eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Władysławowo › Dostawy sukcesywne ryb , przetworów rybnych i owoców morza do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie - ETAP II

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-25

Władysławowo: Dostawy sukcesywne ryb , przetworów rybnych i owoców morza do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie - ETAP II
Numer ogłoszenia: 259890 - 2011; data zamieszczenia: 25.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy sukcesywne ryb , przetworów rybnych i owoców morza do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie - ETAP II.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne ryb , przetworów rybnych i owoców morza do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie : ryb mrożonych tj. sola, dorsz,flądra, łosoś, panga i inne ; ryby świeże tj. filet z dorsza, karp, płaty sledziowe, flądra i inne , owoce moża - raki, krewetki, mule, paluszki krabowe i inne ; ryby wędzone i marynowane tj. łosoś, płat, śledż, halibut, węgorz, rolmposy i inne . Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2, 15.22.00.00-6, 15.23.40.00-7, 15.24.30.00-3, 15.25.00.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymaga się aby Wykonawcy wykonali lub wykonują wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw dostawy ryb , przetworów rybnych i owoców morza o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 6 miesięcy) : - w część I - nie mniejszej niż 23 000 zł brutto - w część II - nie mniejszej niż 10 000 zł brutto - w część III - nie mniejszej niż 2 000 zł brutto - w część IV- nie mniejszej niż 5 000 zł brutto

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota określona w ust. 1 zawartej umowy pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 2. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 3. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny (bez zmiany ceny jednostkowej i wielkości opakowania) w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji oraz zgoda Zamawiającego na przedstawiony przez Wykonawcę produkt równoważny

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego : ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.09.2011 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego : ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo: SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RYBY MROŻONE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. SOLA FILET - limanda żółtopłetwa ( bez skóry, mrożony, kl. I, najlepszej jakości, glazura max 20%, 120-150g, opakowanie 5 kg) kg 250 2. DORSZ FILET - Bałtycki (ze skórą - mrożony IQF,k.l , najlepszej jakości, 140-200g ) opakowanie 5 kg kg 350 3. SANDACZ FILET (mrożony ze skóra, IQF , kl I, najlepsza jakość, glazura max 20%,170-300g, opakowanie 5 kg) kg 180 4. MINTAJ FILET ( mrożony IQF, bez skóry, kl I, najlepsza jakość, max 35% glazury, 120-200g, opakowanie 5 kg ) kg 250 5. FLĄDRA FILET ( mrożony IQF, kl I, najlepsza jakość, max 20% glazury, opakowanie 5 kg ) kg 250 6. FLĄDRA TUSZA ( mrożona IQF, bez skóry kl I, najlepsza jakość, opakowanie 3, 5, 10 kg ) kg 100 7. MORSZCZUK FILET ( mrożony SHP, bez skóry kl I, najlepsza jakość ) kg 200 8. PANGA FILET ( mrożona IQF, bez skóry kl I, najlepsza jakość, max 20% glazury, 170-200g opakowanie 5 kg ) kg 250 9. TILAPIA FILET ( mrożona IQF, bez skóry kl I, najlepsza jakość, max 20% glazury, 100-150g, opakowanie 10 kg ) kg 250 10. ŁOSOŚ FILET - Norweski ( mrożony, ze skórą, kl I, najlepsza jakość) kg 250 11. ŁOSOŚ KETA - ogony ( mrożone IQF, kl I, najlepsza jakość) kg 100 12. ŁOSOŚ STEKI ( mrożone IQF, max 20% glazury, kl I, najlepsza jakość, opakowanie 5, 6 kg) kg 100 13. HALIBUT FILET ( mrożony IQF, ze skórą, kl I, najlepsza jakość, opakowanie 5 kg ) kg 80 14. HALIBUT TUSZA ( mrożona IQF, najlepsza jakość, opakowanie 10 kg ) kg 80 15. PSTRĄG FILET ( mrożony IQF, kl I, najlepsza jakość, 300-600g opakowanie 5 kg ) kg 200 16. DORSZ MIELONKA (biała klasy A) kg 250 17. KOSTKA RYBNA kg 150 18. TUŃCZYK POLĘDWICA (czerwona - gazowana) ( mrożona IQF, kl I, najlepsza jakość) kg 10 19. TUŃCZYK POLĘDWICA (brązowa - zwykła) ( mrożona IQF, kl I, najlepsza jakość) kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: RYBY ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 FILET Z DORSZA BAŁTYCKIEGO (ze skórą - świeży,kl. I, najlepszej jakości ) kg 220 2 FLĄDRA TUSZA ( świeża, kl I, najlepsza jakość) kg 80 3 FILET Z ŁOSOSIA NORWESKIEGO ( ze skórą świeży, kl. I, najlepszej jakości ) kg 200 4 FILET Z PSTRĄGA (świeży, ze skórą, najlepszej jakości ) kg 220 5 ŁOSOŚ NORWESKI W CAŁOŚCI - świeży, waga 5-6 kg, klasa I, najlepsza jakość. kg 30 6 KARP ŚWIEŻY W CAŁOŚCI (świeży, waga 1-2 kg, klasa I, najlepsza jakość) kg 30 7 PŁATY ŚLEDZIOWE (świeże, klasa I, najlepsza jakość) kg 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: OWOCE MORZA I INNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 RAKI (cały, mrożony, czerwony, opakowanie 1 kg, kl I ) kg 10 2 KREWETKI KOKTAJLOWE 100/200 (ogony obrane, surowe mrożone, kl I opakowanie 1 kg) kg 10 3 KREWETKI OGONY 16/20 ( ogony obrane, surowe mrożone, kl I opakowanie 1 kg) kg 10 4 KREWETKI OGONY 16/20 ( ogony obrane, obgotowane mrożone, kl I opakowanie 1 kg) kg 10 5 KREWETKI BLACK TIGER 16/20 ( całe z głową, mrożone, kl I opakowanie 1 kg) kg 10 6 KREWETKI BLACK TIGER 31/40 ( całe z głową, mrożone, kl I opakowanie 1 kg) kg 10 7 PALUSZKI KRABOWE (surimi mrożone , kl I) kg 10 8 OŚMIORNICZKI BABE (surowe mrożone, oczyszczone, 20-50g) kg 5 9 MAŁŻE NOWOZELANDZKIE N/Z (obgotowane mrożone, połówki oczyszczone, opakowanie 1 kg) kg 5 10 MULE CAŁE ( surowe mrożone, całe oczyszczone, opakowanie 1 kg) kg 5 11 MIESO MULI (obgotowane, opakowanie 1 kg, kl 1) kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.25.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: RYBY WĘDZONE I MARYNOWANE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ŁOSOŚ NORWESKI ( wędzony na zimno, płat, świeży, najlepszej jakości ) kg 25 2 ŁOSOŚ NORWESKI ( wędzony na zimno , krojony w plastry , świeży, najlepszej jakości ) kg 25 3 ŁOSOŚ NORWESKI STEK ( wędzony na ciepło, świeży, najlepszej jakości ) kg 15 4 PŁAT Z MAKRELI ( wędzony na ciepło, świeży, kl I, najlepsza jakość ) kg 30 5 MAKRELA WĘDZONA CAŁA ( wędzona na ciepło, świeży, kl I, najlepsza jakość) kg 30 6 SZPROT WĘDZONY ( wędzony na ciepło, świeży, kl I, najlepsza jakość) kg 20 7 ŚLEDŹ WĘDZONY PŁAT ( wędzony na zimno, świeży, kl I, najlepsza jakość) kg 30 8 HALIBUT WĘDZONY (wędzony na ciepło, świeży, kI 1, najlepsza jakość ) kg 20 9 WĘGORZ ( wędzony, kl. I, najlepszej jakości ) kg 20 10 PSTRĄG WĘDZONY w całości (wędzony na zimno, klasa I ) kg 20 11 TILAPIA WĘDZONA FILET (wędzona na zimno, klasa I ) kg 30 12 TUŃCZYK POLĘDWICA - wędzona na zimno, klasa I, najwyższa jakość. kg 20 13 MAŚLANA POLĘDWICA - wędzona na zimno, klasa I, najwyższa jakość. kg 20 14 SALSA KRAJANKA ŚLEDZIOWA (Krajanka śledziowa z dodatkiem papryki) kg 15 15 KRAJANKA ŚLEDZIOWA ŻYDOWSKA (Krajanka śledziowa z dodatkiem ziół) kg 15 16 SAŁATKA KRABOWA (Sałatka z paluszków surimi z dodatkiem majonezu) kg 20 17 ROLMOPSY KASZUBSKIE (marynowane w oleju z marynowaną cebulą) kg 50 18 ROLMOPSY W OCCIE (marynowane w occie z cebulą i ogórkiem) kg 50 19 KORECZKI ŚLEDZIOWE Z PAPRYKĄ (marynowane w oleju z marynowaną cebulą i ogórkiem) kg 20 20 FILETY ŚLEDZIOWE MARYNOWANE - w occie kl. I, najlepszej jakości kg 40 21 FILETY ŚLEDZIOWE-MATJASY - w solance kl. I, najlepszej jakości kg 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.40.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.