eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gryfino › Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2014

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-05

Gryfino: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2014
Numer ogłoszenia: 263433 - 2013; data zamieszczenia: 05.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół , ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 415 10 25, faks 91 416 47 11.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsgryfino.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Gryfinie, niezbędnych do sporządzania posiłków w roku 2014. Zakres i wielkość zamówienia: 1 Cukier 1 kg 15831000-4 szt 600 2 Mąka pszenna typ 450 1kg 15612100-2 szt 500 3 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg 15613100-9 szt 60 4 Kasza jęczmienna wiejska karton 400g 15613100-9 szt 600 5 Kasza pęczak 1 kg 15613100-9 szt 80 6 Ryż długoziarnisty karton 400g 15614100-6 szt 1400 7 Kasza manna 1 kg 15613300-1 szt 25 8 Ryż długoziarnisty 1 kg 15614100-6 szt 100 9 Sól jodowana 1 kg 15872400-5 szt 340 10 Bułka tarta 0,5kg 15821000-9 szt 600 11 Makaron nitki 1kg 15851110-2 szt 750 12 Makaron świderki 1kg 15851110-2 szt 350 13 Makaron spagetti 500g 15851190-6 szt 300 14 Mąka ziemniaczana 1kg 15612300-4 szt 60 15 Makaron łazanka 0,5kg 15851110-2 szt 250 16 Makaron literki 250g 15851110-2 szt 300 17 Makaron zacierka 250g 15851110-2 szt 400 18 Makaron kokardy 500g 15851110-2 szt 100 19 Makaron wstążki 500g 15851110-2 szt 50 20 Makaron rurka cięta 500g 15851110-2 szt 50 21 Makaron kolanka z falbanką 500g 15851110-2 kg 50 22 Makaron baranek 400g 15851110-2 szt 10 23 Makaron wstążki M13 1kg 15851110-2 szt 150 24 Kasza gryczana prażona karton 400g 15613100-9 szt 200 25 Kasza jaglana 500 g 15613100-9 kg 100 26 Papryka mielona słodka 15871000-4 kg 6 27 Pieprz mielony 1kg 15871000-4 szt 6 28 Majeranek otarty 100g 15872300-4 szt 50 29 Liść laurowy 100g 15872000-1 szt 10 30 Ziele angielskie 100g 15872300-4 szt 10 31 Kwasek cytrynowy 1kg 15871000-4 szt 1 32 Przyprawa typu Warzywko 1kg 15872000-1 szt 150 33 Groszek konserwowy 400g 15331460-9 szt 50 34 Kukurydza konserwowa 400g 15331460-9 szt 100 35 Koncentrat pomidorowy 1kg 15331425-2 szt 180 36 Szczaw konserwowy 330g 15331000-7 szt 90 37 Majonez dekoracyjny Winiary 700g 15871273-8 szt 150 38 Musztarda sarepska 200g 15871250-1 szt 100 39 Fasola typu Jaś 01121213-7 kg 150 40 Groch łuskany 01121220-9 kg 80 41 Czosnek granulowany 15871000-4 kg. 0,5 42 Przyprawa w płynie Knorr 1040g 15871000-4 szt 45 43 Chrzan tarty słoik 200g. 15332290-3 szt 100 44 Olej rzepakowy 3l. 15411200-4 szt 500 45 Żurek Knorr 3kg 15891000-0 szt 15 46 Delikat do mięs 200g 15871200-6 szt 100 47 Cukier puder 400g 15830000-5 szt 10 48 Gałka muszkatolowa 100g 15872500-6 szt 10 49 Barszcz biały Knorr 3kg 15891000-0 szt 15 50 Pieprz czarny ziarnisty 1kg 15872100-2 szt 12 51 Kminek 100g 15891000-0 szt 10 52 Tymianek 100g. 15871200-6 szt 15 53 Sos sałatkowy 500g 15871200-6 szt 10 54 Zioła prowansalskie 100g 15872000-1 szt 20 55 Bazylia 100g 15872000-1 szt 20 56 Sól peklowa 0,5kg 15891000-0 szt 10 57 Dżem jagodowy 440g 1532290-3 szt 100 58 Dżem truskawkowy 440g 1532290-3 szt 200 59 Dżem wiśniowy 440g. 15891000-0 szt 200 60 Dżem z czarnej porzeczki 440g. 15891000-0 szt 200 61 Sok cytrynka 0,5l. 15321000-4 szt 150 62 Fasola drobna 1kg 15331131-4 szt 60 63 Papryka konserwowa krojona 5l 15331500-2 szt 30 64 Papryka konserwowa 660g 15331500-2 szt 150 65 Ogórki konserwowe 900ml 15331500-2 szt 350 66 Ocet jabłkowy 0,5l 1581120-1 szt 30 67 Sos boloński Knorr 1kg 15332200-6 kg 25 68 Sałatka szwedzka 3l 15331000-7 szt 50 69 Pomidor b/s puszka 3l 15331000-7 szt 30 70 Ketchup 1l 15871000-4 szt 100 71 Śliwki suszone 200g 15330000-0 szt 20 72 Ocet 10% 0,5l 1581120-1 szt 50 73 Syrop owocowy 3l. 15321000-1 szt 350 74 Papryka ostra mielona 15321000-1 kg 0,5 75 Cukier waniliowy 32g 15830000-5 szt 50 76 Miód naturalny 1l 15332200-6 l 3 77 Rodzynki 100g 15871000-4 szt 30 78 Płatki migdałowe 100g 15871000-4 szt 30 79 Sos sojowy 640ml 1581120-1 szt 3 80 Ananas kawałki 565g 03222112-1 szt 60 81 Brzoskwinie puszka 850g 03222332-9 szt 60 82 Kompot wiśniowy 0,90l 1039250 szt 200 83 Kompot truskawkowy 0,90l 1039250 szt 200 84 Kompot z czarnej porzeczki 0,90l 1039250 szt 200 85 Kompot śliwkowy 0,90l 1039250 szt 200 86 Ziemniaki jadalne 01112100-6 kg 17000 87 Ziemniaki młode jadalne 01112100-6 kg 800 88 Jajka świeże duże 65-70g 01242000-5 szt 10000 89 Marchew 01121112-9 kg 2000 90 Cebula 01121113-6 kg 1000 91 Pietruszka korzeń 01121110-5 kg 500 92 Seler korzeń 01121100-2 kg 500 93 Buraki 01121111-2 kg 900 94 Kapusta biała 01121410-8 kg 1000 95 Kapusta czerwona 01121410-8 kg 500 96 Kapusta pekińska 01121410-8 kg 600 97 Pomidory 01121240-5 kg 250 98 Ogórek świeży 01121270-4 kg 500 99 Por 01121110-5 kg 650 100 Kapusta kiszona 15331142-4 kg 950 101 Ogórek kiszony 15331000-7 kg 350 102 Jabłka 01131321-0 kg 600 103 Szczypior 01121111-2 pęczek 100 104 Sałata 01121310-7 szt 400 105 Papryka świeża kolorowa 01121230-2 kg 250 106 Pieczarki 15331135-2 kg 300 107 Kalarepa świeża 15300000-0 szt 100 108 Truskawki świeże 15300000-0 kg 100 109 Rzodkiew biała 15300000-0 kg 100 110 Boćwina 15300000-0 pęczek 100 111 Kalafior świeży 15300000-0 szt 80 112 Koper 15300000-0 pęczek 1200 113 Natka 15300000-0 pęczek 1000 114 Rzodkiewka 15300000-0 pęczek 250 115 Brokuły świeże 15300000-0 szt 100 116 Cukinia 15300000-0 kg 40 117 Czosnek świeży polski 15331100-0 szt 200 118 Kapusta włoska 15331100-0 szt 150 119 Fasola szparagowa żółta 15331130-7 kg 50 120 Szczaw świeży 15331100-0 pęczek 200 121 Fasolka szparagowa zielona 15331130-7 kg 50 122 Mandarynki 15330000-0 kg 50 123 Salata lodowa 15331100-0 szt 700 124 Cebula czerwona 01121113-6 kg 50 125 Filet z mintaja bez glazury SHP 15220000-6 kg 850 126 Filet z łososia 15220000-6 kg 30 127 Filet z dorsza czarniaka bez glazury SHP 15220000-6 kg 150 128 Paluszki rybne z fileta z mintaja o zawartości mięsa rybiego co najmniej 50% 15220000-6 kg 500 129 Kiełbasa typu podlaska wieprzowa świeża 15131133-6 kg 20 130 Wołowina zrazowa świeża 15111100-0 kg 50 131 Antrykot wołowy świezy 15110000-9 kg 40 132 Karkówka wieprzowa surowa b/k świeża 15111390 kg 550 133 Szynka wieprzowa surowa b/k świeża 15111350 kg 300 134 Kości wieprzowe z karkówki i schabu świeże duże 15114000-3 kg 500 135 Kości wędzone 15111310-3 kg 250 136 Łopatka b/k świeża 15110000-2 kg 1200 137 Schab b/k świeży 15110000-2 kg. 650 138 Boczek wędzony bez żeberek świeży 15131133-6 kg 50 139 Żeberka świeże paski 15110000-2 kg 50 140 Boczek świeży bez żeberek 15110000-2 kg 30 141 Kurczak świeży 15112130-6 kg 50 142 Filet z indyka świeży 15112220-4 kg 200 143 Filet z kurczaka świeży 15112210-1 kg 1000 144 Udka z kurczaka świeże 15112210-1 kg 1000 145 Udo z indyka świeże 15112220-4 kg 20 146 Szyje z indyka świeże 15112220-4 kg 20 147 Skrzydła z indyka świeże 15112220-4 kg 20 148 Porcje rosołowe świeże 15112000-6 kg 800 149 Korpusy z indyka świeże 15112000-6 kg 300 150 Kiełbasa drobiowa z fileta świeża100% mięsa drobiowego 15131130-5 kg 450 151 Mleko 3,2% karton 1l 15511210-8 szt 350 152 Śmietana 12% 0,5 l 15512000-0 szt 1200 153 Śmietana 18% 1kg 15512000-0 szt 1400 154 Jogurt naturalny 5kg 15512000-0 szt 300 155 Maślanka 1l 15512000-0 szt 60 156 Jogurt owocowy 125g 15512000-0 szt 350 157 Masło ekstra 200g 15530000-2 szt 300 158 Margaryna typu Kasia 250g 15431100-9 szt 300 159 Twaróg 1 kg 15542100-0 kg 300 160 Ser żółty typu Gouda 15544400-3 kg 120 161 Fasola szparagowa 1kg 15331170-9 kg 100 162 Kalafior 1kg 15331170-9 kg 100 163 Brokuły 1kg 15331170-9 kg 100 164 Truskawki 1kg 15331170-9 kg 50 165 Brukselka 1kg 15871200-6 kg 150 166 Mieszanka chińska 1kg 15331170-9 kg 50 167 Wiśnie bez pestek 1kg 15331170-9 kg 50 168 Śliwki bez pestek 1 kg 15331170-9 kg 50 169 Jagoda 1kg 15331170-9 kg 50 170 Groszek zielony 1kg 15331170-9 kg 70 171 Marchew krojona 1kg 15331170-9 kg 30 172 Bułki na parze 700g 15851000-8 szt 500 173 Chleb krojony pszenny 500g 15811100-7 szt 450 174 Bułki małe 15811400-0 szt 150 175 Chleb razowy 700g 15811100-7 szt 450 176 Bułka bagietka 300g 15811400-0 szt 1500 177 Pączki 15811000-6 szt 370 178 Drożdżówka 15811000-6 szt 370.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty: 1) formularz oferty - wzór oferty stanowi załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz. IX pkt 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w przypadku składania ofert wspólnych, 3) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsgryfino.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2013 godzina 09:15, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.