eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Część IMleko i produkty mleczarskie Część IIOlej i oliwy Część IIIJaja Część IVWoda mineralna i napoje gazowane Część VOwoce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-29

Warszawa: Część I: Mleko i produkty mleczarskie Część II: Olej i oliwy Część III: Jaja Część IV: Woda mineralna i napoje gazowane Część V: Owoce
Numer ogłoszenia: 236320 - 2007; data zamieszczenia: 29.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Główna Służby Pożarniczej, ul. Słowackiego 52/54, 01-629 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5617624, fax 022 8330724.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sgsp.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Część I: Mleko i produkty mleczarskie Część II: Olej i oliwy Część III: Jaja Część IV: Woda mineralna i napoje gazowane Część V: Owoce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej 137 000 euro.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.90.00.00 - Napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Część I: 4200; 00 PLN Część II: nie dotyczy Część III: 200; 00 PLN Część IV: 500; 00 PLN Część V: 600; 00 PLN.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy mający prawo do występowania w obrocie prawnym i spełniający opisane poniżej wymagania: 1. Wykonawca musi spełniać warunki określone w art. 22 ust.1 Pzp. 2. W przypadku gdyby w prowadzonym postępowaniu przetargowym brali udział wykonawcy występujący wspólnie (złożą wspólną ofertę), warunki określone w pkt.1 musi spełniać każdy z podmiotów występujących wspólnie. W takim wypadku Wykonawcy powinni złożyć umowę regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie. 3. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca musi dostarczyć dokumenty wystawione przez organy sanitarne określone szczegółowo w pkt. 4.5. dotyczące: - obiektu, w którym Wykonawca prowadzi działalność, - środków transportu Wykonawcy, zgodnie z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 z 2006 r.). oraz oświadczenie Wykonawcy wskazujące organ sanitarny pod nadzorem, którego prowadzona jest działalność. 4. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt. 4 niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w warunki Wykonawca spełnił. Uzupełnienie wymaganych dokumentów jest możliwe, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta - załącznik nr 1. 2. Oświadczenia Wykonawcy w trybie art. 22 ust.1 i art. 24 Pzp. - załącznik nr 2 . 3. Formularz cenowy - załącznik nr 3. 4.Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem, wystawionym nie wcześniej niż 6 (sześć) miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Dokumenty wystawione przez organy sanitarne dotyczące: - obiektu, w którym Wykonawca prowadzi działalność: 1) Decyzja stwierdzająca spełnienie wymagań higieniczno - sanitarnych koniecznych w zakresie prowadzonej działalności. 2) Zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej. - środków transportu Wykonawcy, 1) Decyzja w sprawie spełniania wymagań koniecznych do zapewnienia higieny do przewozów artykułów spożywczych oraz zapewnieniu właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 6. Oświadczenie Wykonawcy wskazujące organ sanitarny pod nadzorem, którego prowadzona jest działalność.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sgsp.edu.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Warszawa ul. Słowackiego 52/54, Dział ds. Zamówień Publicznych..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2007 godzina 13:00, miejsce: Warszawa, ul. Słowackiego 52/54 - Kancelaria Ogólna SGSP.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej 137 000 euro. 1. Wszystkie produkty opisane w przedmiocie zamówienia muszą być klasy I o jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy ww. produktów żywnościowych, realizowane w ilości wg zlecenia Zamawiającego, przekazywane Wykonawcy faksem lub telefonicznie, potwierdzone niezwłocznie przez Wykonawcę pisemnie. 3. Dostawy następować muszą na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: - w Warszawie, przy ul. Słowackiego 52/54, - w czasie zgrupowania Kandydackiego w Przeciwpożarowej Bazie Leśnej w Zamczysku Nowym (Baza Uczelni) odbywającego się w sierpniu i we wrześniu dostawy muszą być realizowane do magazynów w Zamczysku Nowym (odległego od SGSP na Słowackiego o około 45 km.). 4. Czas dostawy zleconej partii nie może przekroczyć 24 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiającego. 5. Czas dostawy zlecenia w przypadku zgłoszenia nieplanowanego zamówienia nie może przekroczyć 6 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiajacego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Olej i oliwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wszystkie produkty opisane w przedmiocie zamówienia muszą być klasy I o jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy ww. produktów żywnościowych, realizowane w ilości wg zlecenia Zamawiającego, przekazywane Wykonawcy faksem lub telefonicznie, potwierdzone niezwłocznie przez Wykonawcę pisemnie. 3. Dostawy następować muszą na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: - w Warszawie, przy ul. Słowackiego 52/54, - w czasie zgrupowania Kandydackiego w Przeciwpożarowej Bazie Leśnej w Zamczysku Nowym (Baza Uczelni) odbywającego się w sierpniu i we wrześniu dostawy muszą być realizowane do magazynów w Zamczysku Nowym (odległego od SGSP na Słowackiego o około 45 km.). 4. Czas dostawy zleconej partii nie może przekroczyć 24 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiającego. 5. Czas dostawy zlecenia w przypadku zgłoszenia nieplanowanego zamówienia nie może przekroczyć 6 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiajacego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wszystkie produkty opisane w przedmiocie zamówienia muszą być klasy I o jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy ww. produktów żywnościowych, realizowane w ilości wg zlecenia Zamawiającego, przekazywane Wykonawcy faksem lub telefonicznie, potwierdzone niezwłocznie przez Wykonawcę pisemnie. 3. Dostawy następować muszą na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: - w Warszawie, przy ul. Słowackiego 52/54, - w czasie zgrupowania Kandydackiego w Przeciwpożarowej Bazie Leśnej w Zamczysku Nowym (Baza Uczelni) odbywającego się w sierpniu i we wrześniu dostawy muszą być realizowane do magazynów w Zamczysku Nowym (odległego od SGSP na Słowackiego o około 45 km.). 4. Czas dostawy zleconej partii nie może przekroczyć 24 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiającego. 5. Czas dostawy zlecenia w przypadku zgłoszenia nieplanowanego zamówienia nie może przekroczyć 6 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiajacego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Woda mineralna i napoje gazowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wszystkie produkty opisane w przedmiocie zamówienia muszą być klasy I o jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy ww. produktów żywnościowych, realizowane w ilości wg zlecenia Zamawiającego, przekazywane Wykonawcy faksem lub telefonicznie, potwierdzone niezwłocznie przez Wykonawcę pisemnie. 3. Dostawy następować muszą na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: - w Warszawie, przy ul. Słowackiego 52/54, - w czasie zgrupowania Kandydackiego w Przeciwpożarowej Bazie Leśnej w Zamczysku Nowym (Baza Uczelni) odbywającego się w sierpniu i we wrześniu dostawy muszą być realizowane do magazynów w Zamczysku Nowym (odległego od SGSP na Słowackiego o około 45 km.). 4. Czas dostawy zleconej partii nie może przekroczyć 24 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiającego. 5. Czas dostawy zlecenia w przypadku zgłoszenia nieplanowanego zamówienia nie może przekroczyć 6 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiajacego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wszystkie produkty opisane w przedmiocie zamówienia muszą być klasy I o jakości zgodnej z obowiązującymi normami jakościowymi. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy ww. produktów żywnościowych, realizowane w ilości wg zlecenia Zamawiającego, przekazywane Wykonawcy faksem lub telefonicznie, potwierdzone niezwłocznie przez Wykonawcę pisemnie. 3. Dostawy następować muszą na koszt i ryzyko Wykonawcy do siedziby Zamawiającego: - w Warszawie, przy ul. Słowackiego 52/54, - w czasie zgrupowania Kandydackiego w Przeciwpożarowej Bazie Leśnej w Zamczysku Nowym (Baza Uczelni) odbywającego się w sierpniu i we wrześniu dostawy muszą być realizowane do magazynów w Zamczysku Nowym (odległego od SGSP na Słowackiego o około 45 km.). 4. Czas dostawy zleconej partii nie może przekroczyć 24 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiającego. 5. Czas dostawy zlecenia w przypadku zgłoszenia nieplanowanego zamówienia nie może przekroczyć 6 godzin od otrzymania zlecenia od Zamawiajacego..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.