eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦wierzawa › Do¿ywianie prowadzone przez M-GOPS w ¦wierzawie na terenie Miasta i Gminy ¦wierzawa

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2009-07-15

¦wierzawa: Do¿ywianie prowadzone przez M-GOPS w ¦wierzawie na terenie Miasta i Gminy ¦wierzawa
Numer og³oszenia: 239236 - 2009; data zamieszczenia: 15.07.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urz±d Miasta i Gminy , pl. Wolno¶ci 60, 59-540 ¦wierzawa, woj. dolno¶l±skie.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.¦wierzawa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Do¿ywianie prowadzone przez M-GOPS w ¦wierzawie na terenie Miasta i Gminy ¦wierzawa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest us³uga polegaj±ca na przygotowaniu, dostawie i wydanie gor±cego posi³ku dziennie dla klientów oraz uczniów i dzieci m³odszych wskazanych przez MGOPS w ¦wierzawie w okresach od 01 wrze¶nia 2009 r. do 31 grudnia 2010 dla osób wg nastêpuj±cego wykazu:Szko³a Podstawowa w Soko³owcu 29 osób, Gimnazjum w ¦wierzawie 30 osób, Zespó³ Szkolno - Przedszkolny w ¦wierzawie 41 osób, Osoby wskazane przez MGOPS w ¦wierzawie 80 osób. 2.Podana liczba dzieci i osób mo¿e ulegaæ ci±g³ym zmianom np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy spo³ecznej, zmiany liczby dzieci chodz±cych do szko³y, zmiany zamo¿no¶ci spo³eczeñstwa, chêci lub niechêci korzystania z posi³ków przez dzieci i osoby, absencji dzieci i osób na wypadek choroby lub innych okoliczno¶ci. Powy¿sza okoliczno¶æ nie mo¿e byæ powodem zerwania umowy. 3.Wykonawcy przyjmuje do wykonania przygotowanie i wydawanie oraz dostawê w³asnym specjalistycznym transportem posi³ków w termosach o kaloryczno¶ci min. 900 kcal ka¿dy dla oko³o 180 osób (dziennie). Dowóz w³asnym specjalistycznym transportem gor±cych posi³ków w termosach do nastêpuj±cych szkó³ : Szko³a Podstawowa w Soko³owcu , Gimnazjum w ¦wierzawie , Zespó³ Szkolno- Przedszkolny w ¦wierzawie . Posi³ki bêd± wydawane przez piêæ dni w tygodniu od poniedzia³ku do pi±tku, w dni w których odbywa siê nauka w szko³ach w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Je¶li dzieci bêd± uczêszczaæ do szko³y w inny dzieñ np. odpracowywaæ zajêcia szkolne, dzieci objête s± t± form± pomocy lecz ten fakt nale¿y zg³osiæ z 3 dniowym wyprzedzeniem dowo¿±cemu i wydaj±cemu gor±ce posi³ki. Wymagania dotycz±ce posi³ków : 4.Posi³ki objête przedmiotem zamówienia musz± byæ gor±ce i mieæ formê dania obiadowego: 1)Dla klientów M-GOPS winien sk³adaæ siê z jednego gor±cego dania tj. zupy z wk³adk±: - zupy- min. 0,5 l zupy gotowanej na wywarze miêsnym lub warzywnym; - wk³adka - 100 g porcja miêsa ( waga po przetworzeniu ) lub 200 g gotowanej kaszy, ry¿u, makaronu lub ziemniaków z sosem. Dopuszcza siê dwa razy w tygodniu przygotowanie posi³ku bez miêsa i zast±pieniem go produktami z zawarto¶ci± bia³ka zwierzêcego tj.: ryba - 100 g ( waga po przetworzeniu ) lub jaja 2 szt. , lub 200 g dania jarskie np. kluski ¶l±skie, pierogi, krokiety, go³±bki, nale¶niki. 2)Gor±cy posi³ek dla uczniów i dzieci m³odszych winien sk³adaæ siê z jednego gor±cego dania naprzemiennie tj, zupy lub drugiego dania: - zupy- min. 0,5 l zupy gotowanej na wywarze miêsnym lub warzywnym oraz min. 200 g pieczywa - drugie danie - 100 g porcja miêsa ( waga po przetworzeniu ), 150- 200 g gotowanej kaszy, ry¿u, makaronu lub ziemniaków oraz 100 - 150 g surówki. Dopuszcza siê raz w tygodniu przygotowanie posi³ku bez miêsa i zast±pieniem go produktami z zawarto¶ci± bia³ka zwierzêcego tj.: ryba - 100 g ( waga po przetworzeniu ) lub jaja 2 szt. , lub 200 g dania jarskie np. kluski ¶l±skie, pierogi, krokiety, go³±bki, nale¶niki. 5.Gor±cy posi³ek dla klientów M - GOPS ( zupa z wk³adk± ) bêdzie przygotowywany na piêæ dni tygodnia i wydawany w godzinach od 14.00 do 15.30, w ilo¶ci ok. 80 posi³ków dziennie w punkcie ¿ywieniowym, który spe³nia wymogi sanitarne na terenie Miasta ¦wierzawa, oraz dla uczniów i dzieci m³odszych w ilo¶ci ok. 100 posi³ków dziennie wydawany w godzinach od 12.00 do 12.30 przy sto³ówkach szkolnych w Szkole Podstawowej w Soko³owcu, Zespole Szkolno - Przedszkolnym w ¦wierzawie oraz Gimnazjum w ¦wierzawie. Jad³ospis posi³ków na cztery tygodnie wraz z gramatur± i kaloryczno¶ci± stanowiæ bêdzie integraln± czê¶æ oferty. W przypadku wyboru oferty Wykonawca zobowi±zany jest realizowaæ przed³o¿ony jad³ospis. Ka¿dy z posi³ków okre¶lony w punkcie 4 ppkt.1)i 2) musi zawieraæ minimum 1000 kalorii. - Posi³ki musz± byæ wydane w punkcie ¿ywieniowym spe³niaj±cym wymogi sanitarno - higieniczne. - Posi³ki musz± byæ wydane w punkcie ¿ywieniowym jako produkty o temp. 60 o C -80 o C - zgodnie z normami ¿ywieniowymi. - Punkt ¿ywieniowy musi byæ zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane bêdzie co najmniej 20 miejsc siedz±cych (przy sto³ach) - Nie mo¿na zani¿aæ ustalonej wagi posi³ków. Posi³ki bêd± wydawane uprawnionym klientom na podstawie wydanej decyzji oraz listy osób objêtych w/w form± pomocy przez M-GOPS w ¦wierzawie. Wynagrodzenie nale¿ne Wykonawcy obejmowaæ bêdzie rzeczywist± liczbê posi³ków wydanych w danym okresie rozliczeniowym. Ustala siê miesiêczny okres rozliczeniowy (miesi±c kalendarzowy). Po up³ywie ka¿dego miesi±ca kalendarzowego Wykonawca przedstawi fakturê wraz z miesiêcznym zestawieniem wydanych posi³ków przez uprawionych odbiorców (wykaz uczniów, osób korzystaj±cych z posi³ków tj. imiê i nazwisko ucznia (osoby), ilo¶æ dni w miesi±cu, koszt jednego posi³ku, warto¶æ ogó³em), które bêdzie stanowiæ podstawê wyp³aty wynagrodzenia. Posi³ki maj± byæ przygotowywane i wydawane zgodnie z cztero tygodniowym jad³ospisem (za³±cznik nr 3 a i 3b do oferty ) Oznaczenie zamówienia wg CPV : 55 52 40 00 - 9 6.Warunki obs³ugi: 1) Do¿ywianie uczniów odbywaæ siê bêdzie w dniach, w których odbywa siê nauka w szko³ach oraz w razie potrzeby w innych dniach wskazanych przez dyrektora szko³y np. ferie, wakacje. 2) Do¿ywianie uczniów musi byæ prowadzone na terenie szkó³; 3) Szko³y zapewniaj± miejsce do wydawania i spo¿ywania posi³ków dla dzieci tj. odpowiednie pomieszczenia zgodne z wymaganiami w tym zakresie, stoliki, krzes³a, o¶wietlenie, dostêp do wody ciep³ej i zimnej, ³azienki i toalety - koszty w tym zakresie le¿± po stronie szko³y. Godziny dostaw i wydawania posi³ków okre¶la dyrektor szko³y. 4) Wykonawca zapewnia dostawê, wydanie posi³ków, utrzymanie czysto¶ci porz±dku w miejscu wydawania i spo¿ywania posi³ków w szkole, a tak¿e niezbêdne naczynia i sztuæce; 5) Wydawanie posi³ków, dla dzieci utrzymanie czysto¶ci, odpowiednie pomieszczenia zapewnia Zamawiaj±cy. Godziny dostawy ustala Zamawiaj±cy. 6) Zapewnienie niezbêdnych pomieszczeñ, godziny wydawania i inne sprawy organizacyjne Wykonawca uzgodni we w³asnym zakresie z dyrekcj± danej szko³y. 7) Warunki jakimi dysponuj± szko³y s± ró¿ne, dlatego Wykonawca winien zapoznaæ siê z miejscem realizacji zamówienia i zapoznaæ siê z warunkami jakimi dysponuj± poszczególne placówki objête zamówieniem; 8)Zamawiaj±cy zastrzega, i¿ ilo¶æ osób korzystaj±cych z posi³ków mo¿e siê zmieniaæ w trakcie obowi±zywania umowy. Powy¿sza okoliczno¶æ nie mo¿e byæ powodem zerwania umowy..

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.40.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków do szkó³ .

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. W przetargu mog± wzi±æ udzia³ Wykonawcy, którzy 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ, 2) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenia oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. Warunek zostanie spe³niony gdy Wykonawca wyka¿e i¿: -zrealizowa³ us³ugi , których okres obejmowa³ wykonanie w ci±gu 1 roku przed dniem wszczêcia postêpowania co najmniej 1 us³ugi zakoñczonej odpowiadaj±cej przedmiotowi zakresowi i warto¶ci przedmiotowi popartej dokumentami potwierdzaj±cymi , ¿e us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie ,np. referencje - dysponuj± lokalem spe³niaj±cym wymagania sanitarno -epidemiologiczne dotycz±ce przygotowanie posi³ków na okres realizacji zamówienia - dysponuj± lokalem spe³niaj±cym wymagania sanitarno -epidemiologiczne do wydawania posi³ków dla klientów MGOPS . ( dysponuj± umow± przedwstêpn± na lokal na terenie miasta ¦wierzawa ) - dysponuj± termosami do przewo¿enia ¿ywno¶ci - dysponuj± ¶rodkiem transportu spe³niaj±cym wymagania sanitarno- epidemiologiczne w zakresie przewozu ¿ywno¶ci - na okres realizacji przedmiotu zamówienia . 3) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie Zamówienia 4) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 PZP. 2 Sposób dokonania oceny spe³nienia wymaganych warunków : 1) przy dokonaniu oceny spe³nienia warunków Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ regu³± spe³nia albo nie spe³nia 2) nie spe³nienie chocia¿by jednego warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem Wykonawcy z postêpowania; ofertê Wykonawcy wykluczonego uznaje siê za odrzucon±..
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Wykonawca musi z³o¿yæ o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, zgodnie z art. 22 ust. 1 PZP oraz ¿e nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 PZP. Wzór o¶wiadczenia stanowi za³±cznik nr 1 do oferty . 2. Zamawiaj±cy ¿±da w celu potwierdzenia , ¿e Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 PZP nastêpuj±cych dokumentów: 1) Aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej- wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania oferty za¶wiadczenie ma okre¶laæ przedmiot wykonywanej dzia³alno¶ci gospodarczej zgodnie z Polsk± Klasyfikacj± Dzia³alno¶ci (PKD) : przygotowanie i dostarczanie ¿ywno¶ci dla odbiorców zewnêtrznych (katering) . 3. Zamawiaj±cy ¿±da, w celu potwierdzenia ,¿e Wykonawca posiada niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie, a tak¿e dysponuje potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia przed³o¿enia nastêpuj±cych dokumentów : 1) Wykazu wykonanych z w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczêcia postêpowania o udzielenie zamówienia , a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy w tym okresie , odpowiadaj±cych swoim rodzajem i warto¶ci± dostawie lub us³udze stanowi±cej przedmiot niniejszego zamówienia , z podaniem warto¶ci, przedmiotu dat wykonania i odbiorców ( za³. nr 2 do oferty) 2) Za³±czenia dokumentów potwierdzaj±cych , ¿e us³uga ta zosta³a wykonana Nale¿ycie. Zamawiaj±cy dopuszcza , aby do¶wiadczenie zawodowe potwierdzone zosta³o referencjami b±d¼ protoko³ami odbioru . 3) Dokumenty potwierdzaj±ce dysponowanie tytu³ prawny do lokalu w celu przygotowania posi³ków . 4) Dokumenty potwierdzaj±ce tytu³ prawny do lokalu w celu wydawanie posi³ków dla klientów MGOPS. 5) Za¶wiadczenie Powiatowej Stacji Sanitarno -Epidemiologicznej potwierdzaj±cej objêcie sta³ym nadzorem sanitarnym lokale przygotowywanie posi³ków oraz wydawania posi³ków 6) Atesty na termosy 7) Czterotygodniowy jad³ospis z podaniem gramatury i kaloryczno¶ci 8) Dokumenty potwierdzaj±ce dysponowanie ¶rodkiem transportu w celu przewo¿enia posi³ków . 4. Je¿eli Wykonawcy wspólnie ubiegaj± siê o zamówienie (konsorcjum ) , zgodnie z art 23 w zwi±zku z art. 141 ustawy Prawo Zamówieñ publicznych Zamawiaj±cy ¿±da : 1) pe³nomocnictwo podmiotów wystêpuj±cych wspólnie 2) wszyscy konsorcjanci winni obligatoryjnie do³±czyæ do oferty dokumenty wymagane od Wykonawców wymienione w pkt.1i 2 ppkt.1.Dokumenty wymienione w pkcie 3 i 4 sk³adane mog± byæ wspólnie i takiej bêd± podlegaæ ocenie .Wadium wnoszone jest przez konsorcjum; 3) wszelka korespondencja prowadzona bêdzie wy³±cznie z pe³nomocnikiem konsorcjum; 4) w przypadku wyboru przez Zamawiaj±cego oferty z³o¿onej przez konsorcjum, Wykonawcy tworz±cy konsorcjum zobowi±zani bêd± najpó¼niej przed zawarciem umowy na wykonanie zamówienia , do przed³o¿enia umowy konsorcjum. 5) umowa, o której mowa wy¿ej ,winna zawieraæ w szczególno¶ci : oznaczenie stron, cel dzia³ania, czas trwania umowy, zasady wspó³dzia³ania, w tym zakres prac przewidzianych przez ka¿d± ze stron oraz zasady dokonywania rozliczeñ . 5. Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej , zamiast dokumentów na potwierdzenie uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci Wykonawca postêpuje zgodnie z paragrafem 2 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r.w sprawie dokumentów, jakich mo¿e ¿±daæ Zamawiaj±cy podwykonawcy , oraz form , w jakich to dokumenty mog± byæ sk³adane. ( Dz. U. Nr 87 poz. 605 ) 6. Zamawiaj±cy wymaga, aby ¿±dane przez niego dokumenty zosta³y z³o¿one w formie orygina³u lub kserokopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez wykonawcê b±d¼ osobê upowa¿niona do reprezentowania firmany zewn±trz zgodnie z postanowieniami w³a¶ciwego rejestru. Na ¿±danie Zamawiaj±cego, Wykonawca winien przedstawiæ orygina³y dokumentów do wgl±du..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.swierzawa.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Miasta i Gminy ¦wierzawa, Plac Wolno¶ci 60, 59-540 ¦wierzawa.

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 27.07.2009 godzina 10:00, miejsce: Urz±d Miasta i Gminy ¦wierzawa, Plac Wolno¶ci 60, 59-540 ¦wierzawa.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie dotyczy..

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.