eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Zamówienie na dostawę mięsa, produktów pochodzenia zwierzęcego i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-04

Kraków: Zamówienie na dostawę mięsa, produktów pochodzenia zwierzęcego i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie
Numer ogłoszenia: 230586 - 2011; data zamieszczenia: 04.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6345077, faks 012 6335354.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawę mięsa, produktów pochodzenia zwierzęcego i wędlin do Aresztu Śledczego w Krakowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe. 1. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 900 kg 3. Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 5 900 kg 4. Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg 5. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 700 kg 6. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 7. Słonina cała - 200 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 100 kg 9. Kaszanka - 1 800 kg 10. Kiełbasa golonkowa - 2 400 kg 11. Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg 12. Kiełbasa mortadela - 2 000 kg 13. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 14. Kiełbasa parówkowa - 1 200 kg 15. Kiełbasa popularna - 1 700 kg 16. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 400 kg 17. Kiełbasa toruńska - 1 200 kg 18. Kiełbasa zielonogórska - 2 900 kg 19. Kiełbasa zwyczajna - 2 100 kg 20. Mielonka prasowana - 2 700 kg 21. Mielonka tyrolska wieprzowa - 2 000 kg 22. Parówki wieprzowe - 700 kg 23. Pasztetowa wieprzowa - 900 kg 24. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 800 kg 25. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg 26. Salceson wieprzowy - 1 700 kg 27. Serdelki wieprzowe - 700 kg Grupa II: Mięso i wędliny drobiowe. 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 600 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 000 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 1 000 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 500 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg 7. Serca drobiowe, świeże - 500 kg 8. Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg 9. Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg 10. Baleron drobiowy - 1 100 kg 11. Baton drobiowy - 1 500 kg 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 500 kg 14. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 15. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 600 kg 16. Mielonka tyrolska drobiowa - 1 800 kg 17. Parówki drobiowe - 1 300 kg 18. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 700 kg 19. Polędwica drobiowa - 1 000 kg 20. Szynka z indyka - 500 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla każdej z części zamówienia w wysokości: Grupa I - 12 000zł Grupa II - 6 500 zł Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: Areszt Śledczy Kraków ul. Montelupich 7 31-155 Kraków Narodowy Bank Polski oddział okręgowy Kraków 92 1010 1270 0010 2313 9120 0000 W tytule przelewu wpisać: 17/D/kw-Ż/11 oraz podać numer części zamówienia, za którą wpłacane jest wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.09.2011 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 900 kg 3. Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 5 900 kg 4. Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg 5. Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 700 kg 6. Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg 7. Słonina cała - 200 kg 8. Wątroba wieprzowa świeża - 1 100 kg 9. Kaszanka - 1 800 kg 10. Kiełbasa golonkowa - 2 400 kg 11. Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg 12. Kiełbasa mortadela - 2 000 kg 13. Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 2 000 kg 14. Kiełbasa parówkowa - 1 200 kg 15. Kiełbasa popularna - 1 700 kg 16. Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 400 kg 17. Kiełbasa toruńska - 1 200 kg 18. Kiełbasa zielonogórska - 2 900 kg 19. Kiełbasa zwyczajna - 2 100 kg 20. Mielonka prasowana - 2 700 kg 21. Mielonka tyrolska wieprzowa - 2 000 kg 22. Parówki wieprzowe - 700 kg 23. Pasztetowa wieprzowa - 900 kg 24. Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 800 kg 25. Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg 26. Salceson wieprzowy - 1 700 kg 27. Serdelki wieprzowe - 700 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 600 kg 2. Filet z indyka, świeży - 600 kg 3. Filet z kurczaka, świeży - 1 000 kg 4. Kurczak świeży (tusza) - 1 000 kg 5. Mięso gulaszowe drobiowe, świeże - 1 500 kg 6. Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg 7. Serca drobiowe, świeże - 500 kg 8. Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg 9. Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg 10. Baleron drobiowy - 1 100 kg 11. Baton drobiowy - 1 500 kg 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 100 kg 13. Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 500 kg 14. Kiełbasa parówkowa drobiowa - 700 kg 15. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 600 kg 16. Mielonka tyrolska drobiowa - 1 800 kg 17. Parówki drobiowe - 1 300 kg 18. Pieczeń rzymska drobiowa - 1 700 kg 19. Polędwica drobiowa - 1 000 kg 20. Szynka z indyka - 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.