eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Międzyzdroje › Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-06

Międzyzdroje: Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33
Numer ogłoszenia: 233877 - 2013; data zamieszczenia: 06.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje, woj. zachodniopomorskie, tel. 0 91 328 03 44, faks 0 91 328 03 44.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: gm1.biposwiata.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II w Międzyzdrojach przy ul. Kolejowej 33.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa transportem własnym Wykonawcy do siedziby Zamawiającego produktów żywnościowych, z podziałem na zadania - liczba zadań - 6. Szczegółowy zakres dostaw obejmują załączniki od nr 7 do nr 12 do SIWZ. Zadanie 1 - załącznik nr 7 - produkty należące do grupy: 15100000-9; Zadanie 2 - załącznik nr 8 - produkty należące do grup: 15800000-6, 15600000-4, 15400000-2; Zadanie 3 - załącznik nr 9 - produkty należące do grupy: 03200000-3, 03100000-2; Zadanie 4 - załącznik nr 10 - produkty należące do grupy: 15330000-0; Zadanie 5 - załącznik nr 11 - produkty należące do grupy: 15331170-9, 15200000-0; Zadanie 6 - załącznik nr 12 - produkty należące do grupy: 15500000-3..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Pzp

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna spełnienie tego warunku jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Pzp

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszcza sie następujące możliwości zmiany treści umowy:zmiana wysokości ceny brutto oferty - w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT cena podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikajacą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. Cena netto pozostaje bez zmian.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: gm1.biposwiata.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2013 godzina 09:50, miejsce: Sekretariat Gimnazjum nr 1 im. Jana Pawła II, ul. Kolejowa 33, 72-500 Międzyzdroje.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów: Kurczęta św.-kg 600 Filet z piersi kurczaka-kg 250 Filet z indyka-kg 20 Łopatka b/k b/s-kg 650 Schab b/k-kg 350 Szynka surowa b/k b/s- kg 200 Karkówka b/k-kg 30 Żeberka wieprzowe paski-kg 20 Golonka wieprzowa tylnia-kg 15 Boczek św. bez żeber-kg 30 Szynka gotowana -kg 5 Boczek wędzony surowy b/ż Extra- kg 80 Kiełbasa śląska wieprzowa-kg 45 Kiełbasa biała surowa wieprzowa-kg 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych;Oleje i tłuszcze zwierzęce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Cukier biały 1kg-kg 370 Kakao 100-250 g-kg 2 Batony czekoladowe 20-55g-szt 1000 Wyroby cukiernicze w/cz 25-40g-szt 500 Wyroby cukiernicze b/cz 25-40g-szt 1200 Makaron świderki 400-1000g-kg 200 Makaron nitka 250-1000g-kg 50 Makaron wstążka 400-1000g- kg 24 Makaron spaghetti 500-1000g -kg 80 Ocet spirytusowy 0,5 l - 1l-litr 10 Ketchup 450-1000g-kg 35 Musztarda 180-200g-kg 15 Majonez 250-1000g-kg 45 Pieprz czarny mielony 20-1000g-kg 8 Oregano 10-500g-kg 1 Tymianek 10-500g-kg 1 Majeranek 20-500g-kg 3 Przyprawa warzywna 200-1000g-kg 60 Sól warzona-kg 160 Kwasek cytrynowy 50-1000g- kg 2 Liść laurowy 6-500g-kg 2 Papryka mielona ostra 20-1000g-kg 2 Papryka mielona słodka 20-1000g-kg 5 Pieprz ziołowy 20-1000g-kg 3 Ziele angielskie 12-1000g-kg 3 Cukier waniliowy 30-1000g-kg 8 Bułka tarta 500-1000g- kg 180 Czosnek granulowany 20-1000g-kg 8 Curry 18-1000g-kg 1 Bita śmietana w proszku- kg 8 Żurek 50-1000g- kg 8 Barszcz biały 50-1000g-kg 8 Przyprawa do zup w płynie 0,7-1l-litr 155 Chleb zwykły krojony 800g-szt 50 Woda mineralna niegazowana 0,5l-szt 500 Kasza jęczmienna wiejska-kg 180 Kasza manna-kg 5 Ryż biały długoziarnisty-kg 180 Mąka pszenna Typ 500- kg 360 Kisiel- kg 5 Skrobia ziemniaczana-kg 15 Olej roślinny 0,9-1 litr-litr 370 Margaryna zwykła 250-500g-kg 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; Produkty rolnictwa i ogrodnictwa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów:Ziemniaki-kg 7200 Ziemniak młody-kg 350 Burak ćwikłowy-kg 550 Marchew-kg 620 Cebula-kg 320 Rzepa- kg 15 Papryka czerwona-kg 10 Pomidory-kg 75 Ogórki-kg 150 Sałata-szt 250 Sałata lodowa-szt 60 Kapusta biała-kg 350 Kapusta młoda-szt 80 Kapusta czerwona-kg 200 Kapusta pekińska-kg 280 Kapusta włoska-kg 30 Banany-kg 50 Cytryny-kg 2 Pomarańcze-kg 100 Mandarynki-kg 100 Jabłka odmiana deserowa-kg 250 Brzoskwinie-kg 50 Seler-kg 250 Por-kg 50 Botwina-pęcz. 50 Szczaw- pęcz. 100 Szczypior- pęcz.50 Rzodkiewka- pęcz.50 Natka pietruszki- pęcz.240 Koper- pęcz.300 Pieczarki-kg 110 Jaja św. KL.A, kategoria wagowa L (63-73g )-szt 2200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetworzone owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów: Fasola Jaś- kg 35 Fasola biała drobna-kg 25 Groch dzielony łuskany- kg 35 Podgrzybek suszony-kg 3 Kapusta kiszona-kg 420 Skoncentr. przecier pomidorowy 30% 800-1000g-kg 90 Pieczarki krojone w zalewie 1,7-3 l- l 20 Groch puszkowany 400-500g- kg 20 Kukurydza słodka 400-500g-kg 12 Ogórek konserwowy 900-2000g-kg 140 Papryka konserwowa 500-1000g-kg 10 Galaretka owocowa 70-1000g -kg 28 Sułtanki 100-1000g-kg 5 Kompot wiśniowy 0,9-3,5l-litr 100 Kompot węgierkowy 0,9-3,5l- litr 100 Kompot czarna porzeczka 0,9-3,5l-litr 150 Kompot truskawkowy 0,9-3,5l -litr 50 Brzoskwinie w syropie połówki 800-1500g- kg 25 Ananas plastry 500-1500g-kg 16 Ogórki kwaszone- kg 150 Szczaw konserwowy 900-2000g-kg 40 Syrop owocowy 300-1000g-kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa mrożone; Ryby przetworzone i konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów: Brukselka 0,4 - 2,5 kg- kg 10 Brokuł 0,4 - 2,5 kg-kg 90 Kalafior 0,4 - 2,5 kg-kg 120 Fasolka szparagowa zielona cięta 0,4-2,5 kg-kg 150 Fasolka żółta cała 0,4 - 2,5 kg-kg 20 Marchew kostka 0,4 - 2,5 kg- kg 10 Papryka czerwona paski 0,4 - 2,5 kg-kg 60 Mieszanka do potraw chińskich 0,4-2,5 kg -kg 10 Filet z mintaja -kg 100 Filet śledziowy solony-kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa produktów: Mleko UHT 2% 1litr-litr 100 Śmietana 18% ukwaszona 0,4-1 litr-litr 300 Śmietana UHT 18% 0,5-1 litr- litr 90 Masło niesolone min.82% tł. 200-250g-kg 70 Serek śmietankowy mielony wiaderko 1000-5000g-kg 120 Ser podpuszczkowy twardy typu holenderskiego -kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.