eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych - mięsa i mięsno wędliniarskich w okresie od 02 września 2013 do 30 czerwca 2014 roku z wyłączeniem okresów ferii zimowych i okresów wolnych od nauki w okolicach Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-08-12

Kielce: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych - mięsa i mięsno wędliniarskich w okresie od 02 września 2013 do 30 czerwca 2014 roku z wyłączeniem okresów ferii zimowych i okresów wolnych od nauki w okolicach Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych
Numer ogłoszenia: 324560 - 2013; data zamieszczenia: 12.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Państwowych Szkół Plastycznych , ul. Radiowa 3, 25-314 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3449065, faks 041 3446804.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów zwierzęcych - mięsa i mięsno wędliniarskich w okresie od 02 września 2013 do 30 czerwca 2014 roku z wyłączeniem okresów ferii zimowych i okresów wolnych od nauki w okolicach Świąt Bożego Narodzenia i Świąt Wielkanocnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: produkty mięsno - wędliniarskie BALERON DOMOWY Z INDYKA - PRODUCENT NESTEL LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 BALERON GOTOWANY PRODUCENT JBB LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 BATON SZYNKOWY Z DROBIU AVEX PRODUCENT AVEX KG 50 BLOK KANAPKOWY PRODUCENT JBB LUB ROWNOWAŻNY KG 15 FILET WEDZONY Z INDYKA PRODUCENT INDYKPOL LU RÓWNOWAŻNY KG 50 GULASZ ANGIELSKI PRODUCENT UNIMIĘS LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 KARCZEK PIECZONY PRODUCENT JBB LUB RÓWNOWAŻNY KG 30 KASZANKA PROCUCENT AVEX LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 KIEŁBASA FRANCUSKA JBB LUB RÓWNOWAŻNY KG 100 KIEŁBASA KRAKOWSKA CONSTAR LU RÓWNOWAŻNY KG 100 KIEŁBASA SZYNKOWA PEXPOL LUB RÓWNOWAZNY KG 100 KIEŁBASA TORUNSKA JBB LUB RÓWNIWAŻNY KG 150 KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA CONSTAR LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 KIEŁBASA ŚLĄSKA KORONA LUB RÓWNOWAŻNY KG 30 ŁOPATKA PIECZONA JBB LUB RÓWNOWAŻNY KG 30 MIELONKA TYROLSKA PEKSPOL LUB RÓWNOWAZNY KG 30 MORTADELA KIELECKA WIR LUB RÓWNOWAŻNY KG 80 OGONOWKA PEKSPOL LUB RÓWNOWAŻNY KG 80 KIEŁBASA PORÓWKOWA (PARÓWKA GRUBA) WIR LUB RÓWNOWAZNY KG 100 PARÓWKI ŚLĄSKIE - WINERKI WIR LUB RÓWNOWAŻNY KG 100 PASZTET DOMOWY SOKOŁÓW LUB RÓWNOWAZNY KG 80 PIECZEN RZYMSKA SANDROP LUB RÓWNOWAŻNY KG 20 POLĘDWICA DROBIOWA JANO LUB RÓWNOWAŻNY KG 40 POLĘDWICA SOPOCKA CONSTAR KG 100 SCHAB PIECZONY NESTEL LUB RÓWNOWAŻNY KG 50 SCHAB KROTOSZYŃSKI PEXPOL LUB RÓWNOWAŻNY KG 20 SMACZEK JBB LUB RÓWNOWAŻNY KG 20 SZYNKA CHŁOPSKA TARCZYŃSKI LUB RÓWNOWAŻNY KG 20 SZYNKA KONSERWOWA PEKSPOL LUB RÓWNOWAŻNY KG 80 SZYNKA Z BECZKI JBB KG 20 SZYNECZKA Z PIERSI INDYKA JBB KG 60 SZYNKA WIEJSKA WIR KG 60 ZAWIJANIEC BOCZKOWY DARPOL KG 30 produkty - mięso BOCZEK WĘDZONY KG 150 BOCZEK SUROWY KG 100 SŁONINA KG 100 FILET Z KURCZAKA KG 400 KARCZEK WIEPRZOWY B/K KG 150 KORPUS Z KURCZAKA KG 130 KOŚCI KARCZKOWE, SCHABOWE KG 200 KURCZAK SWIEZY KG 180 ŁOPATKA WIEPRZOWA B/K KG 450 MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE KG 75 SCHAB WIEPRZOWY B/K KG 480 SKRZYDŁA Z KURCZAKA KG 50 SMALEC - KOSTKA KG 250 SZYNKA WIEPRZOWA B/K KG 250 UDKO Z KURCZAKA KG 380 WĄTRÓBKA DROBIOWA KG 70 WOLOWINA B/K KG 160 WOŁOWINA Z KOŚCIĄ ROSOŁOWĄ KG 50.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.09.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP, aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia. - ocena spełnienia ww warunku dokonana zostanie zgodnie z regułą spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych oświadczeniach i dokumentach;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi złożyć odpowiednie oświadczenie, że w takową wiedzę i doświadczenie ma.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi złożyć oświadczenie, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową nie mniejszą niż kwota brutto oferowanej ceny Wykonawca musi złożyć oświadczenie, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

oświadczenie o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP, aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.plastyk.kielce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: bądź na wniosek wykonawcy można ją odebrać w siedzibie Zamawiającego w budynku Internatu Kielce Al. 1000 - lecia PP nr 18, pokój numer 5 za odpłatnością w cenie 10,00 zł (z VAT).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2013 godzina 10:00, miejsce: w sekretariacie Zespołu Państwowych Szkół Plastycznych w Kielcach przy ul. Radiowej nr 3 - pokój nr 1 - lub przesłać pocztą na adres zamawiającego..

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 20.09.2013.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.