eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieraków Ślaski › Sukcesywna dostawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-01

Sieraków Ślaski: Sukcesywna dostawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim.
Numer ogłoszenia: 325892 - 2015; data zamieszczenia: 01.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Sierakowie Śląskim , Ul. Cegielniana 13, 42-793 Sieraków Ślaski, woj. śląskie, tel. 343538505, faks 343538505.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa zup, sosów, przypraw do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 zupy, sosy 1.1. rosół jarzynowy w proszku o zawartości soli nie większej niż 45g w 100g suchego produktu, w ilości 1 260kg, dostawy sukcesywne po około 105kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.2. delikat do smażenia ryb o zawartości soli nie większej niż 50g w 100g suchego produktu w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.3. delikat do smażenia potraw mięsnych o zawartości soli nie większej niż 30g w 100g suchego produktu w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.4. fix do gulaszu o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 144kg, dostawy sukcesywne po około 12kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.5. sos biały o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 480kg, dostawy sukcesywne po około 40kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.6. sos pieczarkowy o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 150kg, dostawy sukcesywne po około 15kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.7. sos pieczeniowy o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 150kg, dostawy sukcesywne po około 15kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.8. sos meksykański o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 150kg, dostawy sukcesywne po około 15kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.9. sos do sałatek o zawartości soli nie większej niż 1,50g w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.10. sos boloński o zawartości soli nie większej niż 1,60g w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.11. zupa cebulowa o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.12. zupa brokułowa o zawartości soli nie większej niż 2,40g w 100ml. przyrządzonego produktu, w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.13. zupa kalafiorowa o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.14. zupa gulaszowa o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.15. zupa szparagowa o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.16. zupa żurek o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.17. zupa barszcz biały o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu soli, w ilości 180kg, dostawy sukcesywne po około 15kg.termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy 1.18. zupa borowikowa o zawartości soli nie większej niż 1,00g w 100ml. przyrządzonego produktu w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy Część nr 2 przyprawy 1.1. kawa zbożowa w ilości 960kg., dostawy sukcesywne po około 80kg.,opakowanie od 1kg do 10kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.2. herbata granulowana w ilości 420kg., dostawy sukcesywne po około 35kg., opakowanie od 1kg do 10kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.3. budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, dostawy sukcesywne po około 8kg. opakowanie 0,04kg. do 1kg Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.4. kisiel owocowy bez cukru w ilości 120kg, dostawy sukcesywne po około 10kg, opakowanie 0,04kg do 1 kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.5. galaretka owocowa bez cukru w ilości 144kg, dostawy sukcesywne po około 12kg, opakowanie 0,04kg do 1 kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.6. kwasek cytrynowy w ilości 96kg., dostawy sukcesywne po około 8kg., opakowanie do 1kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.7. musztarda w ilości 360kg, dostawy sukcesywne po około 30kg.,opakowanie od 1kg do 5kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.8. majonez w ilości 300kg, dostawy sukcesywne po około 25kg., opakowanie od 1kg do 5kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.9. keczup łagodny w ilości 360kg, dostawy sukcesywne po około 30kg. opakowanie od 1kg do 5kg., Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.10. ocet w ilości 120l, dostawy sukcesywne po około 10l., opakowanie 0,5l. lub 1l. termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.11. czosnek suszony mielony w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po około 5kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.12. przyprawa do zup w płynie w ilości 1 200l, dostawy sukcesywne po około 100l., opakowanie od 0,900l. do 1l. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.13.przyprawa uniwersalna o zawartości soli nie większej niż 70g w 100g suchego produktu w ilości 480kg, dostawy sukcesywne po około 40kg. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.14. liść laurowy w ilości 48kg, dostawy sukcesywne po około 4kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.15. majeranek susz w ilości 36kg, dostawy sukcesywne po około 3kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.16. papryka sucha w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po około 5kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.17. pieprz czarny mielony w ilości 78kg, dostawy sukcesywne po około 6,5kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.18. sól spożywcza jodowana w ilości 2 400kg, dostawy sukcesywne po około 200kg., opakowanie do 25kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.19. ziele angielskie w ilości 60kg, dostawy sukcesywne po około 5kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.20. żelatyna spożywcza w ilości 6kg dostawy sukcesywne po około 1kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.21. cynamon w ilości 36kg dostawy sukcesywne po około 3kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy. 1.22. zioła prowansalskie w ilości 36kg dostawy sukcesywne po około 3kg., opakowanie do 1kg. Termin przydatności nie krótszy niż 90 dni od daty dostawy..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.89.19.00-9, 15.87.12.00-6, 15.87.12.60-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.50-5, 15.87.11.00-5, 15.86.00.00-4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie i uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia potwierdzającego spełnienie wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, w przypadku złożenia w ofercie pełnomocnictwa - musi być złożone w oryginale , lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez osobę udzielającą pełnomocnictwa.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp): 1) zmiana osób reprezentujących strony w przypadkach zmian organizacyjnych, 2) zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy, 3) zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Sierakowie Śląskim ul. Cegielniana 13 42-793 Ciasna pok. nr 57.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Sierakowie Śląskim ul. Cegielniana 13 42-793 Ciasna Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: zupy, sosy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: rosłół jarzynowy w ilości 1260kg, delikat do smażenia ryb w ilości 96kg, delikat do smażenia potraw mięsnych w ilości 96kg, fix do gulaszu w ilości 144kg, sos biały w ilości 480kg, sos pieczarkowy w ilości 150kg, sos pieczeniowy w ilości 150kg, sos meksykański w ilości 150kg, sos do sałatek w ilości 96kg, sos boloński w ilości 180kg, zupa cebulowa w ilości 300kg, zupa brokułowa w ilośći 300kg, zupa kalafiorowa w ilości 300kg, zupa gulaszowa w ilości 300kg, zupa szparagowa w ilośći 300kg, zupa żurek w ilości 180kg, zupa barszcz biały w ilości 180kg, zupa borowikowa w ilości 300kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.89.19.00-9, 15.87.12.00-6, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kawa zbożowa w ilośći 960kg, herbata w ilości 420kg, budyń waniliowy bez cukru w ilości 96kg, kisiel owocowy bez cukru w ilości 120kg, galaretka owocowa w ilości 144kg, kwasek cytrynowy w ilości 96kg, musztarda w ilości 360kg, majonez w ilości 300kg, keczup w ilości 360kg, ocet w ilości 120l, czosnek suszony mielony w ilości 60kg, przyprawa do zup w płynie w ilości 1200l, przyprawa uniwersalna w ilości 480kg, liść laurowy w ilości 48kg, majeranek susz w ilości 36kg, papryka sucha w ilości 60kg, pieprz czarny mielony w ilości 78kg, sól spożywcza jodowana w ilości 2400kg, ziele angielskie w nilości 60kg, żelatyna spożywcza w ilości 6kg, cynamon w ilości 36kg, zioła prowansalskie w ilości 36kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.50-1, 15.87.12.50-5, 15.87.11.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.12.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.