eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tarnów › Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-18

Tarnów: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS
Numer ogłoszenia: 318557 - 2008; data zamieszczenia: 18.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie , ul. Szpitalna 53, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 6888-667, 6888-668, faks 0-14 6888-666.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.okay.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa Gminy Miasta Tarnowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: wg CPV:03142500, 03212100, 03311000, 15100000,15500000, 15800000 W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Zadanie nr 1 - Mąki i kasze Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki, Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie Zadanie nr 6 - Drób i podroby. Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce Zadanie nr 10 - Jajka Definicje: - Mąki i kasze- produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników (chrząszcze, larwy motyli), opakowania nieuszkodzone. Opakowania jednostkowe 1 kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu. - Pieczywo świeże-wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę, skład surowcowy i datę przydatności do spożycia. - Przyprawy i używki-produkty suche, niezawilgocone, opakowania nieuszkodzone. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pozostałe produkty spożywcze- opakowania produktów, czyste, nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Zachowane terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Mleko i produkty mleczarskie- wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Drób i podroby świeże- produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Mięso, wędliny i wyroby drobiowe świeże -produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Ryby i produkty rybne- wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. - Warzywa i owoce-produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Jaja świeże -klasa A o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego (załącznik nr 1do nr 10 do siwz), który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiającego telefonicznie, fax lub e-mail na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów z zadań: nr 2 -(Pieczywo) ; nr 5 - (Mleko i produkty mleczarskie) muszą odbywać się w dni robocze od poniedziałku do soboty w wyznaczonych godzinach. Zadanie nr 1 - Mąki i kasze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 2 - Pieczywo świeże -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-730 Zadanie nr 3 - Przyprawy i używki -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 4 - Pozostałe produkty spożywcze -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 5 - Mleko i produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu w godz.7-730 Zadanie nr 6 - Drób i podroby. -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 7 - Mięso , wędliny i wyroby drobiowe -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 8 - Ryby i produkty rybne -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 9 - Warzywa i owoce -dostawy 3 razy w tygodniu w godz.7-1430 Zadanie nr 10 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu w godz.7-1430 Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 03.21.21.00-1, 03.31.10.00-2, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Prowadzenie zarejestrowanej działalności gospodarczej w zakresie odpowiadającym treści składanej oferty. 2. Posiadanie doświadczenia w realizowaniu dostaw podobnych do zakresu objętego tym przetargiem i zakresem wskazanym w ofercie , potwierdzone pozytywnymi opiniami minimum 2-ch wybranych Odbiorców z okresu ostatnich 2-ch lat tj 2007 i 2008. 3. Posiadanie zorganizowanego zaplecza potrzebnego do prowadzenia działalności. 4. Dysponowanie pracownikami i środkami transportu właściwymi dla wykonania opisanego zakresu dostaw. 5. Wdrożenie w praktyce u siebie procedury HACCP wymaganej ustawą z dnia 11.05.2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2001 nr.63 poz.634 z pzn.zm). 6. Uregulowane zobowiązania na ubezpieczenia społeczne i zobowiązania wobec organów podatkowych. 7. Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie tej części zamówienia , której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom . Ocena spełnienia tych warunków nastąpi poprzez komisyjne porównanie oferty z wymaganiami w siwz i odnotowaniem w protokole z postępowania czy oferta spełnia lub nie spełnia wymagania siwz..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W ofercie należy zamieścić n.w. oświadczenia i dokumenty: 1. Oświadczenia zgodnie z art. 22 i 24 ustawy o Prawo Zamówień Publicznych 2. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z treścią specyfikacji istotnych warunków zamówienia, nie wnosi co do niego zastrzeżeń i akceptuje ogólne warunki umowy ujęte w niniejszej siwz.- wg wzoru (Oświadczenie nr 2) 3. Oświadczenie Wykonawcy, że nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub, że uzyskał zgodę na odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności.-wg wzoru (Oświadczenie nr 3) 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert). 5. Wykaz wykonanych w okresie ostatnich dwóch lat dostaw, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw tym stanowiących przedmiot zamówienia opisany w niniejszym siwz i odniesiony do zakresu zadeklarowanego w ofercie , z podaniem: zakresu i wartości dostaw, daty i miejsca ich wykonania oraz przestawienie dokumentu potwierdzającego należyte wykonanie dostawy w okresie obowiązywania umowy. 6. Jeżeli ofertę podpisuje ktoś inny niż osoby wymienione w rejestrze w ofercie muszą być załączone dokumenty wymagane odpowiednio; kodeksem cywilnym lub kodeksem spółek handlowych - właściwe dla rodzaju umocowania. 7. Oświadczenie wykonawcy, że wdrożył u siebie procedury HCCP określone ustawą o warunkach żywienia ( Dz.U z 2001 r nr. 63 poz.634 z pzm.)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.okay.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego, p.23, w godz. 8.00-14.00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2008 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego, p.23.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mąki i kasze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Kasza gryczana Kg 50 2 Kasza gryczana /100g x 4/ Kg 10 3 Kasza jęczmienna kg. 320 4 Kasza jęczmienna/100g x 4/ Kg 20 5 Kasza manna Kg 156 6 Mąka kartoflana kg. 80 7 Mąka krupczatka kg. 10 8 Mąka pszenna poznańska typ.500 kg. 1 750 9 Płatki kukurydziane 1000g kg. 100 10 Płatki owsiane kg. 272 11 Płatki zbożowe z miodem 250g Kg 60 12 Ryż /100g x 4/ kg. 135 13 Ryż brązowy Kg 200 14 Ryż brązowy/100g x 4/ Kg 20 15 Ryż długoziarnisty kl.I kg. 410.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Bułka tarta kg. 215 2 Bułka zwykła 0,10 kg Szt. 28 920 3 Chałka drożdżowa 0,50kg kg. 618 4 Chleb graham 0,80kg niekrojony Szt. 4 850 5 Chleb pszenno-żytni 1,20kg niekrojony Szt. 4 060 6 Chleb pszenny 1,20kg niekrojony Szt. 4 650 7 Drożdżówka z kakao 100g Szt. 650 8 Drożdżówki z ciasta francuskiego 100g z serem Szt 400 9 Drożdżówki ze serem 100g Szt. 1 220 10 Keks z bakaliami Kg 50 11 Murzynek z serem Kg 50 12 Pączki 100g z marmoladą Szt. 840 13 Rogale z masą czekoladową 100g Szt 700 14 Rogale z konfiturą z róży 100g Szt 700 15 Weki 0,4 kg Szt. 5 030.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przyprawy i używki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Bazylia w proszku 10g Szt 24 2 Budyń 38g b.cukru kg. 285 3 Bulion drób. w kostkach 10g Szt 2 200 4 Cukier biały kryształ kt.2 kg. 4 260 5 Cukier puder kg. 170 6 Cukier waniliowy 32g Szt. 700 7 Cynamon 20g Szt. 50 8 Czekolada 0% cukru 80g Szt. 70 9 Czekolada mleczna 100g Szt. 300 10 Drożdże w kostkach kg. 10 11 Gałka muszkatołowa mielona 20g Szt. 40 12 Grzyby suszone -podgrzybek, mieszane kg. 2 13 Herbata ekspresowa w torebkach 100szt równoważna jak herbata Lipton op. 3 14 Herbata czarna granulowana równoważna jak herbata Saga kg. 110 15 Imbir mielony 15g Szt. 20 16 Kakao ekstra ciemne kg. 37 17 Kawa rozpuszczalna (2 w 1)10g Szt 50 18 Kawa rozpuszczalna (3 w 1) 18g Szt 100 19 Kawa zbożowa rozpuszczalna150g kg. 32 20 Keczup 450g łagodny kg. 45 21 Kisiel 40 g b.cukru kg. 30 22 Kminek 20g Szt. 112 23 Przyprawa do potraw równoważna jak przypawa Kucharek kg. 260 24 Kukurydza konserwowa 400g Szt 20 25 Kwasek cytrynowy 50g Szt. 290 26 Liść laurowy 10 g Szt. 154 27 Przyprawa do zup w płynie równoważna jak przyprawa Winiary L 440 28 Majeranek 10g Szt. 91 29 Majonez 850g kg. 250 30 Majonez light ( niskotłuszczowy)250g Kg 100 31 Mak kg. 7 32 Makaron z mąki makaronowej pszennej równoważny jak makaron Lubelski. kg. 877 33 Miód naturalny 25g Szt 8 720 34 Musztarda kg. 132 35 Ocet spirytusowy 0,50 l 10% L 28 36 Oregano w proszku 10g Szt 10 37 Papryka mielona słodka 20g Szt. 330 38 Pieprz czarny mielony 20g Szt. 504 39 Proszek do pieczenia 36g Szt. 150 40 Przyprawa curry 20g Szt 10 41 Przyprawa do drobiu 20g Szt. 106 42 Soki owocowe 2 litrowe w kartonach Szt 50 43 Sól czosnkowa 40g Szt. 720 44 Sól jodowana kg. 360 45 Suchary 290g op. 10 46 Susz owocowy . kg. 6 47 Śliwki kalifornijskie wędzone kg. 1 48 Woda mineralna 1,5l gazowana Szt 50 49 Ziele angielskie 15g Szt. 76.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pozostałe produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Aromaty do ciast 10g Szt. 170 2 Bita śmietana w proszku 55g Szt. 553 3 Chrzan tarty 180g równoważny jak chrzan(Polonaise). kg. 93 4 Dżem bez cukru słodzony fruktozą 195g kg. 43 5 Dżem owocowy 25g Szt 6 040 6 Dżem niskosłodzony 280g kg. 80 7 Fasola szparagowa mrożona kg. 70 8 Galaretka owocowa 90g kg. 372 9 Groszek konserwowy 400g Szt. 490 10 Kalafior mrożony kg. 225 11 Kompot owocowy 0,9l z czarnej porzeczki lub wiśni Szt. 2 560 12 Koncentrat pomidorowy 30% równoważny jak koncentrat Pudliszki. kg. 225 13 Marmolada wieloowocowa twarda kg. 28 14 Ogórki konserwowe 0,9l Szt. 700 15 Olej z pierwszego tłoczenia równoważny jak olej Kujawski. l. 460 16 Oliwa z oliwek l. 3 17 Papryka konserwowa 0,9l Szt. 183 18 Pasztet drobiowy kremowy 131g Szt. 2 200 19 Pieczarki konserwowe 0,8l Szt. 162 20 Rodzynki kg. 12 21 Szynka drobiowa mielona 120g Szt. 700 22 Szynka wieprzowa mielona 120 g Szt. 1 100 23 Żelatyna 50g kg. 5.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko i produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Jogurt naturalny 175g Szt. 1 800 2 Jogurt naturalny 400g Szt 300 3 Jogurt owocowy 150g Szt. 7 660 4 Kefir 250 ml Szt. 1 260 5 Margaryna do pieczenia i smażenia równoważna jak Palma Murzynek 250g kg. 800 6 Masło ekstra świeże 200g zaw.tł . 82% ze śmietanki- bez dodatku tłuszczu roślinnego. kg. 1 560 7 Mleko 2% w op. 15L i 0,9l L 28 390 8 Ser biały półtłusty krajanka kg. 50 9 Ser biały tłusty krajanka kg. 1 940 10 Ser do chleba śmietankowy100g Szt 700 11 Ser homogenizowany 150g Szt. 4 000 12 Ser topiony 100g Szt. 1 170 13 Ser topiony typu Hochland-trójkątny 25g Szt 5 000 14 Ser żółty (gouda wędzony) kg. 85 15 Ser żółty (gouda) kg. 280 16 Serek typu bieluch 150g Szt. 700 17 Serek typu ostrowia 120g Szt. 1 350 18 Śmietana 18% w kubkach plastikowych kg. 1 000 19 Śmietana kremowa 30% kg. 5 20 Twarożek ziarnisty 200g Szt. 2 700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Drób i podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 2 Filet z indyka świeży z mięśnia piersiowego, bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 1 290 3 Filet z kurczaka szacowany świeży cała lub połowa piersi bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 230 4 Kurczaki świeże całe tusze wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 1 020 5 Udko/noga z kurczaka świeże , kość udowa łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 1 800 6 Wątroba drobiowa świeża -całe wątróbki bez pęcherzyków żółciowych, powierzchnia czysta, niepostrzępiona. Barwa jednolita, charakterystyczna dla tego produktu. kg. 374 7 Żołądki drobiowe świeże -całe żołądki wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa charakterystyczna dla tego rodzaju produktu. kg. 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso , wędliny i wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Baleron gotowany powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 110 Boczek gotowany parzony b/k- powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia oraz pozostałości kości. Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 105 Flaki wołowe całe płaty , gotowane. kg. 300 Karkówka b/k świeża-część zasadnicza wieprzowiny odcięta z odcinka szyjnego półtuszy. kg. 135 Kaszanka - wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym lub w osłonce sztucznej. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 190 Kiełbasa krakowska wieprzowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 96 Kiełbasa podwawelska batony w osłonkach naturalnych średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyrób umiarkowanie słony. Kg 130 Kiełbasa szynkowa- wieprzowa batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 365 Kiełbasa toruńska batony w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników. Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 134 Kiełbasa wiejska batony w osłonkach naturalnych średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyczuwalne przyprawy: pieprz, czosnek. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 200 Kiełbasa żurkowa parzona, batony w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dobre związanie składników. Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 90 Kiełbasa żywiecka batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony kg. 76 Kości wieprzowe pokrzepowe klasa I. kg. 1 560 Łopatka wieprzowa b/k świeża -część zasadnicza wieprzowiny bez fałdu skóry, kości i bez tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 780 Mortadela batony w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła, elastyczna, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 50 Parówka cienka drobiowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 550 Parówka gruba wieprzowa -batony w osłonkach naturalnych lub sztucznych o wadze jednej sztuki 100g. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 223 Pasztet pieczony z indyka -wyrób w foremkach aluminiowych o wadze 500g, zapieczony. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 117 Polędwica drobiowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 199 Polędwica wieprzowa sopocka -wędzony schab bez kości o barwie charakterystycznej dla wyrobu / kolor złoty/. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 280 Rolada drobiowa nadziewana farszem drobiowym z przyprawami. Konsystencja ścisła , plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 140 Salceson domowy-wieprzowy wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 70 Salceson drobiowy -wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. kg. 65 Schab b/k świeży -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 150 Schab pieczony, wyrób wędzony, parzony, zapiekany. Wyprodukowany z peklowanego schabu wieprzowego konsystencja soczysta. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. Kg 160 Słonina bez skóry Wyrób barwy białej o grubości powyżej 2cm. kg. 150 Szynka wieprzowa parzona. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 170 Szynka pieczona -wyrób zapiekany w foremkach. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. . kg. 177 Szynka z indyka - batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 170 Wołowina b/k świeża-mięso uzyskane z części udźca, bez kości i tłuszczu .Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 544 Żeberka wieprzowe świeże klasa I .Słonina całkowicie odcięta. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby i produkty rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Filet z pangi mrożony metodą ( shatter pack). kg. 645 Filet z dorsza mrożony metodą (shatter pack). Kg 100 Filet z mintaja mrożony metodą ( shater pack). kg. 185 Filet z miruny mrożony metodą (shatter pack). Kg 100 Karp żywy (waga od 1,20kg-1,50kg) kg. 40 Makrela w oleju 175g Szt 344 Makrela w pomidorach 175g Szt 344 Ryba wędzona - makrela kg. 144 Sałatka delikatesowa ze śledziem w opakowaniach 3kg .Min zawartość ryb.:25% Szt 30 Sałatka tatarska ze śledziem w opakowaniach 3kg. Min. zawartość ryb :30%. Szt 20 Szprot w pomidorach 175g Szt 344 Śledzie marynowane z cebulą po wiejsku , w oleju. Zawartość śledzia min, 80%.Opakowanie 2,50kg lub 4kg. kg. 170.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen ( w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Arbuzy -sezon kg. 280 Banany kg. 300 Borówki -sezon kg. 105 Brokuły -sezon Szt 160 Brzoskwinie-sezon kg. 180 Buraki ćwikłowe kg. 1 236 Cebula kg. 620 Cytryny kg. 2 000 Czereśnie -sezon kg. 27 Czosnek kg. 16 Fasola (Jaś)suszona kg. 130 Fasola szparagowa -sezon kg. 110 Groch (krakowiak) kg. 3 Groch omielany kg. 15 Gruszki -sezon kg. 50 Jabłka klasa I kg. 7 950 Kalafior -sezon Szt. 250 Kalarepa-sezon Szt. 50 Kapusta biała kg. 500 Kapusta czerwona kg. 90 Kapusta kiszona kg. 935 Kapusta pekińska Szt. 304 Kapusta włoska kg. 200 Koper zielony w pęczkach Szt. 1 150 Maliny -sezon Kg 50 Mandarynki kg. 756 Marchew kg. 3 590 Morele-sezon kg. 18 Natka pietruszki w pęczkach Szt. 1 050 Nektarynki-sezon kg. 250 Ogórki kiszone kg. 156 Ogórki zielone -sezon kg. 310 Papryka czerwona świeża-sezon kg. 10 Pieczarki świeże kg. 137 Pietruszka korzeń kg. 780 Pomarańcze kg. 100 Pomidory -sezon kg. 730 Pory kg. 103 Porzeczki czarne -sezon kg. 28 Rzodkiewka w pęczkach-sezon Szt. 220 Sałata zielona -sezon Szt. 200 Seler korzeń kg. 1 140 Szczypiorek w pęczkach Szt. 1 254 Śliwki-węgierka -sezon kg. 368 Truskawki -sezon kg. 453 Winogrona kg. 200 Wiśnie -sezon kg. 174 Ziemniaki jadalne kg. 14 520.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen ( w miesiącach) - 20

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy Jajka wielkość ( L) Szt. 40 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Okres stałości cen (w miesiącach) - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.