eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawyMJ.AZ.2420-14/2013)

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-08-07

W³oc³awek: Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013)
Numer og³oszenia: 319352 - 2013; data zamieszczenia: 07.08.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego" , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa sprzêtu gastronomicznego dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-14/2013).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: III/1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa SPRZÊTU GASTRONOMICZNEGO dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: 1) Czê¶æ I zamówienia (piec konwekcyjno - parowy): a) Piec konwekcyjno - parowy gazowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, - przed³u¿ony okres gwarancji - minimum 24 miesi±ce liczone od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u pieca Zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zapewniony przez Wykonawcê serwis - przegl±d techniczny gwarancyjny pieca po up³ywie ka¿dych 12 miesiêcy okresu gwarancyjnego, - zasilany gazem ziemnym, - jednokomorowy o pojemno¶ci 20 x GN 1/1, - obudowa zewnêtrzna oraz wszystkie elementy pieca maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - minimalna odleg³o¶æ miêdzy pólkami na pojemniki GN 1/1 - 65 mm, - minimalna moc gazowa 35kW, minimalna moc elektryczna 1,7kW, - zasilanie 230V + gaz, - automatyczny system mycia pieca, - elektroniczny panel sterowania z mo¿liwo¶ci± zapamiêtania minimum 90 programów, - automatycznie regulowana moc palnika gazowego, - system obiegu powietrza wewn±trz komory pieca, umo¿liwiaj±cy wymieszanie powietrza gwarantuj±ce równomiern± temperaturê wewn±trz pieca; system umo¿liwia wybranie jednej z minimum 5 prêdko¶ci obrotowych wentylatora, - system wytwarzania pary wewn±trz komory pieca gwarantuj±cy mo¿liwo¶æ natychmiastowej produkcji pary, - system usuwaj±cy parê z komory pieca, umo¿liwiaj±cy szybkie pozbycie siê wilgotno¶ci uwolnionej z pieczonego produktu, a tak¿e tej pozosta³ej po stosowaniu systemu wytwarzania pary, - system pozwalaj±cy na ustawienie minimum 5 odrêbnych czasów dla ró¿nych potraw przygotowywanych w tym samym ¶rodowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja), - system pozwalaj±cy uzyskaæ powtarzalno¶æ wypieków, niezale¿nie od wielko¶ci wsadu; gwarantuj±cy, ¿e produkt finalny bêdzie zawsze taki sam, kontroluj±cy temperaturê oraz rzeczywist± wilgotno¶æ wewn±trz komory i dostosowuj±cy j± tak aby by³a optymalna przy danym za³adunku pieca z wykorzystaniem sondy wielopunktowej rdzenia, - system zapewniaj±cy maksymalne bezpieczeñstwo i komfort w miejscu pracy poprzez obni¿anie i stabilizacjê temperatury obudowy pieca tak aby nie przekracza³a 60°C, - mo¿liwo¶æ zmiany kierunku obrotów wentylatora, co umo¿liwia uzyskanie równomiernych wypieków niezale¿nie od wielko¶ci wsadu, - wnêtrze pieca o¶wietlone diodami LED, - system myj±cy z mo¿liwo¶ci± uruchomienia programu p³ucz±cego w celu usuniêcia zapachów i smaków wcze¶niej przygotowywanych potraw, - wyposa¿ony w automatyczny zmiêkczacz wody - regeneracja odbywa siê automatycznie w cyklu logicznym, w którym system na podstawie poboru wody z ostatnich dni sam wyznacza dzieñ regeneracji o ustawionej godzinie, - wyposa¿ony w dwa wózki transportowe wjazdowe wykonane ze stali nierdzewnej o pojemno¶ci 20 x GN 1/1 ka¿dy - wózki, które po za³adowaniu pojemnikami GN z surowcem do obróbki termicznej wje¿d¿aj± do komory pieca i pozostaj± w niej podczas ca³ego procesu obróbki, - wyposa¿ony w 20 sztuk pojemników gastronomicznych wykonanych ze stali nierdzewnej GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 40 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm), przeznaczone do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ce wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, posiadaj±ce deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku; nie dopuszcza siê pojemników perforowanych lub z uchwytami, - wyposa¿ony w 10 litrów p³ynu przeznaczonego do mycia oferowanego pieca konwekcyjnego, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 2) Czê¶æ II zamówienia (kocio³ warzelny): a) Kocio³ warzelny gazowy w obudowie okr±g³ej spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u kot³a zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zasilany gazem ziemnym, - kocio³ w³a¶ciwy (p³aszcz wewnêtrzny i p³aszcz zewnêtrzny zbiornika) wykonany w ca³o¶ci ze stali nierdzewnej, - wszystkie pozosta³e elementy kot³a maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - wyposa¿ony w zabezpieczenie przeciwwyp³ywowe, zabezpieczenie przed przegrzaniem, zabezpieczenie przed cofaniem spalin, przerywacz ci±gu, armaturê bezpieczeñstwa przestrzeni miêdzyp³aszczowej, - przeznaczony do podgrzewania i gotowania produktów spo¿ywczych, - pojemno¶æ nominalna zbiornika warzelnego 300 dm3, - moc cieplna kot³a minimum 20 kW, - moc cieplna palnika minimum 30 kW, - z mo¿liwo¶ci± ogrzewania gotowanego produktu za pomoc± p³omienia przez p³aszcz wodny, z mo¿liwo¶ci± regulacji temperatury, medium grzewcze - woda, - wyposa¿ony w zamontowany zawór spustowy oraz dodatkowy zapasowy zawór spustowy, - wyposa¿ony w dodatkowy zapasowy wska¼nik ci¶nienia, - wyposa¿ony w dodatkowy, zapasowy zawór bezpieczeñstwa, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 3) Czê¶æ III zamówienia (sprzêt kuchenny): a) Stó³ kuchenny przy¶cienny spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1800 mm, g³êboko¶æ (D) 700 mm, wysoko¶æ (H) 850 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - konstrukcja spawana z blatem usztywnionym od spodu i rantem przy¶ciennym pozwalaj±cym zachowaæ higienê o wysoko¶ci minimum 35 mm na ca³ej d³ugo¶ci blatu, - wyposa¿ony w szafkê z drzwiami suwanymi na zespo³ach jezdnych i uchwytami drzwi niewystaj±cymi poza obrys sto³u, - z pó³k± wewnêtrzn± znajduj±c± siê za drzwiami suwanymi pod powierzchni± blatu, - osadzony na nogach z regulacj± wysoko¶ci, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. b) Termos gastronomiczny stalowy do p³ynów spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - pojemno¶æ 50 litrów (dopuszczalna ró¿nica pojemno¶ci: +/- 1 litr), - wykonany ze stali nierdzewnej, - podwójne ¶cianki izolowane specjalnym tworzywem lub pian±, - podwójna pokrywa izolowana specjalnym tworzywem lub pian± z uszczelk± odporn± na ¶cieranie, uchwytem i wentylem odprowadzaj±cym, eliminuj±cym podci¶nienie, - wyposa¿ony w kran, ergonomiczne uchwyty transportowe oraz minimum 6 zatrzasków trzymaj±cych pokrywê, - podstawa wykonana z elastycznego tworzywa zabezpieczaj±ca przed uszkodzeniami mechanicznymi zarówno termos jak i pod³ogê, umo¿liwiaj±ca stawianie termosów jeden na drugim. - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy instrukcjê obs³ugi w jêzyku polskim dostarczan± wraz z produktem, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 3 szt. c) Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 200 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm). - wykonany ze stali nierdzewnej, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - kompatybilny z pokryw± do GN 1/1 z uszczelk± wskazan± poni¿ej - ppkt d) - nie dopuszcza siê produktu perforowanego lub z uchwytami, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. d) Pokrywa do pojemnika gastronomicznego GN 1/1 spe³niaj±ca poni¿sze wymagania minimalne: - nowa - nieu¿ywana, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - kompatybilna z pojemnikiem gastronomicznym GN 1/1 ze stali nierdzewnej o wymiarach 530 mm x 325 mm, wskazanym powy¿ej - ppkt c), - wyposa¿ona w uszczelkê zapewniaj±c± szczelne zamykanie pojemnika GN 1/1, uchwyt i wentyl odpowietrzaj±cy - przeznaczona do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ca wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±ca deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. e) Podstawa do pojemników gastronomicznych GN - rega³ magazynowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, skrêcany do samodzielnego monta¿u, nogi z regulacj± wysoko¶ci, ³±czone do pó³ek za pomoc± ¶rub, - wyposa¿ony w minimum cztery perforowane pó³ki, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1400 mm, g³êboko¶æ (D) 600 mm, wysoko¶æ (H) 1800 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - maksymalne obci±¿enie ka¿dej pó³ki nie mniejsze ni¿ 55 kg - produkt spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. 2. Miejscem dostawy jest siedziba Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 3. Wykonawca zapewnia na w³asny koszt: - transport, roz³adunek, pod³±czenie do istniej±cej instalacji gazowej, elektrycznej i wodnej w pomieszczeniu kuchni w³a¶ciwej na parterze budynku, o którym mowa w pkt 2 oraz przeszkolenie personelu Zamawiaj±cego z obs³ugi przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/1) i pkt III/1/2) (dotyczy czê¶ci I i II przedmiotu zamówienia), - transport i roz³adunek przedmiotowych produktów, o których mowa w pkt III/1/3) do pomieszczenia magazynowego w siedzibie Zamawiaj±cego, o której mowa w pkt 2 (dotyczy czê¶ci III przedmiotu zamówienia)..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.12.12.00-8, 39.14.10.00-2, 39.14.11.00-3, 39.22.10.00-7, 39.22.11.30-7, 39.22.11.50-3, 39.31.20.00-2, 39.31.40.00-6, 42.21.41.00-0, 44.62.12.10-4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 14.10.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Szczegó³owy wymagany termin wykonywania zamówienia: od dnia 01 do 14 pa¼dziernika 2013r.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na sprzêt gastronomiczny wymieniony w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 2 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i w formie pisemnej powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego ze wskazaniem podstawy prawnej. 2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na sprzêt gastronomiczny wymieniony w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 2 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla Zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê. 3. W przypadku zmian, o których stanowi pkt 1 w trakcie obowi±zywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na sprzêt gastronomiczny wymieniony w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 2 do umowy, nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrze¿eniem pkt 1 i § 12 pkt 1 umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 16.08.2013 godzina 10:30, miejsce: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Piec konwekcyjno - parowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Piec konwekcyjno - parowy gazowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, - przed³u¿ony okres gwarancji - minimum 24 miesi±ce liczone od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u pieca Zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zapewniony przez Wykonawcê serwis - przegl±d techniczny gwarancyjny pieca po up³ywie ka¿dych 12 miesiêcy okresu gwarancyjnego, - zasilany gazem ziemnym, - jednokomorowy o pojemno¶ci 20 x GN 1/1, - obudowa zewnêtrzna oraz wszystkie elementy pieca maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - minimalna odleg³o¶æ miêdzy pólkami na pojemniki GN 1/1 - 65 mm, - minimalna moc gazowa 35kW, minimalna moc elektryczna 1,7kW, - zasilanie 230V + gaz, - automatyczny system mycia pieca, - elektroniczny panel sterowania z mo¿liwo¶ci± zapamiêtania minimum 90 programów, - automatycznie regulowana moc palnika gazowego, - system obiegu powietrza wewn±trz komory pieca, umo¿liwiaj±cy wymieszanie powietrza gwarantuj±ce równomiern± temperaturê wewn±trz pieca; system umo¿liwia wybranie jednej z minimum 5 prêdko¶ci obrotowych wentylatora, - system wytwarzania pary wewn±trz komory pieca gwarantuj±cy mo¿liwo¶æ natychmiastowej produkcji pary, - system usuwaj±cy parê z komory pieca, umo¿liwiaj±cy szybkie pozbycie siê wilgotno¶ci uwolnionej z pieczonego produktu, a tak¿e tej pozosta³ej po stosowaniu systemu wytwarzania pary, - system pozwalaj±cy na ustawienie minimum 5 odrêbnych czasów dla ró¿nych potraw przygotowywanych w tym samym ¶rodowisku (gotowanie, pieczenie lub regeneracja), - system pozwalaj±cy uzyskaæ powtarzalno¶æ wypieków, niezale¿nie od wielko¶ci wsadu; gwarantuj±cy, ¿e produkt finalny bêdzie zawsze taki sam, kontroluj±cy temperaturê oraz rzeczywist± wilgotno¶æ wewn±trz komory i dostosowuj±cy j± tak aby by³a optymalna przy danym za³adunku pieca z wykorzystaniem sondy wielopunktowej rdzenia, - system zapewniaj±cy maksymalne bezpieczeñstwo i komfort w miejscu pracy poprzez obni¿anie i stabilizacjê temperatury obudowy pieca tak aby nie przekracza³a 60°C, - mo¿liwo¶æ zmiany kierunku obrotów wentylatora, co umo¿liwia uzyskanie równomiernych wypieków niezale¿nie od wielko¶ci wsadu, - wnêtrze pieca o¶wietlone diodami LED, - system myj±cy z mo¿liwo¶ci± uruchomienia programu p³ucz±cego w celu usuniêcia zapachów i smaków wcze¶niej przygotowywanych potraw, - wyposa¿ony w automatyczny zmiêkczacz wody - regeneracja odbywa siê automatycznie w cyklu logicznym, w którym system na podstawie poboru wody z ostatnich dni sam wyznacza dzieñ regeneracji o ustawionej godzinie, - wyposa¿ony w dwa wózki transportowe wjazdowe wykonane ze stali nierdzewnej o pojemno¶ci 20 x GN 1/1 ka¿dy - wózki, które po za³adowaniu pojemnikami GN z surowcem do obróbki termicznej wje¿d¿aj± do komory pieca i pozostaj± w niej podczas ca³ego procesu obróbki, - wyposa¿ony w 20 sztuk pojemników gastronomicznych wykonanych ze stali nierdzewnej GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 40 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm), przeznaczone do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ce wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, posiadaj±ce deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku; nie dopuszcza siê pojemników perforowanych lub z uchwytami, - wyposa¿ony w 10 litrów p³ynu przeznaczonego do mycia oferowanego pieca konwekcyjnego, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 42.21.41.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 14.10.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Kocio³ warzelny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Kocio³ warzelny gazowy w obudowie okr±g³ej spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, kompletny - wyposa¿ony we wszelkie podzespo³y niezbêdne do u¿ytkowania urz±dzenia po pod³±czeniu do istniej±cej instalacji, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego (w miejscu monta¿u kot³a zamawiaj±cy zapewnia przy³±cze elektryczne, gazowe, wodne), - zasilany gazem ziemnym, - kocio³ w³a¶ciwy (p³aszcz wewnêtrzny i p³aszcz zewnêtrzny zbiornika) wykonany w ca³o¶ci ze stali nierdzewnej, - wszystkie pozosta³e elementy kot³a maj±ce kontakt z ¿ywno¶ci± wykonane ze stali nierdzewnej, - wyposa¿ony w zabezpieczenie przeciwwyp³ywowe, zabezpieczenie przed przegrzaniem, zabezpieczenie przed cofaniem spalin, przerywacz ci±gu, armaturê bezpieczeñstwa przestrzeni miêdzyp³aszczowej, - przeznaczony do podgrzewania i gotowania produktów spo¿ywczych, - pojemno¶æ nominalna zbiornika warzelnego 300 dm3, - moc cieplna kot³a minimum 20 kW, - moc cieplna palnika minimum 30 kW, - z mo¿liwo¶ci± ogrzewania gotowanego produktu za pomoc± p³omienia przez p³aszcz wodny, z mo¿liwo¶ci± regulacji temperatury, medium grzewcze - woda, - wyposa¿ony w zamontowany zawór spustowy oraz dodatkowy zapasowy zawór spustowy, - wyposa¿ony w dodatkowy zapasowy wska¼nik ci¶nienia, - wyposa¿ony w dodatkowy, zapasowy zawór bezpieczeñstwa, - spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, (w tym bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci), - posiadaj±cy: dokumentacjê techniczno - ruchow± (DTR) w jêzyku polskim, kartê gwarancyjn± w jêzyku polskim oraz deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczone wraz z urz±dzeniem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 44.62.12.10-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 14.10.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Sprzêt kuchenny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: a) Stó³ kuchenny przy¶cienny spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1800 mm, g³êboko¶æ (D) 700 mm, wysoko¶æ (H) 850 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - konstrukcja spawana z blatem usztywnionym od spodu i rantem przy¶ciennym pozwalaj±cym zachowaæ higienê o wysoko¶ci minimum 35 mm na ca³ej d³ugo¶ci blatu, - wyposa¿ony w szafkê z drzwiami suwanymi na zespo³ach jezdnych i uchwytami drzwi niewystaj±cymi poza obrys sto³u, - z pó³k± wewnêtrzn± znajduj±c± siê za drzwiami suwanymi pod powierzchni± blatu, - osadzony na nogach z regulacj± wysoko¶ci, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt. b) Termos gastronomiczny stalowy do p³ynów spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - pojemno¶æ 50 litrów (dopuszczalna ró¿nica pojemno¶ci: +/- 1 litr), - wykonany ze stali nierdzewnej, - podwójne ¶cianki izolowane specjalnym tworzywem lub pian±, - podwójna pokrywa izolowana specjalnym tworzywem lub pian± z uszczelk± odporn± na ¶cieranie, uchwytem i wentylem odprowadzaj±cym, eliminuj±cym podci¶nienie, - wyposa¿ony w kran, ergonomiczne uchwyty transportowe oraz minimum 6 zatrzasków trzymaj±cych pokrywê, - podstawa wykonana z elastycznego tworzywa zabezpieczaj±ca przed uszkodzeniami mechanicznymi zarówno termos jak i pod³ogê, umo¿liwiaj±ca stawianie termosów jeden na drugim. - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy instrukcjê obs³ugi w jêzyku polskim dostarczan± wraz z produktem, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 3 szt. c) Pojemnik gastronomiczny GN 1/1 spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - GN 1/1 o wymiarach: szeroko¶æ (W) 530 mm x g³êboko¶æ (D) 325 mm x wysoko¶æ (H) 200 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 2 mm). - wykonany ze stali nierdzewnej, - przeznaczony do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - kompatybilny z pokryw± do GN 1/1 z uszczelk± wskazan± poni¿ej - ppkt d) - nie dopuszcza siê produktu perforowanego lub z uchwytami, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. d) Pokrywa do pojemnika gastronomicznego GN 1/1 spe³niaj±ca poni¿sze wymagania minimalne: - nowa - nieu¿ywana, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - kompatybilna z pojemnikiem gastronomicznym GN 1/1 ze stali nierdzewnej o wymiarach 530 mm x 325 mm, wskazanym powy¿ej - ppkt c), - wyposa¿ona w uszczelkê zapewniaj±c± szczelne zamykanie pojemnika GN 1/1, uchwyt i wentyl odpowietrzaj±cy - przeznaczona do kontaktów z ¿ywno¶ci±, spe³niaj±ca wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±ca deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 4 szt. e) Podstawa do pojemników gastronomicznych GN - rega³ magazynowy spe³niaj±cy poni¿sze wymagania minimalne: - nowy - nieu¿ywany, z okresem gwarancji minimum 12 miesiêcy liczonym od dnia podpisania przez strony umowy protoko³u odbioru sprzêtu gastronomicznego, - wykonany ze stali nierdzewnej, skrêcany do samodzielnego monta¿u, nogi z regulacj± wysoko¶ci, ³±czone do pó³ek za pomoc± ¶rub, - wyposa¿ony w minimum cztery perforowane pó³ki, - o wymiarach: szeroko¶æ (W) 1400 mm, g³êboko¶æ (D) 600 mm, wysoko¶æ (H) 1800 mm (dopuszczalne ró¿nice ka¿dego z wymiarów: +/- 20 mm), - maksymalne obci±¿enie ka¿dej pó³ki nie mniejsze ni¿ 55 kg - produkt spe³niaj±cy wszystkie wymagania dotycz±ce higieny i bezpieczeñstwa, - posiadaj±cy deklaracjê zgodno¶ci w jêzyku polskim lub przet³umaczon± na jêzyk polski je¿eli zosta³a ona sporz±dzona w innym jêzyku, dostarczon± wraz z produktem, - jednostka miary sztuka, ilo¶æ 1 szt..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.12.12.00-8, 39.14.10.00-2, 39.14.11.00-3, 39.22.10.00-7, 39.22.11.30-7, 39.22.11.50-3, 39.31.20.00-2, 39.31.40.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 14.10.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.