eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów Lubelski › Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 206.000 euro na dostawę artykułów spożywczych na zaopatrzenie stołówki szkolnej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-10

Tomaszów Lubelski: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 206.000 euro na dostawę artykułów spożywczych na zaopatrzenie stołówki szkolnej
Numer ogłoszenia: 272716 - 2009; data zamieszczenia: 10.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im.Jarosława Dąbrowskiego w Tomaszowie Lub. , ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6659015, faks 084 6659002.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http:www.zs4.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 206.000 euro na dostawę artykułów spożywczych na zaopatrzenie stołówki szkolnej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych na zaopatrzenie stołówki szkolnej przy Zespole Szkół Nr 4 w Tomaszowie Lubelskim przez okres 10 miesięcy z podziałem na części. Szczegółowy opis zawierają poszczególne zadania od nr 1 do nr 13.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00 - Produkty piekarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.85.10.00 - Produkty mączne 03.12.10.00 - Produkty ogrodnicze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.85.00.00 - Produkty z ciasta makaronowego 03.14.25.00 - Jaja 03.21.21.00 - Ziemniaki 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.87.12.60 - Sosy 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.11.20.00 - Drób .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Ze wzgledu na wartośc zamówienia wadium nie jest wymagane

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki wynikające z art. 22 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.) w szczególności Wykonawcy, który posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu w myśl postanowień art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.). Spełnienie warunków udziału w postępowaniu podlegać będzie ocenie Zamawiającego dokonywanej metodą -spełnia -nie spełnia- w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu : 1. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki zawarte w SIWZ oraz nie podlega wykluczeniu zgodnie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, podpisany przez osobę uprawnioną..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zs4.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 4 w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.08.2009 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Nr 4 w Tomaszowie Lubelskim ul. Żwirki i Wigury 7, 22-600 Tomaszów Lubelski pok. nr 6 (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły krojony 500 g-4 000 szt, Chleb razowy 500 g-350 szt, Bułka 100 g.-6 500 szt, Bułka tarta -150 kg, Placek Cebularz 100g. -550 szt, Drożdzówka 100 g - 550 szt, Pierożki z kaszą lub kapusta porcja nie mniej niż 120g -50 porcji, Pączki - 200 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MLEKO I JEGO PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spożywcze 2% tł. w opak. 1 l. - 1 500 l, Śmietana 18 % tł. L - 500 l, Masło ex .zawartość tł. 82,5% - 250 kg, Twaróg półtłusty 160 kg, Ser żółty minimum 45 % tłuszczu - 40 kg, Jogurty kubek 150 ml. - 250 szt, Serek homogenizowany - 200 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MIĘSO JADALNE SUROWCE RZEŹNE I WYROBY WĘDLINIARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso mielone wieprz-wołowe 350 kg, Łopatka wieprzowa b/ kośći 130 kg, Karkówka wieprzowa b.kości 210 kg, Schab wieprzowy b/kości 220 kg, Wątroba wieprzowa 50 kg, Żeberka wieprzowe 220 kg, Słonina 60 kg, Smalec 200 kg, Kości wieprzowe, 600 kg, Boczek wędzony parzony 100 kg, Baleron 50 kg, Kiełbasa grilowa 100 kg, Kiełbasa szynkowa 50 kg, Kiełbasa zwyczajna 50 kg, Kiełbasa krakowska 70 kg, Kiełbasa łopatkowa 10 kg, Kiełbasa golonkowa 20 kg, Mortadela 25 kg, Mielonka wieprzowa-prasow. 40 kg, Łopatka prasowana 35 kg, Paróweczki wieprzowe 100 kg, Pasztet zapiekany 30 kg, Pieczeń rzymska 110 kg, Szynka wieprzowa 20 kg, Szynka 10 kg, Pasztetowa 25 kg, Kiełbaski tomaszowskie 10 kg, Ogonówka 40 kg, Filet z indyka /pieczony/ 50 kg, Kaszanka 20 kg,Flaki wieprzowe krojone 50 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały kryształ (1kg) 600 kg, Cukier waniliowy (16-20)g 70 szt, Chrzan tarty w słoiku op. 200 g 110 szt, Kakao ciemne sypkie /Dekomorena/ lub inne równoważne 100 g 70 szt, Dżem wiśniowy nie mniej jak 320 g 20 szt, Dżem truskawkowy nie mniej niż 320 g 100 szt, Marmolada wieloowocowa 900 g. 30 kg, Powidła śliwk. nie mniej niż 320 g 40 szt, Groszek konserwowy op.nie mniej jak 400 g 100 szt, Herbata granulowana 100 g /firmy Saga lub inna równoważna/ 200 szt, Ogórek konserwowy gat.I. poj.0.9 l 400 szt, Papryka konserwowa poj. 0,9 l 50 szt, Serek top. Krążki op. 200 g 140 szt, Serek top. plastry op.180g 270 szt, Szyneczka wieprzowa nie mniej jak op. 110g 300 szt, Szyneczka drobiowa nie mniej jak op. 110 g 200 szt, Sól czosnkowa torebka 7 g. 150 szt, Sól kuchenna 130 kg, Ziele angielskie torebka 15 g.35 szt, Liście laurowe torebka 15 g. 60 szt, Mąka pszenna luksusowa typ 550 140 kg, Mąka ziemniaczana op 500 g.10 kg, Olej jadalny uniwersalny op. 1l.110 szt, Margaryna stołowa zwykła kostka op. 250g 140 szt, Kasza gryczana op. 1000 g 65 kg, Kasza jęczmienna wiejska średnia grubość op. 1000 g. 90 kg, Płatki kukurydziane /typu Nestle lub inne równoważne/op. 425g -40 szt, Pasztet drobiowy nie mniej jak op 135 g. 320 szt, Kisiel torebka 7 g. 20 szt, Ananasy 450 g 30 szt, Miód naturalny wielokwiatowy op. słoik 1300 g. 6 szt, Ketchup pikantny/firmy Roleski lub równoważny/ op 0.5 l 180 szt, Musztarda stołowa opakowanie nie mniej niż 180 g. 250 szt, Kwasek cytrynowy 7 g. 45 szt, Ryż biały op. 1kg 160 kg, Koncentrat pomidorowy 30 % op. 900 ml 65 szt, Kawa inka 100 g. 50 szt, Pomysł na op. op nie mniej jak 200 g 45 szt, Ziarenka smaku torebka 450 g. 90 szt, Ziarenka smaku torebka 220 g. 15 szt, Kukurydza konserwowa słodka -op.nie mniejsze jak 400 g 50 szt, Majonez dekoracyjny nie mniej niż 700 g. firmy Winiary lub równoważny 35 szt, Majeranek torebka 7 g. 20 szt, Kminek torebka 7 g. 10 szt, Pieprz naturalny torebka 7 g. 125 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z ryby dorsza mrożony SHP 55 kg, Filet z ryby mrozony z pangi 45kg, Filet z ryby mrozony morszczuk SHP 35kg, Filety śledziowe b/skóry w oleju op. 4kg 15kg. Makrela wędzona 30 kg, Paprykarz szczeciński ALUPAK op. Nie mniej jak 135 g 20 szt, Sałatka rybna z makreli ALUPAK nie mniej jak 135 g 20 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet drobiowy z indyka /świeży/ 50 kg, Ćwiartka kurczaka /świeża/ 350 kg, Filet drobiowy z kurczaka /świeży/ 200 kg, Korpusy 50 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka warzywna 6 skł. 80 kg, Marchewka 200 kg, Kalafior mrożony 60 kg, Fasolka szparagowa zielona 20 kg, Pyzy ziemniaczane mrożone 200 kg, Pyzy ziemniaczane z mięsem 200 kg, Mieszanka owocowa kompotowa 100 kg, Truskawki mrożone 20 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: PRODUKTY MĄCZNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie domowe /świeże/ 170 kg, Pierogi z kapustą /świeże/ 40 kg, Uszka z grzybami /świeże/10 kg, Krokiety /świeże/10 kg, Pierogi z kapustą i z pieczarkami /świeże/ 15 kg, Kluskie śląskie /świeże/ 100 kg, Kluski leniwe /świeże/ 100 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchewka 300 kg, Pietruszka 60 kg, Seler korzeń 100 kg, Por 100 kg, Cebula 400 kg, Kapusta kwasz. 600 kg, Kapusta świeża 60 kg, Buraczki 510 kg, Kapusta pekińska 300 kg, Kapusta czerwona 100 kg, Pieczarki 150 kg, Groch 150 kg, Jabłka 300 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.12.10.00-5, 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: MAKARONY(MAKARON Z PSZENICY DURUM).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron nitki paczkowany po 0,50 kg do 1 kg - 150 kg, Makaron gruby ( różne kształty ) paczkowany po 0,5 kg do 1 kg -400 kg, Makaron spaghetti paczkowany po 0,5 kg do 1 kg -100 kg,.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: JAJA KURZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kl A ( 53-63g - 6 000 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: ZIEMNIAKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne późne op. 30 kg - 10 000 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: ZUPY I SOSY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zupa pieczarkowa op.3 kg 5 szt, Żurek op. 3kg 5 szt, Barszcz biały op.3 kg 5 szt, Barszcz czerwony op. 3 kg 2 szt/op, Przyprawa w płynie op. 5 l. 5 op, Delikat do drobiu op. 0,6 kg. 5 szt, Delikat do mięsa op. 0,7 kg. 5 szt, Delikat do ryb op. 6 kg. 5 szt, Sos ogrodowo-sałatkowy op. 0,7 kg. 15 szt, Sos pieczeń op. 1,2 kg. 5 szt, Sos napoli op. 1 kg. 10 szt, Sos bolongh. op. 1.1 kg 5 szt, Sos do gulaszu Fix 0p. 1.1 kg. 10 szt, Sos grzybowy op. 1.1 kg. 5 szt, Rosół z kury 1 kg 5 szt, Rosół wołowy op. 0,9 kg. 5 szt, Przyprawa szefa op. 2kg 20 szt, Sos słodko-kwaśny op. 1.5 kg. 5 szt, Sos węgierski op. 1,2 kg. 5 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.