eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Giżycko › DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH DO JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BĘDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-30

Giżycko: DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH DO JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BĘDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU
Numer ogłoszenia: 282791 - 2013; data zamieszczenia: 30.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 248445 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 4352, ul. Nowowiejska 20, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 46 02, faks 87 429 46 41.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Obrona.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH DO JEDNOSTEK WOJSKOWYCH BĘDĄCYCH NA ZAOPATRZENIU JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne dostarczanie produktów garmażeryjnych chłodzonych do jednostek wojskowych, w asortymencie i ilościach przedstawionych w pkt 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do siwz. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Asortyment i ilości przedstawia poniższa tabel Jednostka Wojskowa 4352 Giżycko ul. Nowowiejska 20 , 11-500 Giżycko Lp. Nazwa produktu Jm Magazyn Bemowo Magazyn Orzysz Magazyn Węgorzewo Magazyn Gołdap Magazyn Giżycko Łączna ilość na 2014r 1Gołąbki z mięsem kg 120 120 2Gulasz wołowy kg 120 40 15 40 40 255 3Gulasz wieprzowy kg 400 40 15 40 40 535 4Bigos kg 400 400 5Fasolka po bretońsku kg 400 40 25 40 40 545 6Kotlet z piersi kurczaka panierowany kg 120 120 7Kotlet schabowy panierowany kg 120 120 8Roladka z kurczaka parzona kg 200 200 9Kotlet de vollaile kg 200 200 10Pierogi z kapusta i grzybami kg 400 400 11Pierogi ruskie kg 400 400 12Pierożki z mięsem kg 600 600 13Kluski śląskie kg 200 40 5 20 40 305 14Kluski śląskie z mięsem kg 120 120 15Krokiety z mięsem kg 600 600 16Krokiety z kapustą i mięsem kg 800 800 17Naleśniki z serem kg 400 400 18Kopytka kg 800 40 5 20 40 905 Warunki dostawy: okres od 02.01.2014 do 31.12.2014r.; częstotliwość dostaw: 2x w miesiącu: od poniedziałku do czwartku w godz. 8.00 - 14.00; piątek 8.00 - 12.00; 4.3 dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty; zamawiający zastrzega sobie możliwość w formie pisemnej zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie; zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentów przewidzianych w umowie na inne asortymenty w niej przewidziane z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość całej umowy. Zmiana może dotyczyć rodzaju asortymentu, a także ich ilości; 4.6zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym rozdziale SIWZ. Prawo do kontroli tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN - EN ISO IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w każdym przypadku, jeżeli ocena jakości dostarczonych towarów dokonana laboratoria przywołane wyżej okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia; w szczególnie uzasadnionych przypadkach np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej, Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw przy niezmienności wartości umowy do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego; zamawiający powiadomi pisemnie Wykonawcę o zmianach, ze wskazaniem ich przyczyny, określeniem wymaganych ilości towaru do poszczególnych Odbiorców, częstotliwości dostaw oraz wskazaniem ewentualnie nowych Odbiorców, z konkretnym wskazaniem dnia, do którego będą zmiany obowiązywały. Warunki gwarancji i reklamacji: posiadanie wdrożonego systemu HACCP; wypełnienie deklaracji zgodności; protokół reklamacji. 6. Podstawy prawne: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.; PN-A-82102 Wyroby garmażeryjne - Pobieranie i przygotowanie próbek; PN-A-82107 Wyroby garmażeryjne - Badania organoleptyczne i fizyczne PN-A-82100 Wyroby garmażeryjne - Metody badań chemicznych PN-EN ISO 6579 Mikrobiologia żywności i pasz - Horyzontalna metoda wykrywania Salmonella spp; PN-EN ISO 6888-1 Mikrobiologia żywności i pasz - Horyzontalna metoda oznaczania liczby gronkowców koagulazo-dodatnich (Staphylococcus aureus i innych gatunków) - Część 1: Metoda z zastosowaniem pożywki agarowej Baird-Parkera; 6.7Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.); 6.8Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.; 6.9Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych Dz. U. z 2009 r. nr 91, poz.740 z późn. zm.; 6.10Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 r. nr 232 poz. 1525 z późn. zm.; 6.11 Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 r. nr 137 poz. 966 z późn. zm.; rozporządzenia WE Nr 178 2002 Parlamentu Europejskiego i Rady dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności; rozporządzenia WE Nr 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych; 6.14 rozporządzenia WE Nr 1935 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80590EWG i 89109EWG; 7. Wykaz odbiorców i miejsca dostaw: Lp. Jednostka Wojskowa Miejsce dostaw 1.JW. 4352 ul. Nowowiejska 20 11-500 Giżycko tel.87 4294705 4294686 fax.87 4294708 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 3797 11-500 Giżycko ul. Al. Wojska Polskiego 1 tel.87 4294801 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 2098 Bemowo Piskie 12-230 Biała Piska ul. Kętrzyńskiego 1 tel(87 4372134 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 2568 11-601 Węgorzewo ul. Bema 7 tel.87 4295311 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 1460 12-250, Orzysz ul. Wojska Polskiego 33 tel.(87) 4371513 Magazyn żywnościowy na terenie JW. 4808 19-500, Gołdap ul. Partyzantów 33 tel.(87) 6156427 Wymagania stawiane Wykonawcy: Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie umowy, Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość dostaw, zgodność z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu umowy, Wymagana jest należyta staranność pryz realizacji umowy, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszej umowy, Wykonawca dostarczy przedmiot umowy własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadnianie będą wyłącznie przez ustanowionych przedstawicieli Zamawiającego i Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00 - Dania gotowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • J&H Olender Przetwórstwo Mięsne Spółka Cywilna Jan Olender, Hubert Olender, ul. sienkiewicza 12, Ełk, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 107473,70 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 112730,20

  • Oferta z najniższą ceną: 112730,20 / Oferta z najwyższą ceną: 112730,20

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.