eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przodkowo › Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie Gminy Przodkowo w roku 2015/2016

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-09-09

Przodkowo: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie Gminy Przodkowo w roku 2015/2016
Numer ogłoszenia: 234754 - 2015; data zamieszczenia: 09.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Kartuska 21, 83-304 Przodkowo, woj. pomorskie, tel. 0-58 685 14 25, faks 0-58 685 13 61.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie Gminy Przodkowo w roku 2015/2016.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie Gminy Przodkowo w roku 2015/2016 w dni nauki szkolnej: CZĘŚĆ I: w Zespole Szkół (Szkoła Podstawowa i Publiczne Gimnazjum) w Przodkowie - około 70 uczniów. CZĘŚĆ II: w Zespole Szkół (Szkoła Podstawowa i Publiczne Gimnazjum) w Pomieczynie - około 54 uczniów. CZĘŚĆ III: w Zespole Szkół (Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) w Czeczewie - około 37 uczniów. CZĘŚĆ IV: w Szkole Podstawowej w Szarłacie - około 13 uczniów. CZĘŚĆ V: w Szkole Podstawowej w Wilanowie - około 29 uczniów. 2. Podana w pkt 1 niniejszego rozdziału ilość uczniów korzystających z dożywiania w formie lunchu w poszczególnych szkołach jest szacunkowa (stan uczniów na dzień 29.05.2015 r.) i może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w okresie obowiązywania umowy. 3. Realizacja powyższego zamówienia polegać będzie na przygotowaniu, dowiezieniu oraz wydaniu lunchu: - 3 razy w tygodniu zupa z wkładką i bułką: 500 kcal (jedna porcja zupy musi mieć objętość 450 ml, bułka 50 g, wkładka* 60 g), * wkładką może być: kiełbasa (pokrojona lub w całości), parówka, wędlina, mięso, kotlet mielony, jajko. Dopuszcza się zamiennie zamiast wkładki mięsnej stosowanie raz w tygodniu dodatku w postaci jogurtu, - 2 razy w tygodniu drugie danie: 700 kcal (ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g; mięso lub ryba* - 100 g; surówka lub jarzyny gotowane - 100 g; jeżeli drugie danie stanowić będą: pierogi, naleśniki, bigos, fasolka po bretońsku lub inne - 200 g), *do smażeniu używany jest olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40% przy czym nie więcej niż jedną porcję potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku, dla każdej części zamówienia. Naliczając produkty (szczególnie warzywa, owoce, mięsa, ryby itp.) w jadłospisie uwzględnić należy ubytki wynikające z ich obróbki lub z procesu technologicznego. Planując menu należy kierować się sezonowością warzyw i owoców. Menu powinno być urozmaicone, dostosowane do zapotrzebowania dzieci i młodzieży oraz uwzględniać preferencje smakowe dzieci (nie wskazane jest przygotowanie posiłków typu żołądki, wątróbka, itp.) Ponadto przy przygotowywaniu lunchu należy stosować: - tłuszcze spożywcze - oleje, masło, margaryny miękkie kubkowe niearomatyzowane lub ich mieszanki; w przypadku smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%; - sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa) przy czym sól nie może być stosowana po procesie przygotowania posiłku, - zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli, - zupy, sosy oraz potrawy sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników, - inne produkty zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia oraz nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia. 4. Przygotowywanie lunchu nastąpić powinno zgodne z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. Zm.) oraz w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015r. poz. 1256); 5. Przestrzeganie podczas przygotowywania lunchu ogólnych zaleceń i zasad racjonalnego żywienia dzieci w wieku szkolnym, zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki; 6. Komponowanie lunchów urozmaiconych, na bazie produktów najwyższej jakości, z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych, z wykluczeniem półproduktów; 7. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności lunchu w ciągu jednego tygodnia. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania wraz z lunchem odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych. 9. Wykonawca dostarczać będzie potrawy we własnym zakresie, na własny koszt, to jest: transportem przystosowanym do przewożenia lunchu, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów musi zadbać Wykonawca. Niedopuszczalne jest przywożenie lunchu w pojemnikach jednorazowych. 10. Wykonawca zobowiązany jest do bieżącego odbioru na własny koszt brudnych termosów, zużytych jednorazowych naczyń i sztućców oraz odpadów pokonsumpcyjnych. Ponadto Wykonawca pozostawi porządek w miejscu spożywania lunchu po każdorazowym wydaniu i skonsumowaniu lunchu przez uczniów. 11. Lunch wydawany będzie w udostępnionych przez Dyrektora Szkoły pomieszczeniach do tego celu przeznaczonych, zgodnie z ustalonym harmonogramem pomiędzy Wykonawcą a Dyrektorem danej placówki. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu niezwłocznie, jednak nie później niż w terminie 3 dni od dnia ustalenia harmonogramu, przedmiotowy dokument. 12. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 13. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem ferii zimowych i świątecznych, dni ustawowo wolnych od pracy oraz wolnych od nauki w szkole, w okresie od 1 października 2015 roku do 31 maja 2016 roku..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca posiada dokument właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu gastronomicznego, w którym mają być przygotowywane posiłki.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

odpowiednio wypełniony i podpisany formularz ofertowy; oświadczenie o spełnianiu warunków z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (t.j. w Dz. U. z 2013 r. poz. 907 ze zm.), pełnomocnictwo jeżeli dotyczy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Termin płatności za wykonaną usługę - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.przodkowo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Kartuska 23, 83-304 Przodkowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.09.2015 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Przodkowo ul. Kartuska 21, 83-304 Przodkowo, pokój nr 10 (sekretariat Urzędu).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.