eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Janowice Wielkie › Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-10

Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ
Numer ogłoszenia: 295350 - 2012; data zamieszczenia: 10.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: zpir.sisco.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie podzielone jest na 13 pakietów. Pakiet Nr 1 : mięso, produkty mięsne, wędliny - 15 110000-2; 15131131-2 ; Pakiet Nr 2 : warzywa, owoce i ziemniaki - 15 300000-1 ;15 310000-4 Pakiet Nr 3 : produkty mleczarskie i margaryna -15 412000-9 ;15 511700-0; Pakiet Nr 4 : produkty zbożowe i odżywki - 15 613300-1 Pakiet Nr 5 : herbata ,kawa - 15 863000-5 ; 15 861000-1 Pakiet Nr 6 : woda mineralna - 15 981000-8 : 15 512100-1 ; 15 540000-5 Pakiet Nr 7 :przyprawy kuchenne, warzywa suszone - 15 871000-4 Pakiet Nr 8 :owoce suszone -15 332410-1 Pakiet Nr 9 : ryby i przetwory rybne -15 222000-0 ;15 240000-2 Pakiet Nr 10 : warzywa mrożone - 15331170-9 Pakiet Nr 11 : dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe -15 331400-1; 15 332290-3 Pakiet Nr 12 : cukier - 15 831000-2 Pakiet Nr 13 : wyroby piekarskie o wydłużonej trwałości -15 820000-2 Szczegółowy opis artykułów żywnościowych i ilości zamieszczony jest w załącznikach pakietowych do oferty..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.41.20.09-, 15.51.17.00-0, 15.61.33.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1, 15.98.30.00-8, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.87.10.00-4, 15.33.24.10-1, 15.22.20.00-0, 15.24.00.00-2, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.83.10.00-2, 15.82.00.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art. 22 ust 1 ustawy Pzp. i złożą ośiadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy spełniają warunki o których mowa w art. 22 ust 1 ustawy Pzp. i złożą oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z art.22 ust.1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : posiadają transport dostosowany do przewozu art. spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniającym utrzymanie właściwej jakości, i złożą stosowne oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpir.sisco.pl ; zakładka -informacje -przetargi 2012r.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ ul.Świerczewskiego 12 58-520 Janowice Wielkie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ ul.Świerczewskiego 12 58-520 Janowice Wielkie - administracja - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso,produkty mięsne wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kurczak świeży -1400 kg; karczek z/k - 1300 kg;mięso mielone - 770 kg;schab z/k - 30 kg; kiełbasa jarmarczna- 100 kg; kiełbasa szynkowa-140 kg;kiełbasa podwawelska -600 kg; kiełbasa żywiecka -140 kg;kiełbasa biała-50 kg;mortadela -100 kg pieczeń rzymmska-240 kg; szynka wieprzowa -140 kg;parówka śląska -600 kg; pasztetowa - 170 kg salceson -340 kg;szynka indycza -140 kg;wątroba wieprzowa-150 kg;pasztet z drobiu -1300 kg słonina -400kg; boczek wiedziony -10 kg; udko z kurczaka -30 kg;szynka tyrolska -100 kg;blok mięsny -140 kg; szynka konserwowa -140 kg pasztet zapiekany -170 kg kości wędzone -20 kg porcja rosołowa -300 kg; szynka wieprzowa gotowana- 200 kg;mortadela z warzywami -100 kg;kiełbasa myśliwska-30 kg;piersi z kurczaka -200 kg;żeberka -100 kg;kiełbasa ślaska-100 kg;łopatka- 80 kg; schab po cygańsku -80 kg; baleron - 80 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa, owoce ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: buraki czerwone - 1600 kg;cebula-400 kg;marchew -2100 kg; pietruszka korzeń-20 kg; seler - korzeń -20 kg; kapusta biała -960 kg;kapusta czerwona-570 kg;kapusta pekińska-50 kg; pory- 20 kg;fasola ziarno -380 kg;groch ziarno -53 kg; ogórki świeże -500 kg; pomidory -300 kg;pietruszka zielona--450 p. ;sałata - 1000 szt; koper zielony -500p.; szczypiorek -450 p.rzodkiewka -600p.;jabłka -400kg; banany- -100kg; pomarańcze -50 kg; kapusta kiszona - 720 kg; ogórki kiszone -820 kg; ziemniaki 19000 kg; papryka czerwona -20 kg; pieczarki -20 kg;botwina- 40 p.; kalafior -100 szt.; fasola szparagowa -20 kg; brokuły -20 kg; cytryny -10 kg; szpinak- 10 kg;czarna rzepa -100kg;biała rzodkiew -100kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 15.33.14.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie i margaryna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko w proszku -430 kg; śmietana -500l; masło mix - 900 kg; jogurt -1000 szt.; ser topiony - 330kg;ser twardy - 480 kg; ser biały -380kg; serki smakowe -100szt.; margaryna - 100kg; ser wędzony - 50 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-1, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka pszenna - 1000 kg;kasza jęczmienna -500kg;kasza manna - 250 kg;ryż -620kg; płatki kukurydziane -250kg; płatki owsiane górskie -250kg; makarony -650kg; makaron zacierka -50kg;kleik ryżowy - 5 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.85.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Herbata,kawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: herbata-37 kg; kawa zbożowa - 10kg; kawa rozpuszczalna - 2kg; kawa mielona - 2 kg; herbata ekspresowa -4 szt; mleko zagęszczone niesłodzone - 10 szt.;kakao - kg 10; herbata owocowa - 10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: woda mineralna niegazowana- 600 szt. woda mineralna gazowana - 600 szt. soki owocowe - 20 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przyprawy kuchenne, warzywa suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha -10 kg, koperek suchy - 4kg; szczypiorek suchy - 1 kg; czosnek granulowany - 2kg; musztarda - 240 kg;majeranek - 2kg;przyprawa do zup w płynie - 8kg; papryka mielona słodka - 2kg; pieprz naturalny mielony- 8kg; pieprz ziołowy - 8 kg; sól kuchenna - 400kg; liść laurowy - 4 kg; ziele angielskie - 4 kg; kwasek cytrynowy - 6kg;jarzynka - 80kg; majonez- 50kg; kminek - 2kg; cukier waniliowy - 10szt.proszek do pieczenia - 10 szt.; żelatyna wieprzowa - 2kg; aromaty - 10 szt.; zioła prowansalskie - kg 5..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Owoce suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: rodzynki - 2kg; śliwki suszone - 1 kg; mieszanka owocowa 1 kg; mak -6kg; grzyby suszone - 5kg; mieszanka bakaliowa -1kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryba mrożona - 300kg; śledź - 20 kg; ryba wędzona - 40 kg; paprykarz szczeciński - 40 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.23.40.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mieszanka warzywna - 20kg; kalafior - 20kg; fasola szparagowa - 20kg; brokuły -20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dżemy, warzywa przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem wysoko słodzony - 150 kg; dżem nisko słodzony - 100kg; kompot -750kg; ketchup -330kg;koncentrat pomidorowy - 110kg; ogórek konserwowy -500kg; groszek konserwowy - 100kg; kukurydza konserwowa -100kg; chrzan tarty biały -300kg olej rzepakowy -600l; ocet -50l; sałatka szwedzka - 20kg; sałatka babuni -20kg; sałatka z czerwonej kapusty -20kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier -1500kg; cukier puder -2kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suchary zwykłe, herbatniki, wafle.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.