eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Serock › Przygotowywanie posiłków dla Samorządowego Przedszkola w Serocku oraz Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Serocku wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchni.



Ogłoszenie z dnia 2009-08-03

Serock: Przygotowywanie posiłków dla Samorządowego Przedszkola w Serocku oraz Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Serocku wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchni.
Numer ogłoszenia: 263974 - 2009; data zamieszczenia: 03.08.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 96587 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samorządowe Przedszkole, ul. Włodzimierza Wolskiego 15, 05-140 Serock, woj. mazowieckie, tel. 022 7827312, faks 022 7827312.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie posiłków dla Samorządowego Przedszkola w Serocku oraz Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Serocku wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchni..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamawiający oświadcza, iż dysponuje pomieszczeniami kuchni (rok budowy 1999- 2000) wyposażonymi w urządzenia i sprzęt wykazany w załączniku nr 6 i 7 do niniejszej specyfikacji. Zamawiający zamierza wydzierżawić kuchnię, z wyposażeniem Wykonawcy, wyłonionemu w drodze przetargu nieograniczonego, w celu prowadzenia żywienia zbiorowego. 2.1. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności prowadzenie przez Wykonawcę żywienia zbiorowego dla Samorządowego Przedszkola w Serocku oraz Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Serocku na następujących zasadach: a) codzienne przygotowanie i wydawanie około 180 obiadów uczniom Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Serocku od godziny 11.30 do godziny 15.00, wraz ze zmywaniem naczyń, z wyłączeniem okresów wolnych od nauki szkolnej, b) codzienne przygotowanie około 130 obiadów dzieciom przedszkolnym od godziny 11.30 do godziny 12.30, wraz ze zmywaniem naczyń, z wyłączeniem przerwy wakacyjnej trwającej od 1 do 31 sierpnia, c) codzienne przygotowanie dzieciom przedszkolnym około 130 śniadań od godziny 8.30 do godziny 9.00 i około 117 podwieczorków od godziny 14.45 do godziny 15.30 wraz ze zmywaniem naczyń, z wyłączeniem przerwy wakacyjnej trwającej od 1 do 31 sierpnia. 2.2. Zamawiający ustala, iż w roku szkolnym 2009/2010 tj. od 24.08.2009r. do 31.08.2010r. ceny posiłków, dla dziecka przedszkolnego i ucznia - równe kosztom surowców użytych do ich przygotowania będą wynosić: - obiad dla ucznia szkoły - 4,30 zł. - obiad dla dziecka przedszkolnego - 3,20 zł. - śniadanie dla dziecka przedszkolnego - 2,00 zł. - podwieczorek dla dziecka przedszkolnego - 1,10 zł. W roku szkolnym 2010/2011 ceny posiłków dla dziecka przedszkolnego i ucznia - równe kosztom surowców użytych do ich przygotowania mogą wzrosnąć o prognozowany na 2010r. średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem określony w ustawie budżetowej. 2.3. Zamawiający dofinansuje posiłki obejmujące koszty ich przygotowania: - w roku szkolnym 2009/2010 tj. od 24.08.2009r. do 31.08.2010r. w wysokości określonej niniejszym przetargiem, - w roku szkolnym 2010/2011 dofinansowanie posiłków może wzrosnąć o prognozowany na 2010 r. średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem określony w ustawie budżetowej. 2.4. Przedmiot zamówienia ma być realizowany na następujących zasadach: a) przygotowywanie posiłków dla dzieci musi być zgodne z normą żywieniową i racjami pokarmowymi określonymi dla dzieci przedszkolnych i szkolnych, b) w pomieszczeniach kuchni oraz na terenie użytkowanym - porządek i czystość ma odpowiadać wymogom odpowiednich służb. 2.5.Wykonawca ponadto: - doposaży wydzierżawione pomieszczenia na własny koszt w urządzenia i wyposażenie niezbędne do prowadzenia przedmiotowej działalności gospodarczej, - wykonuje na własny koszt konserwacje, remonty bieżące i kapitalne urządzeń i sprzętu wydzierżawionego z częstotliwością zgodną z technologią ich użytkowania, - uiszcza czynsz oraz opłaty dodatkowe za: energię elektryczną, gaz, wodę, odprowadzenie ścieków - według wskazań liczników, a także za wywóz nieczystości stałych związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej, 2.6. Łączna powierzchnia pomieszczeń podlegających wydzierżawieniu ( kuchnia oraz pomieszczenia towarzyszące) wynosi 187,53 m2 ; - wykaz pomieszczeń przeznaczonych do wydzierżawienia zawarty jest w zał. Nr 5, - wykaz urządzeń i wyposażenia znajdujących się w wydzierżawionych pomieszczeniach, zawarty jest w zał. Nr 6 i 7. 2.7 Zamawiający określa czynsz miesięczny i opłaty za: a) dzierżawę pomieszczeń kuchni (ryczałtowo, miesięcznie) 280,00 zł z podatkiem VAT, b) dzierżawę urządzeń i wyposażenia (ryczałtowo, miesięcznie) 100,00 zł z podatkiem VAT c) podgrzanie 1m3 wody - 10,00 zł z podatkiem VAT. 2.8 Podatek od prowadzonej działalności: Wykonawca będzie zobowiązany do płacenia podatku od nieruchomości za wydzierżawiony lokal na prowadzenie działalności gospodarczej, w roku 2009 - 17,10 zł od 1 m2 powierzchni użytkowej. Stawka podatku została ustalona uchwałą Nr 286/XXXIII/08 Rady Miejskiej w Serocku z dnia 28 listopada 2008r. Wysokość stawki podatku na 2010r. będzie określona uchwałą Rady Miejskiej w Serocku. 2.9 Nie jest dopuszczalne składanie ofert częściowych i wariantowych. 2.10 Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1, pkt 6 i 7 ustawy - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007r. Nr 223 poz.1655 ze zm.). 2.11 Zamawiający nie dopuszcza udziału Podwykonawców w realizacji przedmiotu zamówienia. 2.12 Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 348945.41 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.07.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Usługi Gastronomiczne mgr inż. Bernadeta Pobóg - Ruszkowska, ul. Jana Pawła II 63 m. 116, 01-031 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 0,42 zł za posiłek
  • Oferta z najniższą ceną: 0,36 zł za posiłek oferta z najwyższą ceną: 0,51 za posiłek
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.