eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gliwice › Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy w niżej wymienionych Jednostkach WojskowychZadanie nr 1Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków) Zadanie nr 2Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-18

Gliwice: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 1: Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków) Zadanie nr 2: Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry
Numer ogłoszenia: 239299 - 2014; data zamieszczenia: 18.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 4217 , ul. Andersa 47, 44-121 Gliwice, woj. śląskie, tel. 0-32 46 14 371, faks 0-32 46 14 230, 46 14 231.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.4wog.wp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: JW 4217.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 1: Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków) Zadanie nr 2: Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy pełniących służby dyżurne, biorących udział w krótkotrwałych szkoleniach i ćwiczeniach w garnizonie oraz odbywających szkolenia w ramach Narodowych Sił Rezerwowych i praktyk w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 1: Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków) Zadanie nr 2: Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki: nr 1 - asortyment produktów spożywczych zawartych w normach wyżywienia żołnierzy; wartość energetyczna i ilość poszczególnych składników wg normy, nr 2 - wymiar rzeczowy normy wyżywienia, nr 3 - wymagane wielkości porcji potraw i napojów w poszczególnych posiłkach, nr 4 - opis przedmiotu zamówienia, stanowiące integralną część niniejszej siwz..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego, na poziomie do 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - zał. nr 5 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie zrealizował co najmniej 1 usługę cateringową o wartości nie mniejszej niż: dla zadania nr 1: 100 000,00 PLN brutto dla zadania nr 2: 150 000,00 PLN brutto

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - zał. nr 5 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - zał. nr 5 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - zał. nr 5 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 8 do SIWZ, kopia aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określająca rodzaj i zakres działalności (art. 20. ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz.U. z 2005 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.), lub kopia aktualnej decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określająca rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia), lub aktualne zaświadczenie o objęciu zakładu nadzorem Powiatowego Inspektora Sanitarnego w wymaganym zakresie, pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy - jeżeli ofertę składa pełnomocnik

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: 4wog.zamowieniapubliczne@wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4217 44-121 Gliwice ul. Gen. Andersa 47.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2014 godzina 09:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4217 44-121 Gliwice ul. Gen. Andersa 47, kancelaria jawna.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykluczenia Wykonawcy na podstawie art. 24, ust. 2a ustawy Pzp..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy pełniących służby dyżurne, biorących udział w krótkotrwałych szkoleniach i ćwiczeniach w garnizonie oraz odbywających szkolenia w ramach Narodowych Sił Rezerwowych i praktyk w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 1: Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy pełniących służby dyżurne, biorących udział w krótkotrwałych szkoleniach i ćwiczeniach w garnizonie oraz odbywających szkolenia w ramach Narodowych Sił Rezerwowych i praktyk w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 1: Jednostki Wojskowe 3946 Bytom, 2748 Wrocław (Radzionków) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki: nr 1 - asortyment produktów spożywczych zawartych w normach wyżywienia żołnierzy; wartość energetyczna i ilość poszczególnych składników wg normy, nr 2 - wymiar rzeczowy normy wyżywienia, nr 3 - wymagane wielkości porcji potraw i napojów w poszczególnych posiłkach, nr 4 - opis przedmiotu zamówienia, stanowiące integralną część niniejszej siwz..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy pełniących służby dyżurne, biorących udział w krótkotrwałych szkoleniach i ćwiczeniach w garnizonie oraz odbywających szkolenia w ramach Narodowych Sił Rezerwowych i praktyk w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 2: Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługi restauracyjne w formie całodziennego wyżywienia dla żołnierzy pełniących służby dyżurne, biorących udział w krótkotrwałych szkoleniach i ćwiczeniach w garnizonie oraz odbywających szkolenia w ramach Narodowych Sił Rezerwowych i praktyk w niżej wymienionych Jednostkach Wojskowych: Zadanie nr 2: Jednostka Wojskowa 3390 Tarnowskie Góry Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki: nr 1 - asortyment produktów spożywczych zawartych w normach wyżywienia żołnierzy; wartość energetyczna i ilość poszczególnych składników wg normy, nr 2 - wymiar rzeczowy normy wyżywienia, nr 3 - wymagane wielkości porcji potraw i napojów w poszczególnych posiłkach, nr 4 - opis przedmiotu zamówienia, stanowiące integralną część niniejszej siwz..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.