Ogłoszenie z dnia 2010-09-01
Głubczyce: Świadczenie usługi szkolenia grupowego bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Głubczycach - KUCHARZ - dla 10 osób bezrobotnych
Numer ogłoszenia: 237907 - 2010; data zamieszczenia: 01.09.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 214287 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy, ul. Pocztowa 6, 48-100 Głubczyce, woj. opolskie, tel. 077 4858537, faks 077 4858760.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi szkolenia grupowego bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Głubczycach - KUCHARZ - dla 10 osób bezrobotnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Nazwa szkolenia: KUCHARZ. Cele szkolenia: Celem szkolenia jest zdobycie przez uczestników kursu wiedzy niezbędnej do pracy na stanowisku kucharz oraz umiejętności praktycznych w tym zakresie. Szkolenie zakończy się wydaniem zaświadczeń uczestnikom kursu potwierdzających ukończenie szkolenia. Minimalny zakres szkolenia musi obejmować następujące tematy: bezpieczeństwo i higiena pracy w kuchni, ochrona przeciwpożarowa i ochrona środowiska; organizowanie i porządkowanie stanowiska pracy zgodnie z zasadami ergonomii, procedury systemów jakości HACCP, GMP i GHP, udzielanie pierwszej pomocy doraźnej, etyka zawodowa w zawodzie kucharz, zasady żywienia, dobór surowców i półproduktów do produkcji potraw, ocena ilościowa i jakościowa surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w gastronomii, obróbka wstępna surowców i półproduktów, przechowywanie, magazynowanie i zabezpieczanie przed zepsuciem surowców i wyrobów kulinarnych, dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów, sporządzanie dań podstawowych, sporządzanie dań głównych i przekąsek, sporządzanie deserów i napojów, wypiek ciast, sporządzanie potraw specjalistycznych, wyroby garmażeryjne, planowanie i układanie menu, elementy dietetyki, porcjowanie i dekorowanie potraw (w tym m.in. zasady eksponowania potraw w bufecie, w sprzedaży detalicznej lub specjalne zamówienie, zasady układania potraw na talerzu lub na innych naczyniach, dobór naczyń i dodatków dekoracyjnych potraw, znaczenie kolorystyki i wizualnej oceny potraw oraz form ich podawania i eksponowania), wyposażenie techniczne kuchni (w tym m.in. maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna i chłodnicza, maszyny do mycia naczyń), obsługa sprzętu kuchennego. UWAGA !!! Powyższe zagadnienia mogą być w planie nauczania rozwinięte, lecz pominięcie któregoś z powyższych skutkować będzie odrzuceniem oferty. Liczba osób objętych szkoleniem: 10. Wspólny Słownik Zamówień, Kod CPV: 80530000-8 . Ilość godzin: 200 / 1 uczestnika . Termin realizacji zamówienia: rozpoczęcie: nie wcześniej niż 13.09.2010 r. zakończenie: nie później niż 29.10.2010 r. Miejsce szkolenia: Gmina Głubczyce (zajęcia praktyczne odbywać się będą w kuchni zakładu żywienia zbiorowego lub placówce, w której takie żywienie występuje. Zajęcia praktyczne obejmować będą co najmniej 140 godz.) . Inne wymagania Zamawiającego : Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia uczestnikom w trakcie szkolenia: - warunków pracy zgodnych z przepisami bezpieczeństwa i higieny Pracy; - sprzętu niezbędnego na czas trwania szkolenia (szczegółowe wyposażenie kuchni, tj. piec, piekarnik oraz inny sprzęt powszechnie występujący w kuchni, którym Wykonawca będzie dysponował, musi być wyszczególniony w wykazie będącym załącznikiem nr 7 SIWZ). Jeżeli Wykonawca będzie korzystał z zasobów podmiotów trzecich, jest On zobligowany udowodnić Zamawiającemu, że będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia w szczególności przedstawiając pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. - materiałów dydaktycznych, które po zakończeniu szkolenia przejdą na własność każdego uczestnika szkolenia (odzież ochronna, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej i papierowej, książkę o tematyce szkolenia oraz notes i długopis). Zajęcia mają odbywać się zgodnie z harmonogramem zajęć w dniach od poniedziałku do piątku w wymiarze nie przekraczającym 8 godzin zegarowych dziennie i przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu przypadajacych na każdego uczestnika. Zajęcia teoretyczne i praktyczne muszą być prowadzone przez osoby posiadające doświadczenie dydaktyczne i zawodowe związane z tematyką szkolenia. Wykonawca jest zobligowany udowodnić Zamawiającemu, że będzie dysponował osobami niezbędnymi do realizacji zamówienia przedstawiając odpowiednie dokumenty - w szczególności przedstawiając pisemne zobowiązania tych osób. Wykonawca zobowiązany jest do zorganizowania egzaminu wewnętrznego ze zdobytej wiedzy oraz wydania odpowiednich dokumentów - w języku polskim i angielskim - stwierdzających ukończenie kursu na podstawie § 6 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz.U. nr 31, poz. 216). Wykonawca oznaczy logotypami Europejskiego Funduszu Społecznego Unii Europejskiej, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, informacją o współfinansowaniu projektu oraz nazwą projektu w ramach, którego realizowane jest szkolenie, zarówno miejsce odbywania zajęć jak i wszystkie materialy dydaktyczne przygotowane dla każdego uczestnika. Wykonawca oznaczy również wzory odpowiednich dokumentów stwierdzających ukończenie szkolenia ww. logotypami oraz dołączy te wzory do oferty.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Postępowanie jest realizowane w ramach projektu pn. Nowa szansa-nowe wyzwania współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VI: Rynek pracy otwarty dla wszystkich; Działanie 6.1: Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie; Poddziałanie 6.1.3: Poprawa zdolności do zatrudnienia oraz podnoszenie aktywności zawodowej osób bezrobotnych.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"I PRFESJONALNA SZKOŁA BIZNESU" - SP. Z O.O. W LIKWIDACJI
jakie przetargi wygrała firma
"I PRFESJONALNA SZKOŁA BIZNESU" - SP. Z O.O. W LIKWIDACJI
- I Profesjonalna Szkoła Biznesu w Nysie Sp. z o.o., ul. Sobieskiego 2, 48-300 Nysa, kraj/woj. opolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 28000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 19250,00
Oferta z najniższą ceną: 19250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 19250,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GŁUBCZYC
więcej: przetargi w Głubczycach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja i przeprowadzenie kursu pn. Prawo jazdy kategorii C, E do C oraz kwalifikacja wstępna przyspieszona dla kierowców wykonujących transport drogowy w zakresie przewozu rzeczy.
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w projekcie "ODPOWIEDZIALNI ZA PRZYSZŁOŚĆ" dla uczestników zrekrutowanych przez jednostki podległe PWK OHP w Rzeszowie (etap 1e)
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.