eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Su³oszowa › Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Publicznego Przedszkola w Su³oszowej

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-02-02

Su³oszowa: Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Publicznego Przedszkola w Su³oszowej
Numer og³oszenia: 32762 - 2012; data zamieszczenia: 02.02.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Su³oszowa , Su³oszowa I 80, 32-045 Su³oszowa, woj. ma³opolskie, tel. 12 3896028, faks 12 3896028 wew. 29.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.suloszowa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Publicznego Przedszkola w Su³oszowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Publicznego Przedszkola w Su³oszowej tj.; ró¿ne produkty spo¿ywcze, warzywa, owoce i orzechy, produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne, owoce, warzywa i podobne produkty, produkty mleczarskie, produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie, jaja, ryby. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywaæ siê bêd± przez ca³y okres trwania umowy w dni robocze tj. od poniedzia³ku do pi±tku, transportem Wykonawcy na w³asny koszt i odpowiedzialno¶æ: pieczywo - 5 razy w tygodniu od poniedzia³ku do pi±tku w godz. 7,30 - 8,00, mleko i jego przetwory - 2 razy w tygodniu (poniedzia³ek i ¶roda) w godz. 7,30 - 8,00, warzywa i owoce - 2 razy w tygodniu: poniedzia³ki i czwartki w godz. 7,30 do 9,00, miêso i wêdliny - 2 razy w tygodniu: wtorek i czwartek w godz. 7,30-8,30 jaja - 1 raz w tygodniu: poniedzia³ek w godz. 7,30-8,00, pozosta³e artyku³y spo¿ywcze - 1 raz w tygodniu (¶roda) w godz. 8,00 - 10,00, ryby 1 raz w tygodniu; ¶roda w godz. 8,00- 10,00 2.2 Miejscem wykonania zamówienia jest budynek Przedszkola w Su³oszowej. Su³oszowa I 387, 32-045 Su³oszowa. 2.3 Zakres ilo¶ciowy oraz asortyment przedmiotu zamówienie zosta³ okre¶lony w opisie przedmiotu zamówienia - formularzu ofertowo - cenowym, stanowi±cym Za³±czniki nr 1 siwz. Nale¿y zastosowaæ artyku³y wskazane lub równowa¿ne. 2.4 Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiêkszenia w trakcie realizacji umowy ilo¶ciowego zakresu opisanego przedmiotu zamówienia, stanowi±cego Za³±cznik nr 1 do siwz, z przyczyn niezale¿nych i nieprzewidzianych, za co nie ponosi odpowiedzialno¶ci. Podane ilo¶ci s± wielko¶ciami szacunkowymi i mog± ulec zmianie w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb. 2.5 W przypadku zmniejszenia ilo¶ci przedmiotu zamówienia Wykonawcy przys³ugiwaæ bêdzie wynagrodzenie wynikaj±ce ze zrealizowanych dostaw, natomiast w przypadku zwiêkszenia ilo¶ci przedmiotu zamówienia Wykonawca otrzyma wynagrodzenie obliczone po cenach okre¶lonych w formularzu ofertowym - cenowym. 2.6 Ka¿dorazowa wielko¶æ partii dostawy uzgadniana bêdzie telefonicznie, za pomoc± faksu lub poczty elektronicznej w terminie umo¿liwiaj±cym Wykonawcy sprawne i terminowe zrealizowanie zamówienia. 2.7 Rozliczenia za wykonywan± dostawê dokonywane bêd± partiami (etapami), na podstawie dokonywanych zamówieñ. Wynagrodzenie stanowiæ bêdzie iloczyn ilo¶ci zamawianych artyku³ów ¿ywno¶ciowych oraz ceny jednostkowej. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adania ofert czê¶ciowych. CZÊ¦Æ A: Artyku³y spo¿ywcze - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ B: Miêso i wêdliny - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ C: Ryby i mro¿onki - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ D: Mleko i jego przetwory - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ E: Jaja - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ F: Pieczywo i wyroby ciastkarskie - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz. CZÊ¦Æ G: Warzywa i owoce - ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 03.22.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³niania ww. warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów z³o¿onych w ofercie, wymaganych przez Zamawiaj±cego (za³±cznik nr 2 do siwz), w systemie spe³nia - nie spe³nia, potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³niania ww. warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów z³o¿onych w ofercie, wymaganych przez Zamawiaj±cego (za³±cznik nr 2 do siwz), w systemie spe³nia - nie spe³nia, potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³niania ww. warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów z³o¿onych w ofercie, wymaganych przez Zamawiaj±cego (za³±cznik nr 2 do siwz), w systemie spe³nia - nie spe³nia, potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³niania ww. warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów z³o¿onych w ofercie, wymaganych przez Zamawiaj±cego (za³±cznik nr 2 do siwz), w systemie spe³nia - nie spe³nia, potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³niania ww. warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów z³o¿onych w ofercie, wymaganych przez Zamawiaj±cego (za³±cznik nr 2 do siwz), w systemie spe³nia - nie spe³nia, potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie, ¿e osoby, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, posiadaj± wymagane uprawnienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zmiany terminu wykonania zamówienia, je¿eli konieczno¶æ zmiany terminu nie wynika z przyczyn zale¿nych od Wykonawcy, Zmiany ustawowej stawki podatku VAT - jej obni¿enie lub podwy¿szenie jest mo¿liwe w wysoko¶ci odpowiadaj±cej zmianie podatku.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.suloszowa.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Gminy Su³oszowa; Su³oszowa I 80 SIWZ mo¿na równie¿ odebraæ w pok. nr 24ub za po¶rednictwem poczty.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 13.02.2012 godzina 11:00, miejsce: Urz±d Gminy Su³oszowa I 80 32-045 Su³oszowa - sekretariat.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Artyku³y spo¿ywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Miêso i wêdliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Ryby i mro¿onki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Mleko i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo i wyroby ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.00.00-9, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ilo¶æ i asortyment okre¶lony zosta³ w Za³±czniku nr 1 do siwz.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.00.00-9, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.