niższa/inna niż określona w SIWZ. Gramatura dostarczonych posiłków (minimum): mięso (wieprzowina, wołowina, drób, ryba) - 100g, ziemniaki (lub kasza, frytki, ryż, makaron) - 200g, surówki - 100g, kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce) - 200ml, zupa z wkładką mięsną - 400ml (w tym wkładka mięsna minimum 100g), pieczywo do porcji zupy z wkładką mięsną - 60g, pierogi, naleśniki lub krokiety - 300g. Gramatura dostarczonych posiłków nie może być mniejsza niż określona w SIWZ. Pozostałe informacje: Dostarczone posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych (w szczególności owoców i warzyw), naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych. Dostarczone posiłki powinny być przygotowane z zastosowaniem tłuszczów roślinnych, z ograniczonym stosowaniem tłuszczów zwierzęcych. Nie więcej niż dwa razy w tygodniu posiłek może stanowić zupa z wkładką mięsną. Trzy razy w tygodniu drugie danie, w tym: co najmniej jeden raz w tygodniu posiłek musi stanowić mięso (wieprzowina, wołowina, drób), ziemniaki (kasza, frytki, ryż, makaron), surówka i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce), jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki lub krokiety i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce), jeden raz w tygodniu posiłek musi stanowić ryba wraz z surówką, ziemniakami (frytkami) i kompot (napój/sok w kartoniku lub butelce). Za wkładkę mięsną zamawiający uznaje jadalne części zwierząt, jak mięśnie szkieletowe wraz z przylegającymi tkankami, przetworzone termicznie (gotowane), z wyłączeniem: krwi, podrobów (wątroba, nerki, żołądek, ozór, mózg, płuca, serce itp.), przetworów mięsnych z rozdrobnionego mięsa (np. kiełbasa, parówka itp.). Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności) w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, będących własnością wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.08.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ADAMUS PHU Paweł Usidus, ul. Szarych Szeregów 1, 75-130 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 232866,53 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 175255,06

  • Oferta z najniższą ceną: 175255,06 / Oferta z najwyższą ceną: 381978,57

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.