eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Miko³ów › ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-08-05

Miko³ów: ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie
Numer og³oszenia: 213029 - 2011; data zamieszczenia: 05.08.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. , ul. Waryñskiego 2, 43-190 Miko³ów, woj. ¶l±skie, tel. 32 3257639, faks 32 2260860.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpital-mikolow.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: podmiot leczniczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia podzielony zosta³ na dwa pakiety: Pakiet nr 1 a) sporz±dzanie ca³odziennego wy¿ywienia w kuchni Wykonawcy b) dostawa posi³ków ¶rodkami transportu Wykonawcy do Zamawiaj±cego c) roz³adowanie pojemników z posi³kami z samochodu i przewiezienie wózkiem Wykonawcy na wskazane miejsce d) odbiór pustych pojemników po posi³kach i mycie w pomieszczeniach Wykonawcy Pakiet nr 2 Przygotowanie i dostawa ¶niadañ Szczegó³owo przedmiot zamówienia opisany zosta³ w za³±czniku nr 1 do niniejszej SIWZ. Przetarg nieograniczony o warto¶ci szacunkowej nie przekraczaj±cej wyra¿onej w z³otych równowarto¶ci kwoty 193 000 euro.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.20.00 - Us³ugi gotowania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 18.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: wadium w wysoko¶ci 15.000,00z³

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie opisuje tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • - wykonali/wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie co najmniej dwie us³ugi ¿ywienia zbiorowego w szpitalu (ró¿norodno¶æ diet) o ilo¶ci ³ó¿ek nie mniejszej ni¿ 100, przez okres co najmniej 1 roku, z za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e us³ugi zosta³y wykonane / wykonywane s± nale¿ycie. Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • - dysponuj± wyposa¿eniem kuchni i urz±dzeniami technicznymi w celu realizacji zamówienia wraz z podaniem informacji o podstawie dysponowania tymi zasobami - wyposa¿enie kuchni oraz pojemniki i termosy, w których dostarczane bêd± posi³ki posiadaj± atesty dopuszczaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± - posiadaj± dopuszczenie pomieszczeñ kuchni i ¶rodków transportu wydane przez Pañstwow± Inspekcjê Sanitarn± do prowadzenia dzia³alno¶ci bêd±cej przedmiotem postêpowania - w celu zapewnienia bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci maj± wdro¿ony system HACCP lub wdra¿aj± system HACCP - maj± opisane procedury wykonywanych czynno¶ci do poszczególnych etapów cyklu produkcyjnego - technologiê produkcji m. in. dostawa produktów, sk³adowanie i magazynowanie, produkcja gor±cych posi³ków, zimnych posi³ków, przechowywanie, wydawanie, transportowanie posi³ków, zwrot naczyñ, mycie. Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • - dysponuj± co najmniej dwoma pracownikami legitymuj±cymi siê wykszta³ceniem kierunkowym - kucharz oraz co najmniej jednym dietetykiem z wykszta³ceniem ¶rednim medycznym wraz z podaniem informacji o podstawie dysponowania tymi osobami - pracownicy bior±cy udzia³ w realizacji zamówienia posiadaj± wa¿ne ksi±¿eczki zdrowia - aktualne badania uprawniaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • - posiadaj± ubezpieczenie od odpowiedzialno¶ci cywilnej prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia na kwotê nie ni¿sz± ni¿ 1 000 000z³. Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • wykaz narz±dzi, wyposa¿enia zak³adu i urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy us³ug lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacj± o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    - o¶wiadczenie, i¿ wyposa¿enie kuchni i urz±dzenia techniczne oraz pojemniki i termosy, w których dostarczane bêd± posi³ki posiadaj± atesty dopuszczaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci±, wraz z informacj±, ¿e dopuszczenia (atesty) zostan± udostêpnione na wezwanie Zamawiaj±cego - o¶wiadczenie, ¿e pracownicy bior±cy udzia³ w realizacji zamówienia posiadaj± wa¿ne ksi±¿eczki zdrowia - aktualne badania uprawniaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± - dokument potwierdzaj±cy, ¿e w zak³adzie wdro¿ony jest system HACCP, b±d¼ o¶wiadczenie, ¿e zak³ad jest na etapie wprowadzania systemu HACCP z podaniem przewidywanej daty zakoñczenia i deklaracj±, ¿e w/w dokument zostanie niezw³ocznie dostarczony Zamawiaj±cemu - opis technologii produkcji - procedury wykonywania czynno¶ci wg pkt IV 1. 1.3. SIWZ - Decyzja Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzaj±ca, ¿e spe³nione s± wymagania dotycz±ce pomieszczeñ kuchni i urz±dzeñ oraz protokó³ ostatniej kontroli sanitarnej nie wcze¶niejszy ni¿ z 2011 roku - Decyzja Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej dopuszczaj±ca ¶rodki transportu do przewozu ¿ywno¶ci oraz protokó³ ostatniej kontroli sanitarnej nie wcze¶niejszy ni¿ z 2011 roku

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) wype³niony i podpisany formularz oferty b) je¿eli oferta podpisana jest przez osobê inn± ni¿ upowa¿niona do reprezentowania Wykonawcy, do oferty nale¿y za³±czyæ pe³nomocnictwo/upowa¿nienie w formie orygina³u podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy albo kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza c) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia pe³nomocnictwo dla pe³nomocnika wykonawców wystêpuj±cych wspólnie do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo musi byæ w formie orygina³u lub w formie kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany postanowieñ zawartej umowy w przypadku: - zmian stawek podatków wprowadza siê mo¿liwo¶æ zmian cen na podstawie obowi±zuj±cych przepisów prawnych w tym zakresie, jedynie o wysoko¶æ tych zmian i nastêpuje w dniu wej¶cia w ¿ycie odpowiedniego rozporz±dzenia lub ustawy, - zmian ilo¶ciowych w przedmiocie zamówienia w zale¿no¶ci od aktualnych potrzeb w granicach do - 20% ilo¶ci okre¶lonych w ofercie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-mikolow.com.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. ul. Waryñskiego 2, 43-190 Miko³ów.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 17.08.2011 godzina 10:00, miejsce: SEKRETARIAT Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. ul. Waryñskiego 2, 43-190 Miko³ów.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.