Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-10-27
Wołów: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie
Numer ogłoszenia: 286296 - 2015; data zamieszczenia: 27.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów , ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 71 37 58 100 wew. 604, faks 71 37 58 200.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych na rzecz Zakładu Karnego w Głogowie oraz Zakładu Karnego w Wołowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy D/Kw-220/11/15.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.33.11.42-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/11/15
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/11/15
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/11/15
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/11/15
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 13 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/11/15
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Termin płatności - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, oraz określa warunki tych zmian: Wzrost ceny może nastąpić raz na trzy miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę, publikowanego w Monitorze Polskim
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul.Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.11.2015 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Wołowie, 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: 1. Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 4500 kg; 2. Dżem truskawkowy PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 100 kg; 3. Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1250 kg; 4. Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 750 kg; 5. Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 2500 kg; 6. Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1600 kg; 7. Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 1200 kg; 8. Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2650 kg; 9. Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2650 kg; 10. Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2650 kg; 11. Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 600 kg; 12. Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 800 kg; 13. Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 950 kg; 14. Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 3200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2, 15.33.11.35-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy: 1. Miód naturalny płynny - PN-88/A-77626 - 150 kg; 2. Budyń waniliowy / bez cukru / PN-A-94051 - 300 kg; 3. Kawa zbożowa - PN-ISO 3509:1994 - 500 kg; 4. Herbata granulowana - PN-ISO 3720:1997 - 600 kg; 5. Przyprawa w płynie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 3200 l; 6. Pieprz czarny mielony - PN-A-86962:1997/Az1:2002 - 150 kg; 7. Pieprz ziołowy - PN-A-86952:1997/Az1:2002 - 100 kg; 8. Papryka mielona słodka - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 50 kg; 9. Papryka mielona ostra - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 80 kg; 10. Liść laurowy - BN-67/8132-10 - 20 kg; 11. Ziele angielskie - BN-67/8132-14 - 20 kg; 12. Majeranek - PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 80 kg; 13. Czosnek granulowany - PN-72/A-77603 - 80 kg; 14. Ocet spirytusowy 10 % - PN-A-79733:1996/Az1:1999 - 950 l; 15. Sól jadalna jodowana warzona - PN-C-84081-2:1998 - 4700 kg; 16. Koperek zielony suszony - PN-72/A-77603 - 30 kg; 17. Przyprawa do potraw - PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 500 kg; 18. Sos pieczarkowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 300 kg; 19. Sos pieczeniowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 300 kg; 20. Rosół jarzynowy w proszku - PN-A-75980:1997 - 200 kg; 21. Zupa pieczarkowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 520 kg; 22. Cynamon mielony - BN-68/8132-09 - 15 kg; 23. Ketchup łagodny - PN-A-86951:1997 - 1500 kg; 24. Musztarda - PN-A-86964:2002 - 1700 kg; 25. Woda mineralna niegazowana - PN-A-79034/A1:1997 - 2500 l; 26. Cukier biały - PN-A-74850:1996 - 12700 kg; 27. Suchary bezcukrowe - PN-A 74126:1998 - 130 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż, makarony oraz produkty sojowe: 1. Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 10000 kg; 2. Kasza manna - PN-88/A-74036 - 2000 kg; 3. Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 9700 kg; 4. Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 9200 kg; 5. Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 100 kg; 6. Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 14000 kg; 7. Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 1500 kg; 8. Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 1050 kg 9. Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 700 kg; 10. Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 700 kg; 11. Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 250 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7, 15.85.11.00-9, 15.31.30.00-5, 15.89.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 2700 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kwaszonki: 1. Kapusta kwaszona - PN-72/A-77700 - 18000 kg; 2. Ogórki kwaszone - PN -A- 77701:1997 - 6900 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: 1. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 200 kg; 2. Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 3300 kg; 3. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2400 kg; 4. Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin płatności - 5
INNE PRZETARGI Z WOŁOWA
- Przeprowadzenie robót budowlanych (adaptacji) w Zespole Szkół Zawodowych w Brzegu Dolnym oraz w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego
- Koszenie pasa drogowego dróg wojewódzkich na terenie powiatu wołowskiego w roku 2024
- Odbiór, transport i utylizacja odpadów medycznych przez okres 12 miesięcy
więcej: przetargi w Wołowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
- Sukcesywne dostawy w II półroczu 2024 r. artykułów spożywczych do Przedszkola nr 376 mieszczącego się w Warszawie, przy ulicy Admiralskiej 17
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- "Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju"
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2 w Chorzowie, ul. Sportowa 4 - I/2024
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.