eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Potulice › Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów (znak sprawy 13/2008)



Ogłoszenie z dnia 2008-12-18

Potulice: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów (znak sprawy 13/2008)
Numer ogłoszenia: 263554 - 2008; data zamieszczenia: 18.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze Administracji Budynków Mieszkalnych przy Zakładzie Karnym , ul. Bydgoska 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3864168, faks 0-52 3864168.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: nie dotyczy
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocnicze.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów (znak sprawy 13/2008).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zamówienie dotyczy dostaw warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów, które zostało podzielone na 2 części (grupy). 2. Zamawiający informuje, że ilości szacunkowe artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość poszczególnych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 3. Oferowane artykuły mają być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość dostaw artykułów w opakowaniu o większej gramaturze/litrażu (tzw. promocja) niż określone w rozdziale III siwz. 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, tzn. artykułów o innych nazwach handlowych niż określone w niniejszej siwz, pod warunkiem, że będą posiadały parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 2 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów. 6. Termin ważności dostarczanych artykułów, minimum 6 miesięcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artykułów z krótszym terminem ważności może zostać realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiającego. 7. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie artykuły do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego na terenie Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły własnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) Opakowania muszą posiadać nadrukowany kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz litrażu lub gramaturze. 4) Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 8:00 - 12:00. 5) Termin płatności 30 dni, forma płatności przelew..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.11.36 - Papryki przetworzone 15.33.11.10 - Przetworzone warzywa korzeniowe 15.33.22.90 - Dżemy 32.11.90.0 - Produkty z ziaren 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.60 - Sosy .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonych dokumentów oraz oświadczeń wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3. Jeżeli Wykonawca nie złoży dokumentów lub oświadczeń (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, albo wykonawca złoży dokumenty zawierające błędy, zamawiający wezwie wykonawcę z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupełnienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca składa następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. Wykonawca do oferty składa podpisane oświadczenie, o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze Administracja Budynków Mieszkalnych przy Zakładzie Karnym w Potulicach, ul. Bydgoska 1, 89-120 Potulice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2008 godzina 11:00, miejsce: w biurze zamawiającego, przy ul. Bydgoskiej 1 w Potulicach.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g, ilość szacunkowa 860 opakowań. CPV: 15331500-2. b) Ogórki kwaszone, w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g, ilość szacunkowa 380 opakowań CPV: 15331000-7. c) Kapusta kwaszona, w opakowaniu 5kg, ilość szacunkowa 26 opakowań. CPV: 15331142-4. d) Papryka konserwowa - ćwiartki, w opakowaniu szklanym (słoik) od 600g do 700g, ilość szacunkowa 840 opakowań. CPV: 15331136-9. e) Marchew konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) od 400g do 500g, ilość szacunkowa 190 opakowań. CPV: 15331110-1. f) Mieszanka warzywna z groszku zielonego i marchwi, w opakowaniu szklanym (słoik) od 400g do 500g, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15331110-1. g) Groszek konserwowy, w opakowaniu (puszka) od 350g do 450g, ilość szacunkowa 1620 opakowań. CPV: 15331462-3. h) Fasola konserwowa czerwona, w opakowaniu (puszka) od 350g do 450g, ilość szacunkowa 540 opakowań. CPV: 15331131-4. i) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu (puszka) od 300g do 400g, ilość szacunkowa 2060 opakowań. CPV: 15331470-2. j) Brzoskwinie - połówki, w opakowaniu (puszka) od 800g do 900g, ilość szacunkowa 360 opakowań. CPV: 15332100-5. k) Ananas - plastry, w opakowaniu (puszka) od 500g do 600g, ilość szacunkowa 360 opakowań. CPV: 15332100-5. l) Pieczarki całe marynowane, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250g do 350g, ilość szacunkowa 120 opakowań. CPV: 15331135-2. m) Dżem wiśniowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 150 opakowań. CPV: 15332294-1. n) Dżem truskawkowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 150 opakowań. CPV: 15332296-5. o) Dżem jagodowy niskosłodzony Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 180 opakowań. CPV: 15332290-3. p) Dżem truskawkowy niskosłodzony, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250g do 350g, ilość szacunkowa 360 opakowań. CPV: 15332296-5. q) Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250g do 350g, ilość szacunkowa 240 opakowań. CPV: 15332293-4. r) Dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, w opakowaniu szklanym (słoik) od 250g do 350g, ilość szacunkowa 180 opakowań. CPV: 15332290-3. s) Rodzynki sułtańskie, w opakowaniu od 90g do 110g, ilość szacunkowa 4800 opakowań. CPV: 15332412-5. t) Pestki dyni - łuskane, w opakowaniu od 90g do 110g, ilość szacunkowa 1300 opakowań. CPV: 03211900-2. u) Słonecznik prażony, w opakowaniu od 45g do 55g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 03211900-2. v) Słonecznik łuskany, w opakowaniu od 90g do 110g, ilość szacunkowa 2400 opakowań. CPV: 03211900-2. w) Fistaszki - orzeszki ziemne prażone niełuskane, w opakowaniu od 900g do 1000g, ilość szacunkowa 240 opakowań. CPV: 15332300-7. x) Orzeszki ziemne smażone solone, w opakowaniu od 90g do 110g (nie w puszce), ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15332310-0..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.15.00-2, 15.33.10.00-7, 15.33.11.10-1, 15.33.14.62-3, 15.33.21.00-5, 03.21.19.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Pulpety z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym, w opakowaniu szklanym (słoik) od 450g do 550g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15894300-4. b) Gołąbki w sosie pomidorowym, w opakowaniu szklanym (słoik) od 450g do 550g, ilość szacunkowa 600 opakowań, skład m.in.: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, kapusta, itd. CPV: 15894300-4. c) Kotlety sojowe a la schabowe, w opakowaniu od 90g do 110g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15894300-4. d) Zupa - barszcz czerwony Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150g - 15 porcji, ilość szacunkowa 180 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100ml produktu po przyrządzeniu: węglowodany 4,0g, tłuszcze 0,2g, białko 0,3g, wartość energetyczna 74kJ (18kcal). CPV: 15891400-4. e) Zupa - rosół z kury Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu szklanym (słoik) 150g - 30 porcji, ilość szacunkowa 180 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100ml produktu po przyrządzeniu: węglowodany 0,9g, tłuszcze 0,1g, białko 0,1g, wartość energetyczna 21kJ (5kcal). CPV: 15891500-4. f) Zupa błyskawiczna z makaronem - ostra, o smaku kurczaka Vifon kurczak curry, w opakowaniu 70g, ilość szacunkowa 25200 opakowań. CPV: 15891400-4. g) Zupa błyskawiczna (instant) pomidorowa Amino kuchnia polska, w opakowaniu 64g, ilość szacunkowa 2160 opakowań. CPV: 15891400-4. h) Zupa - żurek z grzankami Knorr gorący kubek, w opakowaniu 17g, ilość szacunkowa 480 opakowań. CPV: 15891400-4. i) Zupa - borowikowa z grzankami Knorr gorący kubek, w opakowaniu 16g, ilość szacunkowa 480 opakowań. CPV: 15891400-4. j) Zupa - ogórkowa z grzankami Knorr gorący kubek, w opakowaniu 15g, ilość szacunkowa 480 opakowań. CPV: 15891400-4. k) Zupa - rosół z kury z makaronem Knorr gorący kubek, w opakowaniu 12g, ilość szacunkowa 480 opakowań. CPV: 15891400-4. l) Rosół z kury w kostce Knorr, w opakowaniu 6 kostek po 10g, ilość szacunkowa 540 opakowań. CPV: 15891400-4. m) Sos boloński Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 540 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100g sosu: węglowodany przyswajalne 12,6g, tłuszcz całkowity 0,7g, białko 1,4g, wartość energetyczna 264kJ (63kcal). CPV: 15871260-4. n) Sos słodko-kwaśny Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 540 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100g sosu: węglowodany przyswajalne 19,0g, tłuszcz całkowity 0,2g, białko 0,7g, wartość energetyczna 342kJ (82kcal). CPV: 15871260-4. o) Sos meksykański Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 300g, ilość szacunkowa 540 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100g sosu: węglowodany przyswajalne 11,0g, tłuszcz całkowity 1,5g, białko 1,9g, wartość energetyczna 275kJ (66kcal). CPV: 15871260-4. p) Sos bolognese z ziołami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425g, ilość szacunkowa 120 opakowań. CPV: 15871260-4. q) Sos węgierski z pieczarkami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425g, ilość szacunkowa 120 opakowań. CPV: 15871260-4. r) Sos meksykański Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 425g, ilość szacunkowa 120 opakowań. CPV: 15871260-4. s) Sos czosnkowy Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250ml, ilość szacunkowa 240 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100g produktu: węglowodany 6,0g, tłuszcze 64,5g, białko 1,9g, wartość energetyczna 2525kJ (613kcal). CPV: 15871260-4. t) Sos tatarski Winiary, w opakowaniu szklanym (słoik) 250ml, ilość szacunkowa 240 opakowań. Średnia wartość odżywcza w 100g produktu: węglowodany 5,8g, tłuszcze 61,9g, białko 1,3g, wartość energetyczna 2471kJ (590kcal). CPV: 15871260-4. u) Sos pomidorowy Cykoria, w opakowaniu 50g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15871260-4. v) Sos boloński Amino kuchnia polska, w opakowaniu 43g, ilość szacunkowa 150 opakowań. CPV: 15871260-4..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.