eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zawiercie › Dostawa produktów spozywczych do Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na pakietyI rożne produkty spożywcze II produkty konserwowe III ryby przetworzone i konserwowe IV produkty mleczarskie V pieczywo VI wyroby ciastkarskie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-02

Zawiercie: Dostawa produktów spozywczych do Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na pakiety: I rożne produkty spożywcze II produkty konserwowe III ryby przetworzone i konserwowe IV produkty mleczarskie V pieczywo VI wyroby ciastkarskie
Numer ogłoszenia: 228155 - 2009; data zamieszczenia: 02.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Piłsudskiego 47, 42-400 Zawiercie, woj. śląskie, tel. 032 6722134, faks 032 6727701.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopszawiercie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spozywczych do Miejskiego Osrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na pakiety: I rożne produkty spożywcze II produkty konserwowe III ryby przetworzone i konserwowe IV produkty mleczarskie V pieczywo VI wyroby ciastkarskie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do magazynów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zawierciu wydzielonych na poszczególne pakiety. Wykonawcy zobowiązani będą dostarczać wwym. asortyment do placówek zamawiającego na niżej podane adresy: 1. Dzienny Dom Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 47 w Zawierciu, 2. Ośrodek Wsparcia Dziecka i Rodziny ul. Obrońców Poczty Gdańskiej 48 w Zawierciu, 3. Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Krzywa 3 w Zawierciu. Przewidywana wielkość oraz asortyment zamówienia został określony dla każdego pakietu osobno w Załączniku Nr 1/I-VI do siwz. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach, terminie i według wskazań określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 7.00 - 15.00. Dla pieczywa dostawy do poszczególnych magazynów winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 5 razy w tygodniu w godzinach: 7.00 - 7.30. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności. Wykonawca realizuje dostawy towarów własnym transportem i na własne ryzyko. Ustala się, iż każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w jednym z magazynów zamawiającego przez strony. Dostarczone towary muszą być odpowiednio oznakowane: - pakiet Nr I: różne produkty spożywcze opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (wynoszący minimum 30 dni od dnia dostawy) i odpowiadający zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, - pakiet Nr II: produkty konserwowane: tj.: opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, - pakiet Nr III: ryby przetworzone i konserwowane opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, - pakiet Nr IV: produkty mleczarskie opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (nabiał - minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko i tłuszcze - termin przydatności do spożycia wynosi minimum 30 dni od dnia dostawy) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, - pakiet Nr V: pieczywo (opatrzone etykietą) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia tj: pieczywo chrupiące, niezbite, nie kruszące się, świeże, nie spalone. Świeżość pieczywa nie może wzbudzać żadnych wątpliwości, produkty nadmiernie twarde w stosunku do ogólnie przyjętych standardów, nadmiernie kruszące się oraz produkty nie przejawiające ogólnie przyjętych dla danej grupy produktów walorów smakowych - zostaną przez zamawiającego uznane za produkty nienależytej jakości. Dostawy do poszczególnych magazynów winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 5 razy w tygodniu w godzinach: 7.00 - 7.30. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności. - pakiet Nr VI: wyroby ciastkarskie: tj.: produkty pakowane opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia, odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, winny być świeże, nie spalone, smaczne. Wielkości zamówienia podane w Zał. Nr 1 do SIWZ - w formularzu asortymentowo-cenowym (pakiety Nr I -VI) są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania z zastrzeżeniem, iż dokonane zmiany nie spowodują zwiększenia wartości brutto zamówienia. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zmieniona. W takiej sytuacji wykonawca nie ma roszczenia o zakup przez zamawiającego towaru, którego ilość zamawiający ograniczył lub zmienił. Zakup towaru przez zamawiającego w ilości mniejszej od ustalonej w siwz (dla każdego pakietu) nie stanowi nie wykonania lub nienależytego wykonania umowy. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu dostarczonego towaru. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Towary dostarczane będą w opakowaniach wykonawcy, za które nie będzie pobierał opłat, a zamawiający zobowiązany będzie do ich zwrotu. Zamawiający zastrzega, iż wykonanie przedmiotu zamówienia (w ramach każdego pakietu) w całości nie może być powierzone podwykonawcom..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu o zamówienie publiczne mogą wziąć udział wykonawcy, którzy wykażą spełnianie wymogów, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy w tym: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępniania potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, spełniają wymagania zawarte w siwz. 2. Przedmiotem działalności wykonawcy jest produkcja pieczywa - dla pakietu Nr V 3. Przedmiotem działalności wykonawcy jest produkcja wyrobów ciastkarskich - dla pakietu Nr VI 4. Wykonawca winien posiadać samochód przystosowany do przewozu artykułów spożywczych. Ww. warunki zostaną uznane za spełnione, jeżeli wykonawca złoży dokumenty, o których mowa w pkt. VI niniejszej specyfikacji Ocena spełniania przedstawionych powyżej warunków zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia. Nie spełnianie chociażby jednego z ww. warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia. Ofertę wykonawcy wykluczonego uzna się za odrzuconą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wykonawca musi załączyć do oferty następujące dokumenty: 1) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ustawy Pzp, sporządzone według wzoru stanowiącego Zał. Nr 2 do SIWZ oraz oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp - Zał. Nr 3 do SIWZ. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej związanej ze sprzedażą detaliczną artykułów spożywczych i/lub produkcja (dla pakietu Vi VI) - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Odpis (zaświadczenie) musi zawierać aktualny wykaz osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy. Wykonawcy, którzy dokonali zmian w zakresie organów zarządzających, które nie są uwidocznione w dokumencie rejestrowym winni złożyć dokumenty potwierdzające powołanie nowych osób wchodzących w skład organu zarządzającego. Ponadto wykonawca złoży wraz z ofertą: 3) Wypełniony i podpisany druk FORMULARZ OFERTY sporządzony wg wzoru stanowiącego Zał. Nr 4 do SIWZ wraz z wymienionymi załącznikami do niniejszej oferty. 4) Certyfikat HACCP lub zaświadczenie właściwego organu państwowej inspekcji sanitarnej lub organu inspekcji weterynaryjnej stwierdzające o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, ze wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady HACCP (podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171 z 2006r. poz. 1225). 5) Oświadczenie wykonawcy, iż posiada samochód przystosowany do przewozu artykułów spożywczych, sporządzone według wzoru stanowiącego Zał. Nr 5 do SIWZ Oferta oraz wszystkie załączniki wymagają podpisu osób uprawnionych do reprezentowania firmy w obrocie gospodarczym, zgodnie z aktem rejestracyjnym, wymaganiami ustawowymi oraz przepisami prawa. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela wykonawcy należy dołączyć właściwe umocowanie prawne, np. pełnomocnictwo, upoważnienie. Pełnomocnictwo do działania w przetargu winno być złożone w oryginale, w przypadku składania kopii pełnomocnictwa musi być ono potwierdzone notarialnie. Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów, pełnomocnictw albo którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba ze mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy, usługi wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo termin składania ofert. Wwym. dokumenty winny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę z umieszczoną klauzulą za zgodność z oryginałem. Zamawiający żądać będzie przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić wątpliwości, co do jej prawdziwości. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zobowiązany jest zamiast dokumentów o których mowa wyżej złożyć dokumenty lub dokument, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, ze: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, - nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, - nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, albo ze uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji właściwego organu. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiedniego kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Wszystkie dokumenty sporządzone w języku obcym muszą zostać złożone wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopszawiercie.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Osrodek Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 47, 42-400 Zawiercie.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2009 godzina 08:00, miejsce: Miejski Osrodek Pomocy Społecznej ul. Piłsudskiego 47, 42-400 Zawiercie, I piętro, pokój nr 6 - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Różne produkty spożywcze opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (wynoszący minimum 30 dni od dnia dostawy) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, załącznik Nr 1/I do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.87.00.00-7, 15.86.00.00-4, 15.85.11.00-9, 15.84.23.00-5, 15.84.20.00-2, 15.84.10.00-5, 15.83.31.00-7, 15.83.12.00-4, 15.82.12.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.33.00-1, 15.61.21.00-2, 15.61.20.00-1, 15.61.00.00-7, 15.41.12.10-7, 03.14.25.00-3, 03.14.21.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty konserwowane: tj.: opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, załącznik nr 1/II do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.13.00-7, 15.33.14.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.15.00-2, 15.33.22.40-8, 15.33.22.93-4, 15.33.22.94-1, 15.33.22.96-5, 15.33.24.10-1, 15.83.15.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby przetworzone i konserwowane opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, załącznik nr 1/III do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 15.23.30.00-0, 15.23.40.00-7, 15.23.50.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty mleczarskie opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia (nabiał - minimum 14 dni od dnia dostawy, mleko i tłuszcze - termin przydatności do spożycia wynosi minimum 30 dni od dnia dostawy) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, załącznik nr 1/IV do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.51.00.00-6, 15.51.11.00-4, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5, 15.54.21.00-0, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.55.13.20-4, 15.55.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo (opatrzone etykietą) i odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia tj: pieczywo chrupiące, niezbite, nie kruszące się, świeże, nie spalone. Świeżość pieczywa nie może wzbudzać żadnych wątpliwości, produkty nadmiernie twarde w stosunku do ogólnie przyjętych standardów, nadmiernie kruszące się oraz produkty nie przejawiające ogólnie przyjętych dla danej grupy produktów walorów smakowych - zostaną przez zamawiającego uznane za produkty nienależytej jakości. Dostawy do poszczególnych magazynów winny być przeprowadzone zgodnie ze zgłoszonym zapotrzebowaniem, 5 razy w tygodniu w godzinach: 7.00 - 7.30. Zamawiający zastrzega, iż sporadycznie może zażądać dodatkowej dostawy pieczywa w tym samym dniu, w razie zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności, załacznik nr 1/V do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Wyroby ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby ciastkarskie: tj.: produkty pakowane opatrzone etykietą: waga, termin przydatności do spożycia, odpowiadające zasadom dobrej praktyki żywności i żywienia, winny być świeże, nie spalone, smaczne, załacznik nr 1/VI do siwz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.