eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Boguchwa³a › Dostawa produktów spo¿ywczych, miêsnych oraz warzyw do Przedszkola Publicznego w Boguchwale, Szko³y Podstawowej w Boguchwale i Szko³y Podstawowej w Zg³obniu

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-08-11

Boguchwa³a: Dostawa produktów spo¿ywczych, miêsnych oraz warzyw do Przedszkola Publicznego w Boguchwale, Szko³y Podstawowej w Boguchwale i Szko³y Podstawowej w Zg³obniu
Numer og³oszenia: 241736 - 2011; data zamieszczenia: 11.08.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Ekonomiczno-Administracyjny Szkó³ i Placówek O¶wiatowych w Boguchwale , ul. Doktora Tkaczowa 134, 36-040 Boguchwa³a, woj. podkarpackie, tel. 017 87 55 254, faks 017 87 55 254.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.boguchwala.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Jednostka Samorz±du Terytorialnego JST.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa produktów spo¿ywczych, miêsnych oraz warzyw do Przedszkola Publicznego w Boguchwale, Szko³y Podstawowej w Boguchwale i Szko³y Podstawowej w Zg³obniu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Przedszkola Publicznego w Boguchwale, Szko³y Podstawowej w Boguchwale i Szko³y Podstawowej w Zg³obniu w podziale na zadania ujête w pakiety. Przedszkole Publiczne w Boguchwale: Pakiet nr 1 Dostawa owoców, warzyw, w tym przetworzonych CPV:01100000-8, 15300000-1. Pakiet nr 2 Dostawa ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych, przypraw, makaronów CPV:1510000-9, 15200001-0,15300001-1, 15400000-2, 155500000-315600000-4, 15800000-6, 01200000-9.Pakiet nr 3 dostawa miêsa i wêdlin CPV 15100000-9. Pakiet nr 4 Nabia³ CPV 15510000-6, 15530000-2, 15542100-0, 15545000-0, 15551000-5. Szko³a Podstawowa w Boguchwale Pakiet nr 1 Dostawa owoców, warzyw, w tym przetworzonych CPV:01100000-8, 15300000-1.Pakiet nr 2 Dostawa ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych, przypraw, makaronów CPV:1510000-9, 15200001-0,15300001-1, 15400000-2, 155500000-315600000-4, 15800000-6, 01200000-9. Pakiet nr 3 dostawa miêsa i wêdlin CPV 15100000-9. Pakiet nr 4 Nabia³ CPV 15510000-6, 15530000-2, 15542100-0, 15545000-0, 15551000-5. Szko³a Podstawowa w Zg³obniu Pakiet nr 1 Dostawa owoców ,warzyw, w tym przetworzonych CPV:01100000-8, 15300000-1.Pakiet nr 2 Dostawa ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych, przypraw, makaronów CPV:1510000-9, 15200001-0,15300001-1, 15400000-2, 155500000-315600000-4, 15800000-6, 01200000-9. Pakiet nr 3 dostawa miêsa i wêdlin CPV 15100000-9. Pakiet nr 4 Nabia³ CPV 15510000-6, 15530000-2, 15542100-0, 15545000-0, 15551000-5.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: tak.

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
  • Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ udzielenie zamówienia uzupe³niaj±cego o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W przetargu moga wzi±æ udzia³ Wykonawcy którzy z³o¿± ofertê oraz posiadaj± uprawnienia do wykonywania okreslonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ, posiadaja niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia - znajduja sie w sytuacji finansowej i ekonomicznej zapewniajacej wykonanie zamówienia - nie podlegaja wykluczeniu w postepowaniu o udzielenie zamówieniana podst. art.24 PZP. O¶wiadcz± ¿e spa³niaj± warunki okre¶lone w art.22PZP oraz, ¿e nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 24 PZP. Sprawdzanie w/w warunków odbywac siê bedzie na podstawie przed³ozonych przez Wykonawcê dokumentów.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy wyznaczy³ nastêpuj±ce kryteria oceny spe³nienia warunków wymaganych od oferenta, a mianowicie; 1)jest uprawniony do wykonania okre¶lonych dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, 2)dysponuje niezbêdn± wiedz± i do¶wiadczeniem, a tak¿e potencja³em ekonomicznym i technicznym oraz pracownikami zdolnymi do wykonania danego zamówienia, 3)znajduje siê w sytuacji finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 4)spe³nia warunki okre¶lone w art. 22 ust.1 pkt. 1 - 3, 5)nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 i 2 6)z³o¿y³ wymagane o¶wiadczenia, spe³ni³ wymagania okre¶lone w ustawie, specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 7)dostarczy³ prawdziwe informacje dla prowadzonego postêpowania.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.boguchwala.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zespó³ Ekonomiczno - Administracyjny Szkó³ i Placówek O¶wiatowych w Boguchwale, 36-040 Boguchwa³a ul. Tkaczowa 134 pokój nr 23 II pietro..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 22.08.2011 godzina 10:00, miejsce: Zespó³ Ekonomiczno - Administracyjny Szkó³ i Placówek O¶wiatowych w Boguchwale, 36-040 Boguchwa³a ul. Tkaczowa 134 pokój nr 23 II pietro..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Dostawa owoców i warzyw, owoców i warzyw prztworzonych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Owoce ¶wie¿e i przetworzone: jab³ka, banany, mandarynki, cytryny, soki owocowo - warzywne, zagêszczone, d¿emy, powid³a. Warzywa ¶wie¿e: ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, por, ogórki, kukurydza w puszcze, sa³atki warzywne, pomidory itp. wykorzystywane do przygotowania posi³ków w sto³ówce szkolnej i przedszkolnej..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Dostawa ró¿nych art. spo¿ywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa przypraw, makaronów, p³atków sniadaniowych, herbaty, m±ki, kasz, zup, sosów w proszku, cukru, ciastek, s³odyczy i innych artyku³ów spo¿ywczych wykorzystywanych do przygotowania posi³ków w sto³ówce szkolnej i przedszkolnej..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Dostawa miêsa i wêdlin..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa kie³bas, polêdwic, parówek, szynki, ³opaki bez ko¶ci, miêsa mielonego, kurczaków, filetów drobiowych, ryb wêdzonych itp..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Dostawa nabia³u..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa mleka, mas³a, smietany, twarogu, serkówtopionych, sera ¿óltego itp..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.00.00-9, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.