eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Cieszyn › Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-18

Cieszyn: Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych
Numer ogłoszenia: 213813 - 2009; data zamieszczenia: 18.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Cieszynie , ul. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn, woj. śląskie, tel. 033 8513220, 8513270, faks 033 8511755.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych - wg Wspólnego Słownika Zamówień główny przedmiot: kod CPV 15000000-8. Zamówienie podzielone jest na trzy części, przy czym dla części: A. pierwszej Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Kefir l. 700,00 2. Mleko granulowane kg. 1000,00 3. Twaróg kg. 2400,00 4. Serek naturalny homog. kg. 2300,00 5. Ser topiony kg. 1300,00 6. Serek maślany kanapkowy kg. 600,00 7. Serek Fromage kg. 1200,00 8. Ser twardy kg. 1200,00 9. Śmietana 12% l. 700,00 KEFIR Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii, zawartość tłuszczu 1,5% MLEKO GRANULOWANE - odtłuszczone rozpuszczalne, w opakowaniach jednostkowych do 20 kg. TWARÓG PÓŁTŁUSTY Ser biały - wytwarzany z mleka, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji, bez dodatków, w opakowaniu jednostkowym 0,25 kg/szt., etykietowany z naniesioną na każdym bloku datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym SEREK NATURALNY HOMOGENIZOWANY Skład: mleko odtłuszczone, śmietanka, zawartość tłuszczu 3%, w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. SER TOPIONY Skład: sery, woda, tłuszcz roślinny 12% ? 2, mleko w proszku, białko mleka, skrobia, serwatka w proszku, sole emulgujące ( E 331, E 339, E 452), sól, zawartość tłuszczu nie mniej niż 16 %, w opakowaniu jednostkowym 100 g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. SEREK MAŚLANY - KANAPKOWY Skład: twaróg, tłuszcz mleczny 15 %, sól, skrobia modyfikowana, zagęstnik - guma guar, w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. SEREK FROMAGE Skład: twaróg, tłuszcz roślinny, sól, konserwant, opakowanie jednostkowe 100g/sztukę z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. SER TWARDY Foliowany w opakowaniu jednostkowym max.3 kg./blok, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. ŚMIETANA Skład: śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, tłuszcz 12%, o pojemności jednej sztuki nie przekraczającej 1 litra, etykietowana z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.11 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową. Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w tygodniu. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. B. drugiej Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa oleju i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Margaryna kg. 5650 2. Masło roślinne kg. 3140 3. Smalec wieprzowy kg. 420 4. Olej roślinny rzepakowy litr 1150 Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (margaryna) o maksymalnej zawartości tłuszczu do 60%, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg. Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (masło roślinne) o maksymalnej zawartości tłuszczu do 60%, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg. Smalec wieprzowy, w opakowaniach jednostkowych 0,2 kg. Olej roślinny rzepakowy w opakowaniach jednostkowych od 1 litra do 5 litrów. Bieżąca realizacja dostaw: dostawy realizowane będą w częściach zgodnie z wcześniejszym telefonicznym zamówieniem, w którym Zamawiający określi asortyment wraz z ilością. Zamówienie takie przeprowadzane będzie z tygodniowym wyprzedzeniem względem daty dostawy. Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.12 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową. Częstotliwość realizacji dostaw: jeden raz w tygodniu. Minimalny okres przydatności do spożycia: licząc od daty dostarczenia towaru do magazynu Zakładu Karnego w Cieszynie, nie może być krótszy niż 30 dni. Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. C. trzeciej Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna jaj kurzych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 03142500-3 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. jaja kurze szt. 65 000 Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Jaja konsumpcyjne kurze, świeże Klasa A, grupa wagowa M (waga 53-63 g/szt.) dostawa jeden raz w tygodniu. Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane. Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: a. Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b. Posiadający niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c. Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d. Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: a. nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych opisanych w pkt. 1 lit. a-d, b. spełniają warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, c. wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, d. złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, e. nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Zamawiający odrzuci ofertę wykonawcy, jeżeli w trakcie jej sprawdzania stwierdzi, że: a. jest niezgodna z ustawą, b. jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt. 3 ustawy prawo zamówień publicznych, c. jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, d. zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, e. została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu, f. zawiera błędy w obliczaniu ceny, g. wykonawca w terminie 3 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt. 3, h. jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów,.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych z udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne wykonawca składa następujące oświadczenia i dokumenty: -wypełniona i podpisana oferta na formularzu stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ wraz z wypełnionym formularzem cenowym (załącznik nr 2 do SIWZ), -parafowany przez wykonawcę wzór umowy (na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ), co stanowić będzie akceptację jej warunków. -aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, -dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób podpisujących ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych, -oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (na formularzu stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ), -wykaz samochodów dopuszczonych przez właściwy terenowo Inspektorat Sanitarny, którymi wykonawca będzie realizował zamówienie. Wykaz winien zawierać markę, typ nadwozia, rocznik i nr rejestracyjny, - pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia samochodów niezbędnych do wykonania zamówienia, zgodnie z przedstawionym wykazem samochodów (jeżeli dotyczy). W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie właściwe dokumenty muszą być złożone przez każdy podmiot. B. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w postępowaniu o zamówienie publiczne składa następujące dokumenty: a) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt A lit.c składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że oferent jest uprawniony do występowania w obrocie prawnym oraz, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert) wraz z tłumaczeniem tychże dokumentów przez tłumacza przysięgłego na język polski. b) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w pkt. a zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wraz z tłumaczeniem tychże dokumentów przez tłumacza przysięgłego na język polski. C. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: a. Podmioty występujące wspólnie zobowiązane są do załączenia do oferty umowę regulującą współpracę tych podmiotów. Umowa musi zawierać: - określenie celu gospodarczego, - oznaczenie czasu trwania konsorcjum obejmującego okres realizacji przedmiotu zamówienia, gwarancji i rękojmi, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy konsorcjum przez któregokolwiek z jego członków do czasu wykonania zamówienia oraz upływu czasu gwarancji i rękojmi, - zakaz zmian w umowie bez zgody zamawiającego. b. Oferta winna zawierać dokumenty dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. c. Oferta winna być podpisana przez każdego partnera lub upoważnionego przedstawiciela/partnera wiodącego. d. Upoważnienie do pełnienia funkcji przedstawiciela/partnera wiodącego wymaga podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z partnerów - należy załączyć je do oferty. e. Przedstawiciel/wiodący partner winien być upoważniony do zaciągania zobowiązań i płatności w imieniu każdego i na rzecz każdego z partnerów oraz do wyłącznego występowania w realizacji kontraktu - do oferty należy załączyć oświadczenie. f. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Cieszynie, ul. B. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2009 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Cieszynie.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Kefir l. 700,00 2. Mleko granulowane kg. 1000,00 3. Twaróg kg. 2400,00 4. Serek naturalny homog. kg. 2300,00 5. Ser topiony kg. 1300,00 6. Serek maślany kanapkowy kg. 600,00 7. Serek Fromage kg. 1200,00 8. Ser twardy kg. 1200,00 9. Śmietana 12% l. 700,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa oleju i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. Margaryna kg. 5650 2. Masło roślinne kg. 3140 3. Smalec wieprzowy kg. 420 4. Olej roślinny rzepakowy litr 1150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa jaj kurzych konsumpcyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa jaj kurzych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 03142500-3 w następującym asortymencie i ilościach: L.p. Nazwa j.m. Ilość 1. jaja kurze szt. 65 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.