eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Radomsko › Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościachDziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-19

Radomsko: Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice
Numer ogłoszenia: 276983 - 2013; data zamieszczenia: 19.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 246497 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Piłsudskiego 34, 97-500 Radomsko, woj. łódzkie, tel. 44 683 28 41, faks 44 683 28 41.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice. 3.2 Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: a) Przygotowanie i dostawę posiłków, zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi w roku 2014 dla dzieci uczących się w Publicznych Zespołach Szkolno-Gimnazjalnych w Gminie Radomsko w miejscowościach: Dziepółć, Kietlin, Płoszów, Strzałków i Szczepocice. b) Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usług w dni nauki, począwszy od dnia 02.01.2014 r. do dnia 31.12.2014 r., chyba że podpisanie umowy nastąpi później, to od dnia następnego po dniu podpisania umowy, polegające na dostarczaniu posiłków codziennie przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem sobót, niedziel, dni świątecznych, dni wolnych od zajęć szkolnych oraz zorganizowanych wyjazdów (wycieczek). Z tytułu nierealizowania usługi w tych wyłączonych dniach, Wykonawca nie będzie występował do Zamawiającego z roszczeniem o zapłatę. Jadłospis powinien obejmować posiłki na przemian: pierwsze - drugie danie. Jeżeli w danym okresie jadłospis kończy się pierwszym daniem, to w następnym okresie rozpoczyna się od drugiego dania. c) Usługa będzie dotyczyć około 100 dzieci szkolnych i przedszkolnych, uczęszczających do Publicznych Zespołów Szkolno-Gimnazjalnych w: Dziepółci, Kietlinie, Płoszowie, Strzałkowie i Szczepocicach. Liczbę dzieci korzystających z dożywiania należy traktować orientacyjnie, może ona ulegać niewielkim wahaniom w ciągu całego okresu trwania realizacji zamówienia. Wahania są uzależnione od liczby dzieci, którym przyznano dofinansowanie na dożywianie w szkole jak i od obecności samych dzieci na zajęciach w poszczególnych dniach. Możliwy jest także zorganizowany wyjazd dzieci na wycieczki. Z tytułu, Wykonawca nie będzie występował do Zamawiającego z roszczeniem o zapłatę. d) Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia posiłków w ilości zgodnej z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego (dyrektorzy szkół). Zapotrzebowanie będzie składane telefonicznie codziennie do godziny 9.00. e) Godzinę dostarczenia posiłków uzgodni z Wykonawcą upoważniony do kontaktów przedstawiciel Zamawiającego (dyrektorzy szkół). f) Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt, w naczyniach jednorazowego użytku zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. g) Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych w okresie 10 dni żywieniowych i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Musi uwzględniać m.in.: mięso, ryby, owoce i warzywa. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. h) Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku. i) Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, w przedziale 50°-75°, proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. j) Zamawiający wymagać będzie od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci wymagających specjalnej diety (ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową oraz z innymi schorzeniami pokarmowymi). k) Posiłki mają być przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (j.t. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). l) Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wykonawca powinien przygotować posiłki o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe norm opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a zatwierdzonych przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. m) Wykonawca zapewnia przygotowanie, dostawę posiłków oraz odbiór i utylizację odpadów od Zamawiającego. n) Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli wykonywanego zamówienia. o) Szkoła przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których posiłki będą spożywane. p) Ceny posiłków przez czas trwania umowy nie podlegają zmianie. r) Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 7 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Specjalistyczny Zaklad Opieki Zdrowotnej Fel-Med Sp. z o.o., ul. Szpitalna 6, 92-207 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 83333,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 62856,00

  • Oferta z najniższą ceną: 62856,00 / Oferta z najwyższą ceną: 82134,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.