eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszalin › Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i produktów podobnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-23

Koszalin: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i produktów podobnych.
Numer ogłoszenia: 282251 - 2008; data zamieszczenia: 23.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej , ul. J. Piłsudskiego 92, 75-902 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3452415, 3444062, fax. 094 3455374.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cos.strazgraniczna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i produktów podobnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa sałatek jarzynowych w ogólnej ilości do 4000 kg, warzyw mrożonych w ogólnej ilości do 3300 kg, mieszanek warzywnych mrożonych w ogólnej ilości do 7500 kg, warzyw konserwowych w ogólnej ilości do 19700 kg..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.80 - Warzywa tymczasowo zakonserwowane 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie 15.33.11.40 - Warzywa liściaste i kapustne 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 15.33.14.62 - Groch puszkowany 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.33.14.70 - Kukurydza słodka 15.33.14.25 - Przecier pomidorowy 15.33.14.50 - Oliwki przetworzone 15.33.11.31 - Fasola przetworzona 15.33.14.30 - Grzyby puszkowane 15.33.14.65 - Puszkowany szparag lekarski 15.33.11.33 - Groch dzielony .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium:

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają wszystkie niżej wymienione warunki: Warunek nr 1: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, Warunek nr 2: posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Warunek nr 3: znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełnienia powyższych warunków odbywać się będzie na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wymienionych w pkt IX SIWZ. W przypadku składania oferty wspólnej warunek nr 1 musi spełnić każdy z partnerów samodzielnie, natomiast nr 2 i nr 3 muszą spełniać oni łącznie..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Każdy z wykonawców składa oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ustawy. Każdy z wykonawców składa również wymienione poniżej dokumenty na potwierdzenie spełnienia powyższych warunków, czyli: 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunku nr 1 wymienionego w pkt VIII SIWZ, Wykonawca składa: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.); lub 2a) obowiązującą decyzję administracyjną właściwego państwowego powiatowego inspektora sa-nitarnego w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (podstawa prawna: art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225); lub 2b) decyzję administracyjną właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną dotychczas na podstawie art. 27 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 (podstawa prawna: art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225). 2. Ponadto, w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, każdy z Wykonawców składa: 1) certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu państwowej powiatowej inspekcji sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225); 2) zaświadczenie wystawione przez WIJHARS lub karta zgłoszenia poświadczona przez WIJHARS potwierdzające, ze prowadzona przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi została zgłoszona właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (podstawa prawna: art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. - Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cos.strazgraniczna.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba zamawiającego - budynek nr 3 , pokój nr 11..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.11.2008 godzina 10:30, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego mieszczącej się w Koszalinie przy ul. Piłsudskiego 92 - w Kancelarii Jawnej, czynnej w dni robocze w godzinach: 07:30 - 11:00 i 13:00 - 15:30..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa sałatek jarzynowych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa sałatki jarzynowej, sałatki z fasolą meksykańską, krajanki śledziowej po żydowsku, sałatki jarzynowej z szynką, sałatki jarzynowej ze śledziem łagodnej, sałatki jarzynowej z kurczakiem, sałatki jarzynowej z pieczarkami w ogólnej ilości do 4000 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.80-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw mrożonych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa kalafiorów mrożonych - różyczki, brokułów mrożonych - różyczki, fasolki szparagowaj całej - mrożonej, groszku zielonego mrożonego, brukselki mrożonej w ogólnej ilości do 3300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mieszanek warzywnych mrożonych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa groszku z marchewką mrożonego, mieszanki warzywnej mrożonej typ. królewska (kalafior, brokuły, marchewka), paprykowego trio (paski papryki czerwonej, żółtej, zielonej), mieszanki warzywnej mrożonej typ. Macedońska (marchew kostka głąbiki kalafiora, brokuły, groszek, fasola zielona cięta, fasola flażoletka), mieszanki warzywnej mrożonej typu włoskiego, mieszanki warzywnej mrożonej typu meksykańskiego w sosie, mieszanki warzywnej mrożonej typu chińskiego, mieszanki warzywnej- mrożonej, włoszczyzny krojonej w paski w ogólnej ilości do 7500 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa warzyw konserwowych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa ogórków konserwowych całych, szczawiu konserwowego, papryki konserwowej płaty (ćwiartki), sałatki szwedzkiej, surówki z czerwonej kapusty, groszku konserwowego, fasolki konserwowej szparagowej, kukurydzy konserwowej w puszcze, koncentratu pomidorowego 30%, chrzanu tartego w occie, kapusty kwaszonej, ogórków kwaszonych, oliwek bez pestek w zalewie, fasoli konserwowej czerwonej, pieczarek konserwowych, grochu łuskanego połówki, fasoli Jaś w ogólnej ilości do 19700 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.15.00-2, 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4, 15.33.14.62-3, 15.33.14.00-1, 15.33.14.70-2, 15.33.14.25-2, 15.33.14.80-5, 15.33.14.50-6, 15.33.11.31-4, 15.33.14.30-0, 15.33.14.65-4, 15.33.11.33-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.