Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-19
Płaza: Dostawa i sprzedaż artykułów żywnościowych do jednostek powiatowych:
a - Domu Pomocy Społecznej w Płazie przy ul. Wiosny Ludów 4
b - Powiatowego Ośrodka Wsparcia Dziecka i Rodziny w Chrzanowie przy ul. Marii Skłodowskiej Curie 10
c - Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczy w Chrzanowie przy ul. Paderewskiego1
Numer ogłoszenia: 245591 - 2013; data zamieszczenia: 19.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Płazie , ul. Wiosny Ludów 4, 32-552 Płaza, woj. małopolskie, tel. 0-32 613 12 91, faks 0-32 613 12 91.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsplaza.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i sprzedaż artykułów żywnościowych do jednostek powiatowych: a - Domu Pomocy Społecznej w Płazie przy ul. Wiosny Ludów 4 b - Powiatowego Ośrodka Wsparcia Dziecka i Rodziny w Chrzanowie przy ul. Marii Skłodowskiej Curie 10 c - Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczy w Chrzanowie przy ul. Paderewskiego1.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa i sprzedaż artykułów żywnościowych do jednostek, o których mowa w sekcji II.1 ust.1 pkt a, b , c sukcesywnie i odpowiednio dla danego asortymentu, który opisany został w szczegółowych ilościach, z podziałem na 9 pakietów ( A-pieczywo CPV 15.81.00.00-9; B-nabiał CPV 15.50.00.00-3; C-mięso drobiowe CPV 15.10.00.00-9; D- mięso wołowe, wieprzowe, wędliny CPV 15.10.00.00-9; E-art.spożywcze cpv 15.60.00.00-4; F - warzywa, owoce, ziemniaki CPV 15.30.00.00-1, G- jaja CPV 03.00.00.00-1; H- ryby CPV 15.24.00.00-2; I- mrożonki CPV 15.33.11.70-9 ) oraz z określoną częstotliwością dostaw, w zestawieniach asortymentowo-cenowych sporządzonych odrębnie dla każdej jednostki powiatowej, załącznik A,B,C do SIWZ. Terminy dostaw, asortyment i ilość artykułów żywnościowych określona zostanie każdorazowo pisemnie, pocztą elektroniczną, faksem lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Upoważniona osoba ma prawo w szczególnych okolicznościach korygować zamówienie na 2 godziny przed terminem dostawy. Dostarczane produkty powinny być w pierwszym gatunku. Mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, wędliny - świeże, warzywa, owoce, ziemniaki - świeże bez oznak psucia i pleśni, pieczywo i jaja świeże, z bieżącej produkcji, pozostałe artykuły z ważnym terminem przydatności do spożycia. W przypadku jakichkolwiek wad towaru, szczególnie dotyczących jakości i terminu przydatności do spożycia Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia artykułów żywnościowych. Wykonawca w takim wypadku zobowiązany jest do wymiany wadliwych produktów we własnym zakresie i na własny koszt. Zamawiający informuje, że podana w niniejszej specyfikacji wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu zakupu co do ilości ( mniejszej ilości/ zamiany ilości ) ze względu na bieżące potrzeby jednostek. Zamawiający podzielił zamówienie na zadania i dopuścił możliwość złożenia oferty na całość zamówienia lub na poszczególne zadania..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 03.00.00.00-1, 15.24.00.00-2, 15.33.11.70-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz ofertowy, wg wzoru na zał. nr 1 do SIWZ wraz z załącznikami A,B,C - formularze asortymentowo-cenowe osobno dla każdej jednostki i wypełnione odpowiednio dla wybranej części zamówienia 2. Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy o ile ofertę podpisuje pełnomocnik, a stosowne upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów załączonych do oferty. Pełnomocnictwo wymagana jest również w przypadku, gdy ofertę składa kilka podmiotów występujących wspólnie. 3. Podpisany przez osoby uprawnione projekt umowy, wg wzoru na zał. nr 2 do SIWZ fakultatywnie. 4. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - załącznik nr 3
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający na podstawie art.144 ust.1 i 2 Ustawy Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w zakresie zmiany: a) wysokości wynagrodzenia, jeśli jest ona związana ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. w zakresie zmiany wysokości stawki podatku VAT), b) zmiany sposobu realizacji zadania, z powodu wystąpienia uzasadnionych zmian w zakresie wykonania przedmiotu zamówienia, jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiającego ( w zakresie zmian ilościowych )
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsplaza.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego przy ul. Wiosny Ludów 4, 32-552 Płaza; osoba do kontaktu z dostawcami: Ryba Beata.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2013 godzina 11:00, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego przy ul. Wiosny Ludów 4, 32-552 Płaza.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie A Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostałe wymagania jak opis w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie B. Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część B z Formularza asortymentowo-cenowego B Pozostałe wymagania jak opis w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie C Mięso drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część C z Formularza asortymentowo-cenowego .Pozostałe wymagania jak opis w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: D Mięso wołowe i wieprzowe, wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część D z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostały opis jak w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie E Artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część E z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostały opis jak w części ogólnej ogłoszenia...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie F Warzywa, owoce, ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część F z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostały opis jak w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie G Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część G z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostały opis jak w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie H Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część H z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostałe zapisy jak w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie I Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I z Formularza asortymentowo-cenowego. Pozostałe zapisy jak w części ogólnej ogłoszenia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
- Sukcesywne dostawy w II półroczu 2024 r. artykułów spożywczych do Przedszkola nr 376 mieszczącego się w Warszawie, przy ulicy Admiralskiej 17
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- "Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju"
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.