eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemirowice › sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Darłowo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-13

Siemirowice: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Darłowo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach
Numer ogłoszenia: 250124 - 2007; data zamieszczenia: 13.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 4653, 84-313 Siemirowice, woj. pomorskie, tel. 059 8614186, fax 059 8614183.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mw.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojskowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Darłowo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice - Darłowo oraz do Przedszkola nr 101 w Siemirowicach - wilelkość zamówienia: - zadanie nr 1 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice: Filet z Morszczuka mrożony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 200 Makrela wędzona bez głowy karton PN-A-86769 kg 360 Płaty śledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Filet śledź sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Pasta z tuńczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Pstrąg świeży tusza kg PN-A-86750 kg 60 Karp świeży tusza kg PN-A-86750 kg 60 zadanie nr 2 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy lotniska nr 2 Darłowo: Filet z Morszczuka mrożony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 300 Makrela wędzona bez głowy karton PN-A-86769 kg 400 Płaty śledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 200 Filet śledź sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 300 Pasta z tuńczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Karp świeży tusza kg PN-A-86750 kg 40 Pstrąg świeży tusza kg PN-A-86750 kg 40 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 300 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 60 zadanie nr 3 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach : Filety śledziowe solone wiaderko 0,5-1kg PN-84/A-86766 kg 4 Filet z morszczuka mrożony karton 0,5-1kg PN-A-86759:1994 kg 77 Konserwa rybna- Makrela w pomidorach puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 12 Paluszki rybne karton 0,5-1kg PN-A-86769:1997 kg 31 Makrela wędzona bez głowy karton PN-85/A-86772 kg 16 Konserwa rybna- sałatka rybna puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 10,60

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Oryginalny kod CPV: 15.23.40.00 - Ryby wędzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.23.40.00 - Ryby wędzone Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone Oryginalny kod CPV: 15.24.30.00 - Przetwory z ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.30.00 - Przetwory z ryb 05.12.10.00 - 05.12.10.00 05.12.20.00 - 05.12.20.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; - przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiajacy dokona oceny spełniania tych warunków na podstawie zlozonych dokumentów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5 2. oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 6 3. oświadczenie o wyrażeniu zgody na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw przez Służby Dyżurne Wojskowych Jednostek Budżetowych oraz Oficera Służby Kontrwywiadu Wojskowego.- załącznik nr 7 4. oświadczenie ze w szczególnie uzasadnionych przypadkach (m.in. szkolenie poligonowe, szkolenie rezerw osobowych, osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej) zagwarantowane będzie zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych i miejsca szkoleń poligonowych wskazanych przez Odbiorcę -załącznik nr 8 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 6. aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego , że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 7. decyzję wystawioną dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 8. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 9. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 10. Zaświadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. Nr 21.poz.179 z 2003r)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, pokój nr 18.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, kancelaria pokój nr 125.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Jednostki Wojskowej Siemirowice - wielkość zamówienia: Filet z Morszczuka mrożony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 200 Makrela wędzona bez głowy karton PN-A-86769 kg 360 Płaty śledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 200 Filet śledź sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 220 Pasta z tuńczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Pstrąg świeży tusza kg PN-A-86750 kg 60 Karp świeży tusza kg PN-A-86750 kg 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy Lotniska nr 2 Darłowo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Komendy Lotniska nr 2 Darłowo - wielkość zamówienia: Filet z Morszczuka mrożony SHP karton 5-14 kg PN-A-86759 kg 300 Makrela wędzona bez głowy karton PN-A-86769 kg 400 Płaty śledziowe marynowane wiadro 3 -5 kg PN-92-A-86758 kg 200 Filet śledź sol Matyjas wiadro 3-5 kg PN-92-A-86758 kg 300 Pasta z tuńczyka 2,5 kg wiadro -2,5 kg PN-A-86769 kg 160 Karp świeży tusza kg PN-A-86750 kg 40 Pstrąg świeży tusza kg PN-A-86750 kg 40 Panga filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 300 Dorsz atl. filet SHP karton 5-10 kg PN-A-86759 kg 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych do Przedszkola w Siemirowicach - wielkość zamówienia: Filety śledziowe solone wiaderko 0,5-1kg PN-84/A-86766 kg 4 Filet z morszczuka mrożony karton 0,5-1kg PN-A-86759:1994 kg 77 Konserwa rybna- Makrela w pomidorach puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 12 Paluszki rybne karton 0,5-1kg PN-A-86769:1997 kg 31 Makrela wędzona bez głowy karton PN-85/A-86772 kg 16 Konserwa rybna- sałatka rybna puszka 200 g PN-91/A-86763 kg 10,60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.