eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Żydowo › Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Gębarzewie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-19

Żydowo: Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Gębarzewie.
Numer ogłoszenia: 277127 - 2013; data zamieszczenia: 19.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 238201 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Gębarzewie, Gębarzewo, 62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie, tel. 061 4292300, faks 061 4262453.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy przetworów mleczarskich do Zakładu Karnego w Gębarzewie..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w okresie jednego roku przetworów mleczarskich w następującej ilości i asortymencie: 1.Jogurt owocowy- (opak.150g) kg 350 2. Jogurt naturalny- (opak.150g) kg 235 3. Maślanka naturalna l 110 4. Mleko w proszku pełne kg 1500 5. Twarożek ziarnisty-(opak. 200g) kg 1950 6. Ser żółty twardy kg 130 7. Ser topiony- (opak.100g) kg 1450 8. Śmietana kwaśna 18% l 275 9. Twarożek homogenizowany smakowy- ( opak.150g-200g) kg 1300 10. Twaróg półtłusty kg 3150 11. Mix tłuszczowy do smarowania pieczywa (opak. 200-250g) kg 700 12. Ser smażony-(opak. do 200g) kg 1000 Jogurt owocowy Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie. Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu owocowego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. Jogurt naturalny Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu naturalnego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Maślanka naturalna Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności 1 l, winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie maślanki w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Mleko w proszku pełne Zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%. Wygląd: proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony o barwie lekko kremowej. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia mechaniczne, oznaki psucia, trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania. Okres przydatności do spożycia powinien wynosić 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie mleka w proszku w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, oraz terminu przydatności do spożycia. Nie dopuszcza się wyrobów zastępczych np. zabielaczy do lodów. Twarożek ziarnisty Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności 200 g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku ziarnistego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Ser żółty twardy Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, zanieczyszczenia mechaniczne, zdeformowane kształty Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe w kształcie bloku, wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego. Ser topiony Wygląd zewnętrzny - Opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka; Barwa i konsystencja - jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna Smak i zapach - charakterystyczny dla danego rodzaju dodatku, ze swoistym posmakiem topienia. Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o pojemności 100g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera topionego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. Nie dopuszcza się wyrobu seropodobnego. Śmietana kwaśna 18% Wygląd i barwa - płyn jednorodny, barwa jednolita od jasnokremowej do kremowej Konsystencja -płynna, gęstawa, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie śmietany kwaśnej w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju, oraz terminu przydatności do spożycia. Twarożek homogenizowany smakowy Smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubeczek o pojemności 150g-200g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku homogenizowanego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. Twaróg półtłusty Smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśny Barwa -biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze 200g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarogu w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia. Mix tłuszczowy do smarowania pieczywa - produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i mlecznych przeznaczony do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu mlecznego minimum 40%. Wygląd i barwa- jednostka starannie uformowana, barwa jednolita Konsystencja - jednolita, zwarta, smarowna Smak i zapach -mleczny, lekko tłuszczowy Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. kostki zdeformowane, roztopione Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze 200-250g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie mixu do smarowania w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia. Ser smażony -opakowanie jednostkowe o masie do 200g, wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością. Wygląd - żółta zbita, klejąca, rozciągająca się konsystencja Barwa - żółtawa Konsystencja - jednolita Smak i zapach -charakterystyczny dla sera smażonego Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. rozwodnienie Okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze 200-250g w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, zawartość tłuszczu,.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Wielobranżowa RAFPOL, ul. Romańska 74, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 101745,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 116454,45

  • Oferta z najniższą ceną: 107202,70 / Oferta z najwyższą ceną: 134621,77

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.